att du klarar det så fantastiskt i din nykterhet nu, att du äntligen verkar hittat fram till platsen du kämpat för så länge <3 <3 <3
Du är verkligen en vacker saga om hopp och styrka hela du.

Blir så glad av att läsa dina tänkvärda inlägg. Du har så rätt. Vi har alla vår egen väg att vandra. Och du verkar ha hittat din.

Kram till dig ?

Fibblan

Denhärgången för fina ord ?! Och för att du vill dela glädjen med mig?✨!
Jag är också så himla glad ?!
Tacksam för nyktra, fräscha, pigga måndagar ?!

De dagar som tidigare var bland de jobbigaste, är numera bland de bästa☺️! Älskar känslan att vara pigg och klar i huvudet?! Och hjärna och hjärta får äntligen utrymme för annat❤️!

Borta är de negativa tankarna om att inte duga, inte lyckats denna helgen heller.., skam och desperation..- hua ?!
Nu kan jag bejaka livet och allt det vackra i det istället??!
Ha en fin vecka!
Kramar!
/Fibblan ?.

Fibblan

Ett hjärta vardera till fina och visa själar ?! Vi hjälps åt i med- och motgång❣️
Tillsammans är vi starka ?!
Kramar i massor till mina trogna medresenärer ????️❣️
Som sagt.. vi ger aldrig upp!
Just nu tuffar det på som på räls för mig, (äntligen!) och jag agerar mer än gärna draghjälp om jag kan?! Skönt o höra att det känts lugnare för er båda (åtminstone sist jag var inne)
Massor med kramar ?!
/Fibblan ?.

Fibblan

Skulle förmodligen kunna läsa igenom någon annans tråd av lite längre nykterhet, för att få svar eller skapa mer klarhet i förvirringen, som råder just nu..☺️. Men just nu har jag inte tiden. Får kanske bli helgens projekt!(?)

För jag behöver verkligen fylla på med något nu känns det som. Ni vet, har tagit mig igenom pärsen och sedan euforin i nykterheten. Nu står jag liksom o stampar lite. Och känner också lite oro för att det ökar på risken att ta ett återfall.. Det är väl nu som jag ska skala av ett lager till av löken..Löken som är jag, med allt vad det innebär..och jag vet inte ens allt vad det innebär..?.

Flummigt, konstigt. Men ni som varit där kanske vet..?

Hm..?, vet inte ens vart jag vill komma med detta ostrukturerade inlägg. Ville bara få ur mig lite va det som snurrar..☺️.
Önskar er en god natt sömn??!
Kram!
/Fibblan ?.

Fibblan, så länge det snurrar åt rätt håll så är det bra?
Och det kommer sådana dagar som det känns som livet står stilla och man vill att det ska hända något...då är det lätt att ? dyker upp som fanskapet i lådan ?
Så det är bra att du skriver av dig det du känner och jag tycker det är bra att säga det man tänker högt för sig själv. Så man hör det på riktigt ???

Sov gott kära Fibblan???
Dröm vackra drömmar???

Hej Fibblan! Jag tror jag är i ungefär samma läge som du. Just nu hanterar jag löken (och motar risken för återfall) genom lite skrämselpropaganda. Tittade på några filmer på youtube i går på temat "alcohol will kill you", lyssnar på alkispodden och funderar på att plocka fram Skål ta mig fan igen. Har inga bättre tips just nu... Men, jag är sjukskriven och har tid. Skillnad. Försök ta en stund i helgen. Tror du kommer att känna att det blir väl investerad tid!

Kram!

Repetera, repetera, repetera. Det tror jag är det enda som funkar som motgift.

Vill tipsa om Craig Beck på youtube. Jätteinspirerande! Såg en dokumentär om levertransplantation på youtube också och den tog hårt som en magspark.

Kram ?

Fibblan

För uppmuntran och tips!
En del som jag redan tagit del av, men som jag absolut skulle kunna göra igen☺️. Craig Beck, är ny för mig, så honom blev jag genast nyfiken på och även de andra YouTube-klippen.. ska fylla på i helgen tänker jag. Tror också på repetition! Men också givande att ta del av något nytt?, så stort stort tack?! Jag fortsätter skriva av mig också, även när jag inte själv riktigt vet vad jag vill ha sagt..?☺️! Som du säger FinaLisa, det i sig är också ett sätt att hantera stiltjet??!
Stor kram och fortsatta lyckönskningar till er alla ????!
/Fibblan ?.

Fibblan

Kan man också ägna sig åt, kom jag på..?! Jag skulle ju denna enkla, trötta, alldeles vanliga, lite trista torsdagskväll stanna upp för att konstatera att jag är himla bra ändå..?!
Tänk vad långt jag kommit på min resa?! Och längre ska den bli?! Heja mig?! Somnar väldigt nöjd utifrån den aspekten! Och ser fram emot ännu en nykter helg?☺️!

Och heja er, FinaLisa, Charlie70 och Andrahalvlek?! På tal om ditt nick Andrahalvlek, så är det nog nu jag går in i andra andningen..?! Ni vet, kroppen som tänker att nä nu ska jag nog ge upp, stanna av, -ånej! Det är nu jag verkligen bygger upp min styrka, inte sant???!

Kram och godnatt alla tappra löpare där ute! Vi har kommit för att vinna loppet ?! Belöningen är ett rikt, friskt och klarsynt liv✨! Där de känslor man genomlever är på riktigt och äkta och där det med nykterheten finns 1000 gånger bättre förutsättningar att möta allt som kommer - både det negativa och det positiva ⛈️☔?️☀️!
/Fibblan ?.

Det är då man bara kan fortsätta hur länge som helst utan minsta motstånd i kroppen har jag hört. Inte upplevt själv dock i löpningen tyvärr ? Men jag förstår att känslan måste vara magisk ??

Kram ?

Fibblan

..Det ÄR en magisk känsla, (dock ett tag sen..?, men jag minns den väl☺️) och nu kanske den äntligen kan infinna sig i nykterheten också..??❣️
Känns som jag tagit mig över en backe, och förhoppningsvis kommer en terräng med mindre motstånd nu..☺️. Igen får man väl.. Det går ju upp och ner som livet själv antar jag, men så länge det är vatten jag fyller på vid depåerna och inte gift, så ska det nog gå vägen det här..?!
Skönt att få känna så - så otroligt tacksam är jag över det!

Vill passa på att önska er alla en riktigt fin helg! Vackert väder är beställt ☀️✅!
Kramar!
/Fibblan ?.

Fibblan

Tänkte bara skriva något kort för att komma rätt i flödet igen☺️. Tog sin lilla tid att hitta sin tråd.
Jag har iaf haft en underbar början på en underbar dag☀️?! Frukost på sängen, lite plockade blommor ? och fina teckningar och egenhändigt gjorda kort?! Världens härligaste barn och tacksamheten att jag nu ger dem ständig nykterhet och närvaro, gör mig alldeles varm i hjärtat ✨❣️

Det är så här livet ska kännas och vara!
Äkta, ärligt, ibland jobbigt så in i..?. Men idag är jag stark, idag mår jag bra?! Och det är faktiskt ingen slump! Klart att nykterheten är en STOR bidragande faktor?!

(Ville mest påminna mig själv om det, eftersom jag tidigare inte gärna har velat kännas vid hur stor negativ påverkan alkoholintaget faktiskt har. Även i måttliga mängder. Även om det inte handlar om fylla, gör det där förbannade giftet något med oss, på de mest subtila plan också..)
Så glad att jag är FRI ???!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Så skönt och mysigt med uppvaktning på sängen ??
Mor lilla mor och så vidare ...?

Ibland tänker jag att fan vad vi kvinnor är starka egentligen!??
Tänk bara på att föda barn!!
Vilken enorm kraft och vilja vi besitter!
Och vår urkraft när det gäller att skydda och ta hand om de små?‍?‍?
Så bort med alkoholen som förstör för både barn och vuxna!
Ha en fortsatt fin söndag ??
Kram ?

Fibblan

Väl talat FinaLisa?!
Som vi kan, vi kvinnor, alltså..?☺️!
En enorm kraft, som du säger!
Ibland tar den sina villovägar, och blir missriktad, som när man successivt låter påfyllnaden bli det som samtidigt urholkar en..??.
Återigen, såå skönt att vara ur det och kunna se med lite klarare ögon på all meningslöshet, som alkoholen innebär..??!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Fibblan

..att vara kvinna. Häftigt på många sätt och helt fantastiskt ja, magiskt t.o.m att ha fått uppleva hur ett liv blir till och växer inom en..??!
Men så var det ju det där med priset vi får betala för den möjligheten..
Varje månad det inte blir befruktning..

PMS-helvetet rent ut sagt, som jag är i nu..????. Alla hormoner som dansar runt och som får en att känna sig kidnappad av sin egna kropp typ. Från glad till ledsen på en millisekund. Från tålamod till irritation på tre röda sekunder. Från meningsfullhet till meningslöshet i en handvändning. Ont i ryggen, svullen mage. Tjock, ful och så en härlig finne på det! Men det värsta är de känslomässiga svängningarna. Det tar så på krafterna..?. Och jag "otrivs" med mig själv på alla sätt som kan tänkas finnas ?!

Inte konstigt då att tanken på a poppar upp. Vill inget hellre än att fly. Men jag stannar kvar. Vet ju att alkohol inte löser något. Förvisso, lite välbehövlig döva för stunden, det skulle jag få. Men hur nöjd skulle jag känna mig efteråt? Nä, precis! Skulle jag trivas bättre med mig själv då? Nä, såklart inte!

Idag får bli en dag med 0 måsten. En bara hantera-mig-själv dag och göra vad jag kan för att va någorlunda trevlig med de jag har omkring mig..?.

Önskar er alla en fin helg ?!
Kramar!
/Fibblan ?.

Ååh, så jobbigt med detta tillstånd!! ?

Kära Fibblan, kan bara trösta dig med att det kommer gå över...
Sedan kommer klimakteriet förstås..? och det kan vara en prövning... men inte för alla.
Hoppas du blir en sådan 10%are som knappt märker av den.
Så du blir lite kompenserad för denna jobbiga nutid?.
De sägs ju att man brukar ta efter sin mamma, men vet inte om det är sant eller en skröna
Tiden får utvisa..

Jag har gått igenom båda faserna och tillhör väl inte de värst drabbade men ändå över de medelsvåra...som då också gjort det lätt att ta till alkohol.☹️

Men nu är det över ?.
Fast nu är det mer en svår acceptans att kroppen håller på att förändras... Den verkar bli känsligare för gravitationskraften om du fattar..??

Jaja, huvudsaken är att man kan röra sig och är någorlunda frisk och kry. Det är ju inte alla som har hälsan så jag är tacksam för att vara såpass bra ändå.

Kram ? och ha en trevlig ??dag!

Hemskt. Varje månad glömmer jag bort det, superledsen från ingenstans och sen arg på allt. Tur att den går över ganska snabbt, bara att hålla ut. Och ut och röra på sig för det hjälper mot allt.

Bra att tankarna på A direkt gick till att tänka på hur man kommer känna efteråt; för inte fasen är det någonsin en bra och nöjd känsla.

Stor kram till dig ?

Fibblan

Jag bidar min tid och håller låg profil till jag har något vettigare att komma med än en massa gnäll över småsaker..?.
Coronatider om inte annat, hjälper ju en att få perspektiv på ens eget lilla månatliga dilemma..Det går över och är ju trots allt ett friskhetstecken, att mensen kommer var månad. Så jag får glad för det mitt i allt..☺️.
Hoppas ni haft en bra start på veckan!
Jag hänger i och håller ut?!
Kramar!
/Fibblan?.

Fibblan

Som vanligt runt 3-månaders-strecket..
Jag är inte bättre än så här I guess..
Just nu är besvikelsen såå stor.., mäktar inte med att skriva mer..
Började i fredags med ett par glas vin, och så detsamma igår och även idag.
Nu handlar det om att bryta och ta mig ur känslan av misslyckande som har hängt i sedan första glaset..??.
Usch och fy..
Tur att morgondagens krävande jobb, satte stopp, annars hade jag antagligen fortsatt än mer in i fördärvet..
Kramar
/Fibblan ?.