Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

Nykterhetsrekord och bröllopsdag på samma dag ❤️ Väl värt att fira med något gott i glaset. Alkoholfritt förstås. Be din man köpa alkoholfri prosecco från Oddbird på bolaget, den ska vara jättegod.

Kram ?

Ensammenintestark

Fantastiskt med 100 dagars nykterhet???.

Nu står du på en stabil grund och har gett dig själv de bästa förutsättningar att hålla din nykterhet?

Femina

Tack #Andrahalvlek för tipset om bubblet Oddbird. Har druckit det nu och det var riktigt gott! Det köper jag gärna igen! ?

Tack ni andra också för era gratulationer! Det värmer i hjärtat!?

Dotterns f d jobb hörde av sig idag och frågade om hon kunde komma ett par timmar imorgon. Underbart! Jag vet inte vem som är gladast, hon eller jag! ?
Då får jag förmånen att agera chaufför igen. Det var länge sen sist. Jag får ställa väckarklockan! ⏰

Femina

Vaknade tidigt och skjutsade dottern till jobbet. Det känns bra. ?

Åkte hem, duschade, åt frukost och åkte på möte. De kallade mötet för "känslomöte". Då delar man helt enkelt sina känslor och det var rätt befriande att för en gångs skull inte fokusera på stegen.

Tack, #VaknaVacker
Jag blev så konfunderad när jag loggade in imorse och min tråd var "borta". Jag visste inte om jag omedvetet lyckats ändra nån inställning här eller vad som hade hänt.

Ber att få önska er alla en fortsatt fin helg! ?

Femina

Gudstjänst igen, denna vackra dag! Det blev lite extra långt idag eftersom en utav församlingens präster avtackades och delar utav kören var med och sjöng. ?

Sen firade jag & min syster hemma hos vår mamma och åt bakelser.?

När jag kom hem igen fick jag en riktigt fin uppvaktning utav barnen. Inte nog med vackra rosor, choklad och ett kort... Jag fick dessutom ett halssmycke med berlock där ett fint foto på mig och barnen när de var små var liksom etsat på berlocken och bredvid står "Vi älskar dig mamma"! Va! Vad säger man?
Tusen miljoner TACK älskade, fina barn! ?
?❤️?❤️?❤️?❤️?❤️?❤️

Det är bara att tacka och ta emot ❤️ Väldigt fin gåva.

Jag brukar önska mig middag enbart, men i år har jag önskat mig ett litet ”insektshotell”, inklusive uppsättning på balkongen. Och det levereras en kväll i veckan ?

Jo, jag hade en stående önskepresent i alla år: En hammock. Det fick jag aldrig, och min balkong är tyvärr för liten ?

Kram ?

Femina

Idag, annandag pingst, har jag varit på en fin gudstjänst igen. Även om denna dag inte längre räknas som en helgdag i almenackan så räknas den som en sådan inom kyrkan, tack och lov. ?

För er som följt min tråd här på forumet länge så minns ni säkert "min vän" från förra sommaren.

Vi har ju setts av och till på möten men inget mer, förrän för ett par veckor sedan. Han bjöd in mig till det mötet han brukar besöka på lördagar så jag gick dit. Nu har vi återupptagit vår fina vänskap och förtroende som förr.

Jag litar på honom. Det känns bra. Jag vet att han vill mig väl. Han hjälpte mig mycket i början av min nykterhet. Lärde mig göra service, uppmuntrade mig att våga leda möten osv. Sen blev jag i min känslomässiga förvirring plötsligt förälskad i denna "gamla gubbe". Utsvulten på uppmärksamhet och på att dela tankar och känslor med någon. Nu är jag mycket stabilare i min nykterhet och i mig själv. Men glad över att åter ha honom som vän och mentor i mitt liv. ?

Li-Lo

Tack för detta inlägg. Säger så mycket om ännu mer.

Tar en lite paus och låter det få utrymme.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Femina

Jag är bara glad ifall mina erfarenheter kan vara till nytta & glädje för någon annan. ?

Femina

Skjutsat dottern till arbetet. Hon har fått flera nya arbetspass inbokade och köerna till kassan tar aldrig slut... Hon tyckte att gårdagen kändes som "Black Friday"! ?

Glädjande besked har kommit från biblioteket! Nu kommer alla reservationer fungera igen! Det har ju varit uppehåll på den servicen ett tag. Jag beställer ju alla mina böcker till mitt närmaste bibliotek. Första boken är redan klar för hämtning. ?

När det gäller "min vän" kan jag tillägga att det är inte bara han som har hjälpt mig. Jag har hjälpt honom mycket också. Framför allt med att finna sinnesro i vardagen och att få perspektiv på konflikter och annat som skaver inombords. Vi hjälper varandra! ?

Femina

Skjutsade dottern. ?

Var på mässa idag. Enligt prästen hade biskopen rekommenderat församlingarna att återuppta gudstjänst firande nu. Det glädjer mig. ?

Avslutat dagen med möte. Satt bredvid min vän. Vi hade även praktiskt möte och jag är numera litteraturansvarig i gruppen. Det känns bra. Jag ska utföra mitt uppdrag efter bästa förmåga! ?

Femina

Ingen sovmorgon. ?

Läser just nu "Anden i ditt liv" av Eva-Britt Wennerström som handlar om inre utveckling & mediumskap. Den som ändå hade lite mer utav den egenskapen! ?

Inga möten & inga kyrkobesök idag. ?

Femina

?
Jag är en utav få som aldrig brytt mig om FB tills jag kom till AA och gick med i en sluten grupp för oss på onsdagsmötena. Numera har jag förstås snabbt blivit FB-beroende och kikar in, titt som tätt, om någon gillat mina inlägg eller skrivit nåt intressant eller roligt... Förutom att vi delar viktig information som rör gruppen så stödjer & uppmuntrar vi varandra när någon firar nykter tid. Lite som här på forumet! Men snart får jag begränsa mig. De där "kickarna" jag får i min hjärna och spänningen/förväntningarna före varje titt är precis lika beroendeframkallande som A. Det finns folk i AA som väljer bort FB och andra sociala medier av just den anledningen. Vi blir nog aldrig av med vårt beroende, det byter bara form. ?