Mookie

Det känns som att hela mitt liv är en enda kamp. Jag dricker inte varje dag men jag vill. Har levt med skyddad identitet i flera år med mina barn. Fick reda på i helgen att människan snart kommer ut ur fängelset och det e bara så himla svårt att hålla huvet över vattenytan just nu. Min pappa dog i september förra året och han dog av sin alkoholism. Innan han dog drack jag i perioder men nu har det blivit att jag lixom lurar mig själv till att dricka så fort jag får chansen för jag orkar inte känna längre. Jag är rädd att vi inte överlever om 500 dagar då vår förövare blir frisläppt. Gränserna är fortf stängda så vi kan inte fly landet. Jag har sån fruktansvärd ångest. Försöker göra så gott jag kan genom att yiga och träna och träffa dom få människor som jag fortf har kontakt med. Jag går i trauma behandling men det känns bara som ett enda stamande. Jag vill inte dricka längre men mår skit av allt just nu så det blir en väg bort från allt för en stund.

AmandaL

Mookie jag läste ditt inlägg och jag förstår att det är riktigt jobbigt för dig. Jag har också levt i misshandlande relationer men det har varit psykiskt. Det enda jag kan försöka råda dig till är just att hålla dig nykter, för dig själv och dina barnskull: tro mig jag vet allt om att inte orka längre. Men jag brukar nu mera resonera att oavsett så är det bättre att vara nykter, ensam och stolt än full, ensam och ledsen! Det ger mer ångest än glädje när man dricker för mycket, det är ett bra steg att göra för dig själv! Sen hoppas jag du får den hjälp och skydd du behöver! Du kanske ska söka dig till någon myndighet för hjälp om du inte redan aktivt gör det, vi finns iaf här och läser det du skriver och kommer med dem få råd vi kan! Välkommen hit, det är ett fantastiskt steg i rätt riktning, modiga du ?

Hej Mookie,
Jag tycker du ska börja med att ringa alkoholhjälpen 020 844448. Du är helt anonym och de är väldigt bra att prata med. Jag tog själv kontakt med dem.
Du måste hitta ett sätt ur denna skit utan alkohol. Det hjälper för stunden, men på lite längre sikt så kör den ner din kropp. Vi finns här som dina vänner och kan stötta dig.
Kram

Så kämpig situation.
Ta hjälp, allt blir lättare och bättre utan alkohol! Det lättar för stunden men sedan blir det mycket mycket värre om man dricker. Häng här också!
Kram?

Mycket bra jobbat! Tänk nu på att söka hjälp och skriv här när det känns tungt.
Du fixar detta. Tänk så stolt och glad du kommer att vara ikväll när du skriver att ännu en nykter dag kan läggas till.

Kram på dig! Och er andra!
?