Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

Femina

? (kommentarer onödiga)

Idag har jag varit på lördagsmötet med min vän. Vi har alltid mycket att prata om. Det var trevligt. ?

Nu är det ju tyvärr mulet och regn idag så det blir inte mycket till nationaldagsfirande här. Vi får fira i våra hjärtan att vi, trots allt, lever i ett fritt demokratiskt land. Heja Sverige! ?????

Femina

Denna klassiker, skriven utav Daniel Goleman, köpte jag i mitten på 90-talet när den var ny men har av oförklarlig anledning inte läst, förrän nu. Lika aktuell som då, idag och imorgon. ?

Femina

?
Jag var på lunchandakt igår med efterföljande visning utav kyrkans kolumbarium. Det var trevligt.

På kvällen var det möte igen. Jag kände mig lite låg eftersom jag frågat ytterligare en person om hon kunde bli min sponsor men trots sju års nykterhet hade hon själv inte gjort klart stegen! Jag börjar ge upp. Jag har inga fler att fråga. Jo, männen då, möjligtvis. Som tur var blev jag lite uppmuntrad utav min väns sms på kvällen. Han bryr sig om mig. ?

Femina

?
Det är så vacker tid på året nu, försommaren! Ljuv grönska, klart solsken och lite ljumma vindar.☀️

Här dricker vi flera is-kaffe per dag, grillade oxfilé till middag med tzatsiki och kalamataoliver bl a. Mums! Och iskall (alkoholfri) öl till maten! Jag trodde inte tidigare att jag skulle kunna njuta av allt detta utan att dricka vin hela tiden, men det går utmärkt! Det känns fantastiskt! Tacksam! ?

Femina

Lill-Bus, Pelle, är idag 14 veckor gammal. Vi vågar ännu inte släppa ut honom själv för han är så liten fortfarande men vi går ut med honom i sele på tomten. Lite meckigt är det när han ska utforska varje vrå av tomten, runt buskar, under utemöbler osv men ändå så roligt att se hans nyfikenhet och glädje. Minsta flyfä hoppar han efter! ????

Femina

Idag fyller jag år (50+++).?

Jag blev väckt av familjen med blommor, presenter och sång. ?
Överraskades med en lyxig frukost: croissanter & färska bär, nybakade scones och kaffe! ?

Åkte på möte. ?

På eftermiddagen uppvaktades jag utav mamma, syrran & hennes barn. Vi åt lunch/fika ute på altanen och drack åter det A-fria mousserande "vinet" Oddbird. ?
Gott!

Pelle fick gå ut idag, utan sele. Oj, vad han var glad! Att se honom och Musse leka tillsammans är bara ren lycka! ???

Jag tackar Gud för denna välsignade dag! ?

Vilken lycka att få fira sin födelsedag en lördag helt nykter! Vilken otrolig gåva du har gett dig själv ❤️ Snart firar du fyra månader också!

Kram ?

Femina

#Andrahalvlek
Tack så mycket! Jo, den absolut bästa gåvan till mig själv och alla runtomkring mig är nykterheten. Utan den är jag inte till nytta & glädje för någon. ?

Femina

Idag var jag på gudstjänst och delar av kyrkokören var närvarande igen. Tacksam! ?

Jag oroar mig lite för min hälsa. Tycker att orken minskar och att jag fortare blir "trött i huvudet". Nästan varje dag får jag lägga mig och blunda en stund på eftermiddagen för att ladda lite ork. Då orkar jag alltså varken läsa eller se på TV utan måste vila från alla störande intryck. Jag får hushålla med min energi till det som jag helst vill göra. Jobbigt.?

Jag har ett säg som lyder ”Varje bra ledig dag innehåller en höneblund”. Jag tror det är bra att vila middag om man har tillfälle. Ladda batterierna.

Kram ?

Femina

Jag glömde berätta för er vad min man gav mig på födelsedagen...
Choklad - med sprit (cognac) i!
Jag bara undrar, hur tänkte han då? ?

Han hade bara lite otur när han tänkte ?

Eller så var han sugen på just den chokladen själv ?
Kram ?

Femina

Nu är klockan efter midnatt. Det betyder att jag firar fyra månaders nykterhet! Hurra! Jag är så glad!
????????????

Femina

#Andrahalvlek
Tack så mycket! Du är min trogna support! ??

Femina

?
Jag är mycket trött idag med. Det gör mig lite orolig. Det är ju bra för mig att vara närvarande i nuet och ta en dag i taget. Men jag är också medveten om att jag inte borde skjuta upp vissa viktiga saker hur länge som helst, t ex det här med framtidsfullmakt.

Jag måste boka tid hos nån jurist snart och ge barnen mandat att ta beslut som är för mitt bästa när jag inte längre kan göra det själv. En stor stroke kan förändra livet för alltid på ett par minuter. Jag vet ju hur min man beter sig vid minsta svårighet. Han stoppar huvudet i sanden och dricker... Jag kan inte låta honom fatta beslut åt mig när jag blir sjuk. Vissa jobbiga saker måste jag sluta skjuta upp och ta tag i snart. Då kan jag känna mig tryggare efteråt. ?

Femina

Nu har jag läst "Döden gav mig äntligen livet" utav Rajiv Parti. En läkare som hade en omfattande nära döden upplevelse som påverkade hela hans fortsatta liv. Älskar sådana här livsberättelser! ?