..Och jag är en 28-årig alkoholist. Jag har under ett par år nu druckit på ett sätt som inte är bra. Har dock alltid tänkt att jag själv kunnat sluta när jag velat, vilket nog är rätt vanligt. Har dock nu, när jag är inne på snart 7 dagar med drickande från 8 på morgonen tills jag slocknar vid 22, insett att jag kanske faktiskt inte kan det. Har också varit tillfällen då jag druckit på arbetet.

Behöver mest bara skriva av mig, och faktiskt sätta det i text; jag är en alkoholist.

Jag har jobb imorgon, men dricker idag. Upplever nu en viss irritation i halsen, och ett litet tryck över bröstet. Att jag behöver ta stora andetag, till och från. Är detta vanligt efter stora mängder alkohol, under en lång tid? Jag ville mest bara som sagt skriva. Vågar ännu inte komma ut och nämna detta får mina vänner och kollegor, eller mina föräldrar.

Ha en bra dag, allihop!

EDIT: Fick precis ett sms från min far, som frågade om allt är ok. Ville bara skriva hur det egentligen stod till, men fixade det inte. Smset var såklart väldigt uppskattat, men träffade som ett slag rakt i bröstet.

AmandaL

Ja linus92. Vad bra att du har hittat hit till oss. Vi är massor av personer som varit eller är i samma situation som du är i, och det är ett stort första steg att säga det till sig själv, jag är en person med alkohol problematik. Finns det något annat syfte med att du har hittat till oss mer än att du vill få skriva av dig? Vad var känslan när du skapade ett konto här på alkoholhjälpen? Är du den person du önskar att vara? Och om inte, vad tror du ska till för att du ska bli det! Kram och välkommen igen hit till oss på alkoholhjälpen ?

Jag är till personligheten en person jag vill vara. Jag är en bra människa, med ett stort hjärta. En knivskarp humor, genuin charm och fina vänner och familj omkring mig. Jag vet vem jag är, vem jag vill vara, och hur jag ska kunna ta mig till att bli den personen. Ett av de jobb jag har, innebär just att finnas till och hjälpa personer, och det jobbet är jag duktig på, och passar för som person. Jag hjälper gärna folk, och ser till allas bästa.

Jag sökte mig hit dock, för att alkoholen kommer i vägen för mig. Jag har inte alltid varit speciellt lycklig, och skolgången var stundtals ganska jobbig med mobbing och sådant. Jag vill ändå tro att jag har en ganska god självinsikt, och att jag faktiskt vet varför jag dricker. Jag känner att jag är en person som är lite "antingen/eller". Jag har perioder då jag äter bra, tränar 6 gånger i veckan, medan när jag sen fuskar en dag med alkohol, så slår det över och blir istället den raka motsatsen mot sunt leverne. Dock så är den sköna, domnande dimma man hamnar i som berusad, också ganska skön.

Vem jag är gillar jag, men jag önskar att mitt liv i sig kanske var annorlunda, vilket jag är rätt säker är en bidragande faktor. Har sett min bästa vän lyckas med vad som är min livs dröm. Jag är 28, singel, och tja.. Kollar man på vad jag faktiskt har, hur jag bor (hyres, 1a), så skulle jag önskat att saker var annorlunda.

AmandaL

Jag förstår att allt ibland bara känns alldeles övermäktigt men tror du att det finns någonting du kan göra för att ditt liv ska bli annorlunda tror du? Har du funderat på om du skulle kunna ändra något för att nå dit du vill vara? Vad kan du göra för att ta över taktpinnen över ditt liv och se till att du lever det så som du vill? Vi önskar alla här att något var annorlunda, och att veta hur man ska göra för en själv för att nå dit är en bra grej att fundera över. Du är din egen regissör i ditt liv. Ibland är det små förändringar som måste till och ibland är det stora. Det viktigaste är att du själv hittar den livsstil som gör att du mår så bra som möjligt. Du verkar ha koll på dig själv och ha motivation till att vara en snäll människa mot omvärlden., Försök nu även vara den snällaste människan du kan mot dig själv! Och vi är ett helt gäng här som har eller går igenom samma känslor som du som finns här när du vill och behöver ?

Välkommen hit! Jag håller med AmandaL om att du verkar ha bra koll på dig själv.
Du säger att din bästa vän har lyckats med vad som är ditt livs dröm. Vad är det? Varför skulle inte du också kunna uppnå det?
Jag har varit helt A-fri i 9 dagar nu. Jag har också en massa i bagaget, men nu får det räcka. Jag vill ta kommandot över mig själv och vill inte ta på mig någon offerkofta som "rättfärdigar" mitt beteende.
Att ha en hyres-1:a är väl inte något att skämmas över? Var sak har sin tid.
På detta forumet sporrar vi varandra och försöker hjälpa och stötta.
Du har alla chanser i världen att ändra och uppnå det du vill! Utom kanske att blir president i USA. Vilket skulle behövts ?
Kram på dig!

Det här forumet är perfekt för att sätta ord på vad man tycker, tänker och känner. Och sen får man ta del av andras syn på det hela också. Vinn-vinn!

En del här har inte slutat dricka än, men de flesta har olika lång erfarenhet av både alkoholmissbruk och nykterhet.

Själv firar jag fjärde nyktra månaden imorgon, tjoho!

Min äldsta dotter är 23 år. Om hon hade mått så dåligt som du gör nu så hade jag verkligen velat att hon berättat och bett om hjälp. Jag hade blivit ledsen om hon inte hade gjort det faktiskt.

Du behöver all stöttning du kan få, från alla håll, för att orka fokusera på det positiva i ditt liv - ditt jobb tex som betyder så mycket både för dig och andra.

Ett sista tips från en 50-årig tant: Sluta jämföra dig med andra. Det som syns på ytan säger ingenting om hur det är på insidan.

Kram ?

AmandaL

Jag tänker också att du helt säkert kan få stöd av dig pappa som verkar bry sig om dig och skriver till dig för att fråga hur du mår. Jag tror att det skulle kännas skönt för dig när du berättar för honom att just nu behöver du känna lite extra stöd. En förälder blir inte (nu känner jag inte dina föräldrar, men din pappa verkar som en fin person!) arg, dem kan bli oroliga när man inte mår bra men dem vill se till att göra det dem kan för att stötta och lyssna. Du kanske skulle känna dig bättre om du berättade för honom när han verkar vilja få finnas för dig! Och vi finns här så länge men eftersom du verkar må dåligt över att han inte vet din situation kanske en liten sten skulle försvinna från ditt bröst. Jag har själv bara fått positiva reaktioner från min mamma, pappa och bror när jag berättade för dem! Styrkekram?

AmandaL

Hoppas du har haft en okej kväll Linus! Jag blir lite orolig när vi inte hört nånting mer från dig på så många timmar. Hoppas din dag imorgon känns lite bättre och att du får sova gott ikväll ?

Hej!

Ursäkta, jag kom på andra tankar igår, och fokuset gled ifrån. Har druckit idag med, tyvärr. Hade kvar sedan igår, och jag kunde inte hålla mig. Känner mig dock helt ok. Jag vet att jag kommer kunna sluta. Tänkte höra av mig till en vän och beskriva hur det ligger till, och han vet jag kommer stötta!

Dendartjejen

Jättebra att du ska prata med din vän för stöttning. Du är även på rätt ställe här, vi är många som kan stötta på din väg. Välkommen hit!

SusannaP

Jag känner igen mig i mycket av det du skriver. Är själv 28 år och dricker nästan varje dag. Människor runt om mig kan nog inte ana att det är så illa, har ett bra liv i övrigt och döljer alkoholproblemet för de flesta. Är också väldigt svart eller vit i mina beteenden, det är allt eller inget hela tiden. Inte bara med alkohol utan också kost och träning.

Jag är på min tredje dag utan alkohol just nu och har en vän som jag berättat allt för. Jag tycker att du gör helt rätt i att berätta för någon som kan stötta dig.

?