zavic

Hej!
Jag är en 54-årig ungkarl som druckit alkohol i 35 år,de senaste 15 åren alldeles för mycket.I början drack jag ungefär varannan helg men numera är det alla helger.
När coronapandemin startade blev jag likt många andra korttidspermiterad.Detta var i början av april och slutade i fredags.Denna vecka är således min första fulla arbetsvecka på länge.
Under dessa 2 månader slutade veckan 11:30 på torsdag, det har gjort att jag kunnat dricka tre dagar i veckan.

Och det har jag gjort,dessa helger har jag konsumerat 2 helrör whisky och 12 sjukommatvåor plus någon 6-pack folköl mitt i veckan hemma framför datorn.Men nu får det vara nog,denna veckan drack jag folköl plus 18 cl rom på måndagskvällen efter arbetet vilket ledde till att jag tvangs ringa chefen och be om att få jobba kväll dagen efter.

Som ni förstår är jag alkoholist,själv har jag nog vetat det i ganska många år men vägrat inse fakta.
Sitter nu med darriga fingrar och skriver detta och vet att jag aldrig kommer att kunna lära mig att dricka lagom.
Har markerat 2:e juni 2020 som startpunkt för mitt nya liv.

Mest troligt kommer jag inte klara att sluta på egen hand,kommande helg blir en första prövning.
Sen är planen att gå med i aa.Ni andra här på forumet kanske har några tips för att dämpa suget tar tacksamt emot alla råd jag kan få.
Tack för att jag fick skriva av mig.

AmandaL

Hej zavic! Jag kan inte direkt ge dig något råd då jag själv också beslutade mig för idag att nu får det vara nog! Jag är också alkoholist och känner precis som du att jag vill ha hjälp och stöd härifrån att hålla min motivation uppe så att jag kan hålla mig borta från alkohol. Jag ville bara säga hej och välkommen och berätta att precis som du sitter jag nu hemma i min soffa och vill inget hellre än att fortsätta leva mitt liv nykter, välmående och stolt! Du är modig och stark som kommit hit ?

zavic

Hej Amandal tack för ditt svar tror vi är många som har problem i dessa tider.Jag kommer att uppdatera tråden
efter hand skriv gärna du också hur det går kanske kan vi peppa varandra.
Skönt att inte vara ensam.

AmandaL

Det är fantastiskt att känna att vi är många som känner igen sig och vill varandra väl här! Jag har precis gått och satt ett litet kryss i rutan för idag på min egen gjorda ”min vita månad” kalender! Första dagen döpte jag dagen till, jag hoppas att det kommer bli så många fler av den här sortens dagar! Och med stöd och kraft från alla här tror jag att det kan gå!

Välkommen hit, du låter målmedveten och som att du är helt på det klara över vad som gäller, så himla bra! Det som är det häftiga med detta forum är att ju att ingen av oss är proffs på annat än oss själva, men det finns också handledare och terapeuter som är tillgängliga. Jag tycker du ska kolla på programmet här på AH som många har nytta av. AA har jag själv ingen erfarenhet av men stöd och att dela med sig är ju centralt och där tror jag AA är väldigt bra.
Ta en dag i taget, läs och skriv här: stressa inte upp dig över hur det ska bli på midsommarafton utan försök att vara här och nu. ?

zavic

Tack Se klart för ditt svar!Är just nu väldigt glad att jag tog detta steget och gick med i forumet.Ska kolla programmet du pratar om.Nästa vecka ska jag gå på mitt första AA-möte om jag blir insläppt.
Jag är lyckligt lottad i detta fallet har bara 10 min. promenad dit.?
Nu återstår att klara av helgen den första utan alkohol på länge.....

Du har hamnat helt rätt. Här har vi alla olika långa erfarenheter av problemdrickande och nykterhet. Att sätta ord på vad man tycker, tänker, känner och sen få kommentarer är guld värt ?

Jag tror på ”faktametoden”. Fakta, fakta, fakta och sen repetera, repetera, repetera. Hjärntvätta sig själv med nyktra argument. Tricket är att påverka sitt undermedvetna så att man tar beslutet med hela hjärnan.

Själv har jag varit nykter i 4 månader på tisdag, tjoho! Ett av de bästa beslut jag har tagit i mitt liv.

Kram ?

Jag har liten erfarenhet av AA..Har besökt några olika städers AA-grupper..Gemensamt för alla var det varma välkomnandet..Även mötesstrukturen var likadan på alla ställena..Jag har en anhörig som varit med i AA många år..Han tycker om det, och dom är hans trygga punkt när han känner sig ostabil..Han har varit nykter i många år..Forumet passar mig bra..Tycker om att läsa och skriva här..Tack vare Forumet så har jag klarat mig mycket bra..Har fått stort stöd när mitt liv har varit skakigt..Att ta hjälp när man har problem är det första steget..Sen lär man sig hur man vill leva och hur man faktiskt kan välja ett nyktert liv..???

Dendartjejen

Du är på en bra och trygg plats. Här delas erfarenheter från alla typer av människor med olika bakgrunder men med en sak gemensamt, det vill säga någon form av problem med alkoholen. Här kommer du inte känna dig ensam ?

zavic

Tack så mycket för era kommentarer och grattis till dig Andrahalvlek.
Nu är arbetsveckan slut och jag har inte varit på bolaget,kan inte minnas när det hände sist.
Känns lite rastlöst och pirrigt men det funkar kommer att ägna kvällen åt att städa lägenheten.
Allt för att ha något att göra.
Tack för att ni finns.

Välkommen in i värmen, här kan du vara du. Det är skönt. Ta en dag eller en timme i taget om det känns jobbigt. Snart ska du se att du sakta mår bättre. AA har jag besökt några gånger och de är oxå till stor hjälp i tillnyktrandet, tillfrisknandet. Lycka till

zavic

Tack Jullan65.Är nu inne på min sjätte nyktra dag.Gårdagen (Lördag) var sannerligen inte rolig men idag har det kännts bättre.Känner mig ännu mer motiverad nu än när jag fattade beslutet att bli nykter.
Det är bara att kämpa på,det kommer säkert fler mörka dagar men jag tänker inte ge upp.
All lycka till er alla