Hej där,
Jag hade väldigt svårt att koncentrera mig på krångligare böcker i början, så att stirra på en räknas absolut ?
För mig har helgerna varit kämpigast. Det har tagit sin tid, men det har blivit enklare.
Lite grann känns nykterheten som ett nytt språk. Efter första terminen kan man stå och babbla med någon på ett fik, men sen behöver man tränga djupare in i det, spännande och något väldigt häftigt när man lär sig mer om sig själv, och kan parera nya situationer. Att ge sig tid är jätteviktigt. Jag har börjat odla grönsaker som en dåre men inte säkert att jag rekommenderar det, nu på försommaren är det dock ett väldigt bra sätt att röra på sig. Jag lyssnar på böcker, tipsar gärna om du vill. Lyssnar på poddar, och löser korsord. Oj vilket pensionärsliv... somnar gott, är äkta i relation till barn och nära. Noll oro för kropp och demens och annat alkohol-relaterat. Livet!
Kram på dig.

Ja stirra i en bok räknas absolut! Ibland spelar jag o min man kort eller yatzy när barnen somnat, det låter väl som en riktigt festlig lördagkväll? ? Haha, men det e rätt skoj faktiskt.
Tycker att denna värme som nu bombarderat västkusten gör att man blir så trött o mosig i huvudet, så man är rätt slö när kvällen kommer, inte mycket man orkar med då.

Hur känns det för dig nu? Hur ser veckan ut?
Kram

Odla grönsaker låter supertrevligt. Jag har inga gröna fingrar men en tomatplata eller två brukar det bli. Höjdpunkten är när man kan börja äta av det man odlat, allt man gjort själv smakar så mycket bättre av någon anledning.

Jag tar gärna emot tips på ljudböcker! Jag har Storytell men lyssnar inte så mycket som jag borde...

Kram!

Så skönt att det räknas! Nästa gång kanske jag till och med läser en rad eller två. ? Jag håller med, spela kort kan vara ganska roligt! Vi brukar göra det ibland men det var väldigt länge sedan nu, får kolla med mannen om vi ska ta upp det igen.

Jag gillar att lägga pussel men det är svårt när man har en liten hemma som stoppar allt i munnen... känns lite för riskabelt att ha sådant framme.

Håller med om att man blir trött av den här värmen. Känner mig seg när kvällen väl kommer.

Den här veckan jobbar jag heltid. Mycket att göra på jobbet så kommer hem ganska sent. Känns tråkigt att inte få träffa barnen så mycket men jag vet att de älskar att vara med sin pappa så de har det hur bra som helst. Jag får ta igen det i helgen istället ?

Hur ser veckan ut för dig?
Kram

Det finns pusseldukar som är gummerade så man kan rulla ihop det halvfärdiga pusslet när det inte används.

Och gillar du pussel så gillar du kanske målarböcker för vuxna också ? Pilligt och rogivande, säger de som gillar det.

Några bra ljudbokstips med alkoholanknytning:

”Skål ta mig fan”
av Torbjörn Åberg.
”Mig äger ingen” av Åsa Linderborg.
”Jag som var så rolig att dricka vin med” av Rebecka Åhlund.
”Svinalängorna” av Susanna Alakoski.

Kram ?

@andrahalvlek så smart med pusselduk! Det ska jag definitivt skaffa, saknar att sitta och lägga pussel. Tycker det är skönt att sitta och fokusera på att pussla så får hjärnan en chans att slappna av och inte tänka på något annat.

Målarbok för vuxna har jag redan, satt med den igår. Hemliga trädgården tror jag den heter. Jag har haft den i många år men det tar en evighet att komma igenom den ???

Tack för lästips! Ska kolla upp dessa böckerna.

Kram!

Jag har obeskrivligt många anledningar till att dricka alkohol och lika många om inte fler till att inte göra det.

Idag var jag med om en situation som gjorde att jag tänkte: jag behöver ett glas, eller en flaska.

I mitt yrke finns det många med starka (och högljudda) viljor som tycker att de vet bäst. Jag som en ung kvinna har ofta fått kämpa för att få nå fram och det är flera gånger som jag fått mothugg när det varit obefogat.

Men idag, idag fick jag nog och stod upp för min åsikt tillräckligt mycket för att den skulle gå hela vägen fram. Sammanfattningsvis är jag stolt över att jag (tack vare många bra förebilder) vågade stå upp för min sak men samtidigt less på att behöva kämpa för att nå fram.

Har du också ett jobb där det krävs skinn på näsan och hur gör du i så fall för att orka kämpa för din sak?

Mvh trött men stolt och grymt nöjd att det är fredag idag ?☀️❤

Med åldern har jag lärt mig att välja mina strider. Men de strider jag väljer ser jag till att vinna ? Argumentera är en av mina paradgrenar ??

Jag tjafsar inte om allt, men när jag skärper rösten så lyssnar folk. (Till och med min chef lyssnar faktiskt, även om hon har ett irriterande sätt att alltid försöka försvara sig.) Ungefär som med barnuppfostran alltså. (Min chef är som en unge som in absurdum försöker försvara sig fast alla i omgivningen vet precis vad som hänt egentligen.)

Jag är också noga med att presentera mina idéer både muntligt och skriftligt, underskrivet med namn och datum. Jag har fått mina idéer snodda av äldre manliga chefer allt för många gånger historiskt. (Jag är själv otroligt noga med att credda den som creddas bör.)

Du ska vara stolt och glad över att du gjorde din röst hörd! Och ännu mer stolt och glad att du inte drack ikväll ??

Jag tänker rätt ofta ”den här känslan brukar jag dricka vin på”. Men det är mer ett konstaterande, och en hint till mig själv att jag måste hitta ett annat sätt att genomleva den känslan. Känslor går alltid över.

Kram ?

Tack för att du delar med dig!

Många bra tips, jag ska definitivt tänka på detta nästa gång och välja mina strider med omsorg ?

Älskar hur du kopplar det till barnuppfostran, det har jag ju en del erfarenhet av så kanske kan vara en fördel i jobbet ??

Ha en fin lördag!
Kram

Att tänka på barnuppfostran funkar vad det gäller nykterheten också.

Jag brukar tänka på alkoholdjävulen i min skalle som en trotsig treåring som behöver tydliga ramar. Hen vet inte sitt eget bästa, har inget konsekvenstänk.

Självklart ska inte en treåring få bestämma hur jag ska leva mitt liv. Eller hur?

Konsekvenstänk, kontinuitet och tålamod är nyckelorden. Precis som i barnuppfostran.

Kram ?

Hej!

Jag har läst igenom din tråd. Vad kul att du fick resultat redan efter en veckas nykterhet med förbättrad sömn och mindre ångest. Du efterfrågade tips på vad man kan göra när dina barn har gått och lagt sig. Ett tips är att titta på en komediserie eller stand-up comedy. Ett annat förslag är att du och din man ger varandra massage.

Jag önskar dig fortsatt lycka till på din resa!

Varsågod! Jag tycker om ”vänner”, ”how I meet your mother” och ”solsidan”. Det är relativt kända serier dock. När det kommer till stand-up comedy så kan jag rekommendera Magnus Betnér. Men det beror helt och hållet på vilken humor man har.

Tack för alla bra tips! Jag har haft fullt upp i veckan och har inte skrivit på ett tag. Ha en fin kväll allihop!

De senaste dagarna har jag inte lyckats hålla mig till min plan. Det har gått åt skogen helt enkelt. Ett glas följdes av ett till och sedan rullade dagarna bara på och jag var tillbaka i samma gamla vanor igen. Sommar är så förknippat med alkohol så jag stannade inte upp för att känna efter eller ifrågasatte varför jag så gärna ville ha de där glasen.

Men i natt vaknade jag 03 och kunde inte somna om. Ångest, mådde kasst och sen slog det mig. Jag har druckit alkohol varje dag i en veckas tid. Inte mycket varje dag men ändå. Alltid ett glas eller två till middagen och kanske något extra när barnen somnat, för att det varit trevligt, för att jag varit uttråkad eller bara för att vi hade det hemma... Så himla onödigt.

Men idag är en ny dag och idag ska jag vara nykter. ❤