Välkommen hit! Här är du bland vänner - och vi har alla tagit oss olika långt på den nyktra resan. Själv når jag nykter månad 4 på tisdag, tjoho!

Ett tips är att skapa en egen tråd och skriva som en dagbok, timme för timme om det behövs. Ut med allt bara! Vi ska stötta och peppa allt vad vi hinner och orkar.

Just nu skriver du i någon annans tråd, en person som heter E1973.

Min tråd finns också här och heter ”Behöver all hjälp jag kan få”. Läs den gärna. Då har du att göra tills imorgon bitti ?

Kram ?

Skam skam och ångest. Har dragit mig undan sociala sammanhang med en låda vin. Helt stört!!! Men nu får det vara nog. Men jobbigt är det. Vem ska man prata med? Vem kan förstå utan att bli arg? Vi har också haft ett vinfyllt hem hela min sons barndom. Han är 30 idag och inser att jag inte fixar det här utan hjälp. Har gjort honom så besviken. Det är jag ledsen för <3

AmandaL

Oss, oss kan du prata med utan att vi blir arga och vi förstår dig precis! Vi har alla närstående vi gjort besvikna och det är fruktansvärt! Men idag är du ju beslutsam så använd den beslutsamheten till att stanna nykter, en minut till, en timme till, en dag till.. eller som andrahalvlek säger, spela hela filmen, hur mår du efter första glaset? Hur mår du efter andra? Tredje? Hur mår du imorgon? Vill du må så!? Nej, bättre att inte må så eller hur? ?

Li-Lo

Oj vilken fart din tråd fick snabbt! Du beskriver att du vill förändra dina alkoholvanor. Du är medveten om att alkohol fått en plats i ditt liv som du inte är bekväm med. Nu är du nyfiken på vilka vägar som finns att tillgå för att lyckas förändra din relation till alkohol och du redo att lära av andras erfarenhet, stort. Att starta en tråd här kan vara både lite läskigt och spännande.

Du har, liksom många andra, inte som målsättning att bli nykter eller leva ett liv helt utan alkohol. Du har fått lite olika råd från andra användare. Många är ivriga att berätta om hur det varit för dem och ibland smyger sig råd in som en inte riktigt bett om. Responser kan bli lite av ett ”smörgåsbord”, en får ta det som blir hjälpsamt och känns rimligt just nu.

Som du beskriver känner du dig ledsen och ensam. Du är inte ensam om att ha använt alkohol för att döva obehag eller tuffa situationer. Många kan vittna om att det i en period i deras liv använt alkohol för mycket för att sedan upphöra med det. Jag gissar att du står där nu. Alla har sina skäl att ta det där glaset, du vet varför du gjort det och vill inte göra det längre.

Om det känns okej får du gärna skriva mer här och jag hoppas att du får med dig något från forumet som blir gynnsamt för just dig, just nu.

Varma hälsningar Li-Lo
Alkoholhjälpen