Ny här med egen tråd. Har dock läst många inlägg sedan jag hittade forumet för några veckor sedan.

Bestämde i tisdags morse att det får vara nog nu. Kände inte ens ett sug de första dagarna, ett par värktabletter mot huvudvärken bara. Efter att ha läst mångas berättelser förstod jag att lockelsen säkert kommer att dyka upp. I går längtade jag, men tack och lov infann sig aldrig tillfället.

Nu önskar jag lite pepp när suget sätter in. Har förstått att det finns många, många i samma situation som jag. Att det hjälper att läsa om andras erfarenheter och se responsen de får känns stort.

Hälsningar en lyckligt gift kvinna med ett bra jobb och flera fina (vuxna) barn. Så varför?

Fibblan

att det känns lite bättre ❤️!
Tror på de strategier du tagit till under dagen?! Det är tydligt att du gjort helt rätt saker för dig❣️Mer hoppfull och lite återvunnen styrka igen?!
Bra jobbat ?!
Jag hejar på ?!
Varma kramar!
/Fibblan ?.

Fint. Mitt i allt. Oj oj, livet som tar oss på såna stormiga hav, hur tänkte evolutionen kring det?
Jag tänker att det här med att be om hjälp (från en annan som är dålig på det) är så otroligt viktigt. Jag vet också hur svårt och stort det klivet är. En inristad vetskap (inte sann förstås) om att världen inte håller ihop, om inte jag gör det? Ingen sorts styrka att vara avundsjuk på utan endimensionell och mycket basal. Det låter som om du håller på och skruvar upp de där bultarna, som sitter hårt.
Kram.

Givande samtal med chefen ✅

Samtalskontakt via vården ✅

Överlämnat jobbprojekt ✅

Helhjärtad satsning ✅

Enorm lättnad ✅

Du förtjänar hjälp! Hoppas att du får /hittar någon som du kan connecta med. Tycker också att det är jättebra att du inte förtränger de ”negativa” känslorna även om de kan svänga fort. Man kan lätt svepa det under mattan och låtsas att det inte var så farligt. Och en eloge till M som verkar vara en underbar man. Ta hand om dig ?

Fibblan

Otroligt skönt det måste kännas att kunna bocka av avgörande saker från listan!
Bra jobbat fina du
❤️???!
Bamsekramar?!
/Fibblan ?.

Här händer det grejer. Wow. Så rätt...
Det kommer att bli bra. Så mycket bättre till och med, än vad du kan ana. Kram❤

Jag har läst dina senaste inlägg (har varit borta från forumet i 3 mån) och läser att du har det tufft.
Jag hoppas du få den hjälp du vill ha och behöver ?.
Kram

Tack alla. ? Rosa-vina, kul att höra från dig. Ska kika in hos dig så småningom. Ligger lite lågt just nu.

Kram kram

Har haft en fantastisk Mors dag. Trots att endast ett av "alla" mina barn kunde närvara blev den jättefin. Uppvaktad av dem har jag redan blivit, så det var mest den fysiska kontakten jag saknade. Jag, som så många andra...

Låter min närvaro på forumet vara lite på sparlåga. Hejar på alla, främst mina närmaste "gamla" vänner FinaLisa, Fibblan, Mirabelle, Odette, Vara frisk, Charlie, Wasabi... och många många fler. (Har jag glömt att räkna upp någon av er innebär det inte att ni är mindre betydelsefulla. Det handlar snarare om hur min hjärna arbetar och orkar med.) Även alla nytillkomna är självklart både välkomnade och inkluderade.

I övrigt går det helt ok. Dricker lite någon gång ibland, avstår för det mesta. Ska snart träffa min samtalskontakt, spännande...

Vill så gärna komma i gång ordentligt angående uppdateringar - och kommentarer hos er andra - men är just nu lite extra dränerad på ork. Den kommer, jag lovar, liksom flera inlägg.

Är så glad att jag orkade få ned detta. Det bådar gott inför framtiden.

Ha det gott, alla fina. ?

Kram

Härligt att du hade en fin Mors Dag ❤️ Och spännande med kontakten. Du får gärna berätta hur det går (om du orkar och har lust). Forumet finns här utan krav när du känner för att skriva igen.

Fibblan

igen ikväll?!
Varit lite rörigt på forumet ju..?.
Glad också över att höra att du gör det du bäst behöver nu?! Lite sparlåga med aktiviteten här, men mer och annan typ av stöd på ingående ☺️! Låter hur bra som helst?! Fortsätt ta hand om dig och gör det som blir bäst för dig??! Härligt att höra om morsdag också ?, fysisk närvaro eller ej, är det betydelsefullt att få blir lite uppvaktad denna dag☺️!
Många kramar ?!
/Fibblan ?.

Tack mina fina vänner. Det värmer att gå in och läsa era inlägg. Fortsätter att ligga lågt, sparar på krafterna. Mår förhållandevis ok.

Orkar inte kommentera hos er andra ännu, men hejar på er alla. Ni är så bra.

Väljer dock att ännu en gång kopiera in mitt inlägg angående beroende. Då jag fått fått bra respons förstår jag att texten uppfattats som viktig.

"Vad är ett beroende?

Frågar man ett uppslagsverk får man i svaret bland annat detta:
"... fenomen som innebär de fysiska och psykiska mekanismerna bakom att en person återkommande utsätter sig för något som den vet är skadligt."
Och vidare:
"... personen har svårt att styra intaget av substansen."

Jag tänker att alla som har hittat hit har ett slags beroende. Om man har svårt att låta bli att dricka är man på ett eller annat sätt beroende. Att jämföra sig med personer som dricker mera än vad man själv gör är ju ganska verkningslöst. Möjligen om man kan dra lärdom av hur fort det kan gå utför.

Flera skriver att de druckit i många år, men aldrig tagit något på en vardag, tagit en återställare, druckit på morgonen/före lunch/före middag/före kl 19.00 osv och därför tror att de är säkra. Alkoholism är en progressiv sjukdom, det vet vi. Ingen blir fullblodsalkis över en natt. Alla har vi - visserligen på olika sätt, men ändå - druckit oss till detta. (Det går självklart bra att använda mindre stigmatiserande ord än alkoholist/alkis, gillar det inte själv, men betydelsen är densamma.)

Själv drack jag i mer än tjugo år endast på helgerna. Att ta något på en vardag fanns inte på kartan. Men så en dag...
Jag drack under dessa många år heller aldrig före helgmiddagen, tankarna fanns helt enkelt inte. Men så en dag...
En återställare? Nej, fy, vad äckligt. Det föll heller aldrig mig in under alla år. Men så en dag...

Varför skriver jag då detta?

Självklart för att varna andra. Det kan gå så himla fort. Kan jag påverka bara en enda i rätt riktning, är det värt dessa tankar.

Istället för att fundera över om du är beroende eller inte, ta varning av att du är här, på Alkoholhjälpens sida. Sluta dricka innan du kommit så långt att du inte behöver undra, utan är smärtsamt medveten om att du är djupt nere i A-träsket. Det blir så mycket svårare då. Inte bara att sluta rent fysiskt utan också att hantera den ångest det destruktiva drickandet medfört.

Detta alltså skrivet i all välmening, av omsorg - garanterat utan en enda tanke på mästrande - i sann forumkärleksanda."

Kram på er"

Femina

Jag blir lika berörd varje gång jag läser detta inlägg. Det är så bra skrivet. Enkelt och nära på samma gång. Tack! ?