Dendartjejen

Helgen har löpt på riktigt bra. Hållit mig sysselsatt med familjen och framför allt bara varit i det härliga vädret. Jag är förvånad över att suget inte har funnits ens nu när solen skiner att ta sig ett kallt glas rosé eller liknande. Vi har två 0,0% IPA i kylen men dessa har fått stå i helgen och istället har jag druckit Cola och ett kallt glas kombucha.

Jag känner mig lugn, stabil och jag är ytterst tacksam för att mitt sinne har hållit sig lugnt i dessa 5 dagar. Jag vet att jag inte kan slappna av men jag fortsätter att njuta av känslan här och nu och hoppas att styrkan finns när de tuffa dagarna kommer.

Var glad för varje dag som känns ”lätt” så klarar du de sämre dagarna bättre. Humöret går upp och ner i början, men det blir fler och fler bra dagar för varje vecka som går.

Kram ?

Dendartjejen

Vaknade upp och kände mig väldigt trött idag, en av de fördelarna med att vara hemma på dagarna är ju dock att jag kan ta en tupplur om det skulle behövas ?

Helgen har varit lugn och skön, har inte haft något rejält sug och det lilla jag har haft har varit lätt att distrahera bort med något annat. Imorgon är det examen för mig, inget storskaligt firande utan det jag har efterfrågat här hemma är lite hämtmat och alkoholfritt bubbel med familjen.

Idag planerar jag för en fixardag för mig själv. Ta en lång dusch, inpackning, skrubb, måla naglar och kanske en ansiktsmask. Förr i tiden så unnade jag mig sådana saker ofta men det har blivit sämre med det under årens lopp. Jag gick även powerwalks varje dag och tränade och var så nöjd med mig själv, både till yttre och inre. Sen tappade jag bort mig själv på vägen och kom in på en annan mer destruktiv väg. Konstigt egentligen, när man mår dåligt så tenderar man alltid att sluta med de saker som får en att må bra, så som motion, bra kost, vila med mera. Jag vill verkligen hitta tillbaka till den jag var då, hon finns där inom mig och jag saknar henne.

Nu har jag svamlat på här ett tag men försöker ändå ha denna lilla starten på dagen för att rensa huvudet lite ? Känner mig trygg här och framför allt välkommen så tack! Nu ska jag dricka upp mitt citronvatten och sedan gå vidare med min dag ?

Kram ?

Dendartjejen

Examen idag. Oerhört lugn tillställning med tanke på rådande läge. Efter avslutningen gick vi vidare till ett ställe för lite dryck. Jag valde bort alkoholen för en Fanta och en 0,0% öl, supergott och svalkande och jag kände inte något behov av något annat. Nu är sambon och hämtar mat och vi ska sedan fira med lite bubbel (utan alkohol).

Det går ju riktigt bra, härligt! Nu börjar du närma dig en lite "lurig" fas
där det är lätt att tro att det säkert funkar med ett glas A utan det är någon fara.
Gå inte på den känslan bara, så är allt lugnt.

Kram

Dendartjejen

Än har inte suget för alkohol kommit och jag är ytterst tacksam för varje sekund som det håller sig borta. Samtidigt är jag fullt medveten på ett de tuffa dagarna kommer att komma och att jag måste vara beredd på att möta dem stark. Men än är inte den dagen här och jag fortsätter njuta en dag i taget. ??

Inledde morgonen med en powerwalk tillsammans med en av hundarna. Förut var detta min stående rutin på morgonen, en powerwalk för mig själv för att landa i mig själv. Gärna tidigt då jag älskar känslan att vara ute och gå för mig själv och se världen vakna till liv ? Så min plan är att börja med detta igen då jag vet hur bra jag mår av det. När klockan ringde ville jag bara somna om men då jag berättat om min plan för sambon så peppade han upp mig och när jag kom ut var helt ljuvligt! ?

Njuter nu av en kopp kaffe och av den känslan jag har i kroppen. Och tack för att ni finns här på forumet, jag hoppas att ni får en fin dag ???

Dendartjejen

Inledde även denna dag med en tidig powerwalk med hunden. Älskar verkligen den stunden på morgonen och jag ska göra mitt bästa för att hålla fast vid den vanan. Försöker även fokusera mer på min kost som har varit sådär minst sagt den senaste tiden. Har dragit ner på portionerna och småätandet och även ökat min fysiska aktivitet. Små steg i rätt riktning för både min fysiska och psykiska hälsa. Har även återupptagit meditation för att lära mig vara mer i nuet ??

Igår kväll var dock första gången jag kände ett sug sen jag slutade. Börjar jobba på måndag efter avslutade studier och mailade lite med chefen om tider, rutiner med mera. Jag ser så fram emot att börja och det är ett yrke jag verkligen brinner för. Samtidigt kommer osäkerheten, kommer jag klara det? Tänk om jag inte förstår saker, tänk om det inte känns rätt, tänk om, tänk om..... Detta är något som jag är ett stort problem för mig, jag har ofta svårt att vara i nuet och målar ofta upp mardrömsscenarion för mig själv. När dessa tankar och öron var som störst igår tänkte jag att det vore skönt med ett glas för att stänga av lite.

Men jag lät det vara just det, en tanke. Imorse var suget borta och jag är så tacksam att jag inte agerade på tanken ? Jag har som sagt börjat meditera igen och jag hoppas att jag med tiden ska lära mig hantera dessa tankar på ett bra sätt.?

Kram ?

Jag upplever precis samma sak! Jag har inte tagit en droppe på 5 dagar och kommer på mig själv att räkna dagar. Men till vad undrar jag?
Jag försöker också bryta gamla invanda mönster som att dricka som belöning, för att jag är trött, för att nån sa något som gjorde mig ledsen, stressad, etc.
Det borde finnas något om hur man ska tänka för att inte vilja dricka och inte bara för att kunna ge mig en klapp på axeln och räkna dagar.
Men jag är så ny i detta forum, så jag misstänker att detta har avhandlats långt tidigare av andra.
Men jag känner mig ändå rätt så stolt över mina 5 dagar :-)

Dendartjejen

Jag förstår hur du tänker och jag vet inte heller hur man ska tänka än, är också väldigt ny här ? Just nu tar jag det så här en dag i taget för tillfället och försöker hitta vilken som är den rätta vägen att gå för just mig. Som du säger så vill jag också komma ifrån det här med att hitta anledningar till att ha förtjänat ett glas. Jag vet inte hur än men jag försöker hålla mig positiv och trevar mig fram sakta men säkert ?

Dendartjejen

Så här i början så är mina små incheckningar här och räknande av dagar som ett litet hjälpmedel för mig för att hålla min motivation. Detta kan säkert komma att ändras under resans gång men just nu hjälper det mig att göra så ?

Klokt sagt! Jag ska tänka så och göra likadant.
Men jag vet att jag som hastigast såg ett inlägg av någon som sa något klokt med att inte sätta upp begränsad nykterhetstid, och att hen sa något som jag tyckte verkade bra. Tyvärr hittar jag det inte nu.
Kram på dig!

Dendartjejen

Nu när du säger det så kan jag också dra mig till minnes att jag har läst ett sådant inlägg, kan bara inte komma på vilket det var.

Jag hoppas verkligen att du hittar ett sätt som funkar för dig, det är du värd ? Jag räknar inte dagar för en nedräkning för att börja dricka utan ser mina dagar som steg framåt mot ett bättre mående ?

Kram tillbaka!

De där med att sätta en tid på nykterheten har inte funkat för mig, man ställer in hjärnan på den där veckan eller den där månaden,månader. Sen när tiden har gått börjar jag direkt dricka igen och lurar mig själv oxå att jag har kontroll på a. Efter en tid är jag åter på ruta ett ..... det som funkar i längden är nog att inte lova för all framtid, det känns så jobbigt och trist, men 24 timmar i taget brukar kännas ok det klarar man oftast. 24 h växer förhoppningsvis till dagar, veckor, månader. Under denna period dyker det garanterat upp nya insikter i hur man fungerar och vill ha sitt liv. Det är liksom lite i taget, en dag i taget. Det blir greppbart. Och därmed lite lättare. Kram Jullan

Det är väl himla bra att checka in här, läsa och få tips och råd av andra. Jag var hemskt blyg i början och osäker på om jag hade något att skriva om, såg det mest som min dagbok. Med tiden och med nykterheten så blir man starkare och kan till och med heja på nya medlemmar, som jag gör nu.
En dag i taget är perfekt dos att börja med. Kram.

Dendartjejen

Tvåsiffrigt idag och känner mig så tacksam ?

Inledde med en powerwalk även denna morgon, gick betydligt lättare att ge sig ut idag när klockan ringde, vet ju hur bra jag mår av det och kroppen och hjärnan börjar nog se det igen.

Ikväll blir det att umgås med sambo och hundar. Cola Zero, kombucha och alkoholfri äppelcider finns i kylen, lika så alkoholfri öl. Får se vilken av dessa som kommer avnjutas ikväll ? Min sambo är oerhört måttlig i sitt drickande, kanske 1 öl varannan månad och då är det verkligen bara 1 öl så är han nöjd. Är så glad för den stöttning jag har här hemma men även här på forumet, ni är guld värda ?

Nu blir det kaffe och sen dags att ta tag i dagen.

Godmorgon alla! ??

Jag är själv singel, men jag tänker att det måste vara oerhört skönt att ens partner dricker måttligt ??

En viktig del i nykterheten är att hitta nya rutiner och vanor. Plötsligt blir det en ”massa tid över”. Det är viktigt att sysselsätta sig för att mota bort rastlösheten och känslorna av tristess man känner i början.

Den första tiden bävade jag inför helgerna som var så intimt förknippade med alkohol. Nu ser jag fram emot helgerna, som känns mycket längre nu när jag vaknar tidigt och slipper vara bakfull större delen av dagen.

Jättebra att du handlat hem alkoholfria alternativ! Vanlig äppeljuice är väldigt gott också ?

Samtidigt uppskattar jag varje dag mer. Vardagarna är inte längre en transportsträcka tills nästa gång jag får dricka.

Vi nynyktra kan nog upplevas lite frälsta, men faktum är att mitt liv har blivit mycket mer harmoniskt. För att citera författaren Annie Grace: ”Alkoholen tar ifrån oss förmågan att känna glädje i vardagen.”

Hennes bok ”Tänka klart” vill jag verkligen rekommendera! En ögonöppnare för mig ??

Kram ?

Dendartjejen

Ja det är oerhört skönt att ha den stöttning jag har hemma ?

Det här med vanor och rutiner håller jag verkligen med dig om. Alkoholen har tagit bort så mycket av det jag älskade att göra och som jag mådde bra av. Jag har därför försökt bygga upp det igen och hitta tillbaka till det. Jag älskade att både träna och läsa och detta var något jag mådde så bra av. Jag har därför börjat läsa igen, några sidor om dagen bara för att komma in i det igen.

Även träningen vill jag komma igång med igen. Har tagit powerwalks på morgonen och även börjat med lite övningar hemma. Har gjort 10 armhävningar, 10 situps och plankan varje dag sedan jag slutade. Verkligen små bebissteg men för mig är det oerhört stort att göra det lilla och känna att kroppen svarar ? Kommer bygga på vartefter och sakta ta mig framåt med träningen.

Håller även med om att uppskatta vardagarna. Igår blev jag så oerhört lycklig när jag pysslade med vår balkongodling av att se att både gurkor, jordgubbar och tomater börjar dyka upp. En liten vardagslycka ?

Åh den boken måste jag verkligen läsa, verkar riktigt bra!

Kram

Dendartjejen

Vaknade strax innan 6 när sambon kom in efter att ha rastat hundarna. "Ville du gå en morgonpromenad, det är perfekt väder för det nu" berättade han när han kom in. Strax därefter var jag påklädd och ute på en promenad. Gick utan någon musik och bara lyssnade på havet och fåglarna. Kände en sån enorm tacksamhet att jag har orken att kunna ge mig ut så här på promenad. För bara några dagar sedan hade jag säkert legat bakis och låtit morgonen försvinna. Jag kan istället nu fånga den ljuva stunden på morgonen och åh vilken energi jag känner att den här gett mig idag! ?

Nu blir det godfrukost med min fina familj ?

Godmorgon alla kära kämpar här inne! ??

Sååå härligt att höra en till berätta om de fantastiska morgnarna!!!

Även fast jag är svintrött när jag vaknar så är känslan av att inte vara bakis och må skit fantastisk!
Man uppskattar solen / naturen och dagen blir lång när man utnyttjar morgonen med.

Härligt inlägg!

Fokusera på fördelarna med nykterheten hela tiden - då går den nyktra resan så mycket lättare ??

Kram ?

PS. Slänger in en svordom här och där så ni inte tror att jag har blivit troende på kuppen, trots att jag på många sätt låter och agerar som en nyfrälst ?