Tack Se klart, Femina, Varafrisk och Wasabi för omtanken - den värmer verkligen ❤️ Och tack för grattis också Wasabi!

Jag är klar nu. Har fått ihop schemapusslet i år också. Mailat personligt schema till 15 vikarier och även till lönekontoret. Done.

Jag brukar sällan uppleva att jag är just klar. Det räcker att jag tittar bort en sekund så uppstår en ny eld som behöver släckas. En ny sjukskrivning eller en vikarie som hoppar av i sista stund.

Men just nu och hela helgen ska jag vila i tillståndet att jag just nu är klar. Jag ska riktigt njuta av den känslan. Varje jobbdag får bära sina egna bördor.

Det finns en anledning till att jag inte kollar min jobbmail när jag är ledig. Jobbproblem löser jag på arbetstid. Kollar jag mailen och ser ett problem så börjar min hjärna direkt att jobba. Min hjärna struntar i schemalagd arbetstid. Så enda sättet är att jag hindrar mig själv från att få veta.

Ikväll lämnar jag yngsta dottern hos sin pappa. Grillad korv, långpromenad med äldsta dottern, och nu blir det marängtårta innan jag åker hem.

Just nu sitter jag ensam ute på verandan och lyssnar på fåglarnas sång. Jag hör skogsduva och stare och koltrast. Och några till som jag inte kan identifiera på ljudet.

De andra är inomhus och lyssnar på hårdrock ? Det skulle ju varit Sweden Rock festival den här helgen, vilket barnens pappa alltid åker på.

Obegripligt när man kan sitta här på verandan och njuta av fågelsången istället.

Kram ?

Femina

Min man åker dit varje år, han med. I år skulle även hans absoluta favoritband vara där så han är klart besviken. ?
Själv tycker jag det brukar vara skönt när han åker... ?

Jag har inte varit på bolaget på fyra månader. Dels har det inte funnits någon anledning, och dels har jag varit rädd för att själva lokalen skulle trigga mitt sug.

Hjärnspöken är till för att utmanas. Idag när jag var på sluttampen med mitt arbete, och insåg att jag skulle hinna bli klar, så kom tanken ”det här är fan värt att fira, men hur?”

Så jag bestämde mig för att flaska alkoholbefriad (liberated) Oddbird var ett bra sätt att fira. Jag är otroligt nyfiken på hur den smakar.

Köpte den helsvarta eleganta flaskan som heter Oddbird Spumante. Tror det är deras senaste. Kostar 79 kr, jämfört med deras andra som kostar 94 kr.

Köpte några hippa öl också. En hel hylla med alkoholfri öl och en hel hylla med viner fast det. Aldrig kollat i den hörnan förut ?

Jag blev inte heller ett dugg triggad. Mest beklämd faktiskt över trängseln, både på parkeringen och i butiken vid 13-tiden.

Kom hem nu först vid 22-tiden, så flaskan får vänta till imorgon. Jag är så trött att jag nog inte håller mig vaken speciellt länge. Återkommer med recension imorgon!

Kram ?

AmandaL

Andrahalvlek, det har säkert berörts här tidigare men eftersom jag är ny på forumet har jag missat det, hur länge är det som du har klarat att vara nykter? ?

På tisdag är det fyra månader. Känns som en evighet, faktiskt. Tänker annorlunda om det mesta faktiskt. Mycket lugnare generellt, även om jag just nu haft en jobbpuckel. Men även den klarade jag av bra, tycker jag ??

Kram ?

AmandaL

Så skönt! Jag längtar tills jag också kan vara stolt och säga att jag har månader av nykterhet i ryggen. Jag är så rädd att jag ramlar dit igen om jag inte är försiktig, men en dag i taget! Så bra ni är som klarat er så länge, längtar tills jag är där! ?

Låta tiden gå, en jävla dag i taget, är tricket. Varje morgon, fortfarande, sätter jag mig upp ur sängen och sitter kvar på sängkanten och tänker ”Idag ska jag vara nykter”. Det blir lättare och lättare för varje dag som går ??

Kram ?

AmandaL

Du är en bra mentor andrahalvlek, jag ska ha som rutin att komma in här varje dag nu i början och läsa om alla er som klarat er så långt! Det känns som att det går lättare när jag har er här ?

Det allra bästa avsnittet med Craig Beck på youtube är nog det här: ”Cut back on drinking or stop completely?”

Perfekt att repetera, repetera, repetera med ?

Kram ?

Fibblan

och till 4 månader på tisdag ??!
Det är stort! Jag hänger med en bit därefter ?☺️! Att du nu också fixade jobbpuckeln, utan a, måste ju kännas jättebra och en god påbyggnad på känslan av stabilitet som du bygger upp dag för dag ?! Heja dig???! Och tack för alla tips som du delar med dig av ?!

Och till dig AmandaL - välkommen till forumet ?! Jag håller med dig om att det finns ett gott mentorskap hos Andrahalvlek ??!
Och det är en bra strategi att ta rygg på dem som går före. Har också känts tryggt för mig och är så tacksam att det finns så många, med olika lång nykterhet här på forumet, att bolla och skriva med. Eller bara läsa och låta sig inspireras av☺️. Ibland är det till hjälp också att hitta någon som är ungefär där man själv är, i nykterheten, antingen utifrån antal dagar eller i ett gemensamt tänk, så att man kan hjälpas åt, om det känns tufft. Det finns ju några pucklar på vägen om man säger så..?. Jag har sedan barnen kom, aldrig klarat längre är 3 månader i sträck, (än så länge ?!) men för var gång lär man sig något nytt, och min övertygelse om att alkohol inte har någon som helst plats i mitt liv, har växt sig starkare och starkare med tiden?!
Fortsatt lycka till på resan till er båda
????!!
Kram!
/Fibblan ?.

Det är molnigt, lite småregnigt, vindstilla och väldigt lugnt utanför sovrumsfönstret. Endast måsar, kajor och enstaka bilar är vakna. Jag hör hur däcken plogar sig fram genom vattenpölarna.

Idag skulle jag ihop med min kör på hemorten, och en massa andra lokala körer i Sydsverige, ha uppträtt på Sweden Rock festival. Plats på scen för mer än 500 körisar som sjunger rockmedley. Mäktigt ??

Hela denna våren och sommaren är liksom inställd. Man hanterar det på väldigt olika sätt. Jag hanterar det bra. ”Allt blir som det blir och går som det går”. Jag lägger inte energi på att älta och tycka synd om mig själv. Det är bortkastad tid.

Nu har jag kommit på varför. Taa-daa! Jag har övat på det i snart 21 år. Efter att vår yngsta dotter föddes svårt sjuk och handikappad så har inget blivit som vi har tänkt oss.

Vi har fått avboka och tänka om på löpande band i hela hennes liv. Ett globalt virus är ingenting i jämförelse med den resan som vi gjort och gör ihop med henne.

När jag skulle föda yngsta dottern i juli 1999 så bävade jag inför att tillbringa två nätter på BB. Hur skulle jag klara av att vara ifrån min förstfödda dotter två hela nätter? Äldsta dottern var då 20 månader. Inte ens två år fyllda.

Det tog fyra månader innan den yngsta dottern blev utskriven från olika sjukhus (Lund, Malmö, Karlskrona). Jag fanns vid hennes sida hela tiden. Så har det fortsatt i snart 21 år. Alltid vid hennes sida, om inte i praktiken 24/7 så åtminstone mentalt.

Otaliga är de fester och resor och andra jippon som vi tvingats tacka nej till på grund av olika tillbud. Till slut blev det normalt. Till slut så slutade vi boka upp oss på någonting utan vi tog mer dagen som den kom, utifrån dagsformen helt enkelt.

Nu behöver jag verkligen gå en kurs i grekiska ? Om cirka ett år flyttar den yngsta dottern till eget boende. Vi måste halvklippa navelsträngen åtminstone. Jag måste sluta ”vårda” min omgivning och tänka mer på mig själv.

Idag ska äldsta och yngsta dottern åka och shoppa. De ska köpa studentpresent till den yngsta dotterns kompis. Äldsta dottern frågade om jag ville följa med dem.

Jag svarade: ”Nej, jag ska bara vila och göra så lite som möjligt tills dess att det är dags att tvätta kl 15.”

Kursen i grekiska är påbörjad ?

Kram ?

Vi lär oss av våra egna motgångar och inspireras av andras framgångar ❤️

Jag gillar verkligen lärande gemenskaper, där omtanken är den gemensamma nämnaren. Så borde varje arbetsplats vara i min värld till exempel ??

Kram ?

AmandaL

Jag vill också säga tack fibblan för att du riktade dig till mig i sitt inlägg. Det är väldigt skönt att läsa och känna att det finns någon mer än en själv som faktiskt tänker på och vill att man ska lyckas med sin nykterhet! Tyckte om det du skrev om att du nu insett att alkohol inte har någon plats i ditt liv längre. Jag vill också komma dit för jag måste erkänna att ibland sitter den där djävulen på min axel och säger till mig ”det är inte så farligt” ”vi har ju kul när vi dricker” ”så hemskt är det inte” ”vi klarar det den här gången” etc.. försöker slå bort dem tankarna med det oroar mig att dem dyker upp, jag vill klara att vara nykter men skrämmer mig att dem här tankarna ibland tar plats inuti mig redan ??

Det viktiga är att tankarna passerar, att de inte fastnar i sinnet och börjar bygga bo!

Sök på återfallsprevention på Youtube, finns beskrivning hur gången brukar vara när man kommer göra en dikesvisit.
Kunskap har hjälpt mig massor.

Heja dig!?

Med jobbet då alltså, med alkoholen är det ju lugnt med.?
Gött att du har betat av det värsta, och kan ta en välbehövlig lugn dag. Men känner jag dig rätt så blir det väl en cykeltur eller något annat, om inte idag, så i morgon åtminstone.?

Ha en bra dag! Kram

Jag vill bara säga Lycka till AndraHalvlek med grekiskan?
Jag tror den är viktig för dig. Va bra att du inte följde m dina döttrar...även om du inte hade haft tid i tvättstugan så gott för dig att bara vara ensam ...kanske det inte känns så men man behöver öva.

Grattis t de 100 dagarna ?
Ha en fin Nationaldag??

Kram?

Hej AmandaL?

Jag har varit här på forumet ett tag..från och till...men inte kommit så långt på min resa även om insikten finns och jag vill. Min största fiende är tankarna/hjärnan...som spökar för mig...fast det känns som botten snart är nådd eller kanske rentav att den är det nu!

Så vi kan väl stötta varandra??

Kram?