Garden

Ständig oro över mitt drickande. Ångest över vad vinet gör med kroppen. Varje eftermiddag före maten 2 glas vin. Lugn sprider sig i kroppen, oron lägger sig. Hållit på så i 30 år. Vill nu bryta denna mångåriga vana, och behöver stöd.

Här är vi ett gäng som tagit oss olika långt på vår nyktra resa. Skriv, läs och kommentera så ska vi stötta allt vi kan.

Mitt råd: Slå följe med några som är ungefär där du är nu, tex Allt eller inget, JennyPenny, Hasse667, An1 och Bestemor. Då kan ni aktivt kämpa ihop, och det är viktigt!

Kram ? (som firar 4 nyktra månader den 9/6)

Ännu bättre hade varit om du valde ”Aldrig Sänka Garden” som nick, för det är precis vad det handlar om.

Fakta, fakta, fakta och sen repetera, repetera, repetera. Beslutet att sluta dricka tar du med ditt medvetna jag. Men ditt medvetna jag är en klenis jämfört med ditt omedvetna jag.

Tricket är att påverka ditt undermedvetna, och ta beslutet med hela hjärnan.

Kram ?

Här kan du skriva om dina tankar och om din oro. Forumet är ett bra
stöd för många av oss som vill förändra.
Berätta gärna lite om dina tankar kring alkoholen och din oro.

Du har hittat hit och berättar lite om oro och alkohol och vilken plats det tagit i ditt liv. Flera kan nog känna igen sig i det du skriver. Nu har du tagit steg genom att skriva här, i att bryta de vanor du haft en tid. Bra gjort!
Det krävs kraft att ta beslut och mod att sen vända sig ut för att berätta eller söka stöd såhär på ett forum.

Jag såg att du startat en tråd med samma titel och flyttade den kommentar du fått där, från Rosa-vina hit så har du/ni allt samlat efter som det var samma tid och samma titel men här var det innehåll. Hoppas att det var ok!

Varmt välkommen igen, och hoppas detta forum kommer bli hjälpsamt för dig!

Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet