Bra idé att räkna sugfria dagar! Fast kruxet är ju att det är svårt att lägga märke till något som inte existerar. Men tanken är god! Får klura lite på bärigheten i idén bara ?

Usch vad tufft med dottern ? Hon behöver ju hjälp med massor. Min dotter har många svårigheter, svår språkstörning tex, men hon har ett jävla lokalsinne och minne. Duktig på att läsa och skriva. Vi kallar henne sms-terroristen.

Jag brukar skämta om att hon skulle kunna ta jobb som mänsklig kalender för halva södra Sverige. När hon gick i särskolan höll hon koll på hela klassens åtaganden och personliga scheman, och även personalens delvis.

Det var ett stående mantra på skolan: ”T har koll.” Det hade och har hon alltid. Märkligt hur hjärnan fungerar. Brister på vissa områden gör att man överkompenserar på andra områden.

Jag tänker att du behöver regelbunden avlastning.

Vi separerade och helt naturligt avlastar vi varandra varannan vecka. Plus att dottern sover på korttids varje onsdag sen flera år tillbaka, så vi får en paus mitt i veckan också.

Det kommer att ta en oerhörd tid för dig att tillfriskna från utmattningen om du inte får avlastning från dottern.

Tänk på syremasken när ett flygplan störtar. Sätt på dig syremasken själv först - innan du kan hjälpa andra.

Min dotter förstår inte alltid varför hon ska sova på korttids. Jag säger till henne att det är för att hon ska träna på att sova utan mamma och pappa. Så hon kan det när hon ska flytta till eget boende.

Det argumentet köper hon. Hon vill flytta till eget boende, även om jag vet att det blir tufft som fan när det väl är dags.

Kram ?

Mitt drickande eskalerade sen höst förra året. Jag har haft svårt att förstå varför det blev så just då. Men troligen beror det på att flickan började en ny skola och vi hade enorma problem på olika nivåer med den där skolan. Märker ju nu, som t.ex. i går efter att vi hade haft ett större möte med skolan om flickan att jag direkt började tänka vin när jag kom hem igen. Alltid kämpigt det där med att prata om ens barns svagheter, vilket jag gör hela tiden känns det som i perioder. Jävla trigger som bara måste bort.

I vilket fall var jag under hösten i lite gles telefonkontakt med en en av flickans klasskompisars mamma. Vi pratade bl.a. om skolan och strategier för framtiden. Ett par sådana telefonmöten med henne avbokade jag lite sent inpå helt enkelt för att jag drack vin och inte var i stånd att prata. Jag drack vin också när vi pratade den senaste gången. Var inte så berusad i början men minns INGENTING av hur vi avslutade vårt samtal. Efter det har vi inte setts, mailat eller pratat på telefon. Herrejisses vad jag har haft ångest för detta. Tänkt att jag säkert uppträdde som så pissfull som jag var och att hon har tappat allt förtroende för mig och aldrig mer vill prata. Jag har självklart tänkt att om det blir några konstigheter så måste jag säga som det är till henne. En person som jag inte känner särskilt väl. USCH. Men - så sågs vi i samband med skolavslutningen. Det var bara glada miner och vi har ju inte hörts på länge o.s.v. Hon ville att flickorna skulle ses (det ska de inte eftersom de inte är kompatibla) och vi kunde väl höras... Ja, vad säger man. Kan vi alkoholister vara så duktiga på att dölja vår berusning så den inte märks för en utomstående? För mig verkar det inte troligt.

Jag trippar vidare mot 6 månader. Läget är under kontroll.
Kram!

Jag är sugen på vin. Rött vin. Har varit trött i dag efter veckan med flickan som nu är avslutad. Till det huvudvärk som tydligen också är en trigger. Nu ska jag snart göra det jag behöver. Gå och lägga mig.

Kram!

Sova är ett överlägset bättre alternativ än att dricka rödvin. Det kommer säkert kännas bättre i morgon.

Kram

Alla påfrestningar som man dämpat och/eller belönat sig med ”lite vin”när det känns jobbigt, får vi nu lära oss stå ut med eller hantera på andra sätt, utan bedövningsmedel. Inte så lätt, men tar vi en dag i taget, så kommer belöningen snart. Ha en fin helg

Så bra att du får det nedskrivet och i någon mån kanske- ut ur kroppen.
Jag håller vakt på mig själv och blir påmind av dina inlägg. Tack. Hoppas huvudvärken ger sig och sömnen befriar från vinsuget. Imorrn är en ny dag. Kram ?

Jag läste det du skrev i din tråd om den där mamman som inte verkade ha märkt att du varit berusad. Precis som du tror jag inte att vi kan dölja berusningen helt när vi är "pissfulla" oavsett hur hårt vi anstränger oss. Många - både utomstående & nära - väljer att inte låtsas om "elefanten i rummet". Det är på ett vis dumt. Då kan vi ju fortsätta att ljuga för oss själva och tro att vi har läget under kontroll.
Hoppas att du hoppade över rödvinet och gav dig själv det du behövde; sömn. Om inte så har du nästan ett halvårs nykterhet i bagaget att luta dig mot. Fantastiskt!
Allt gott!

Hej Charlie70,

Hoppas att du har haft en bra dag?

Även om jag inte önskar att du ska ha sug så tycker jag att det är så bra att du berättar. Det är hjälpsamt när vänner här på forumet berättar om sitt sug. Annars låter det så himla lätt..och hade det varit så enkelt att låta bli..då hade vi ju aldrig hamnat här.

Kramar?

Jag tror precis som du säger Miss Hyde att hon inte vågade säga något. Stackars oss människor egentligen. Vi ser dem som lider men vågar inte säga eller hjälpa. Märklig sjukdom den där alkoholismen...

OCH Varafrisk! Jag kan meddela från min front att suget inte ger med sig. Jag har dragits med ett starkt sug de senaste två dagarna. Jag tänker återfall men valde att gå in här i stället. Detta är en kamp och inget annat. Det gäller att hålla ut och hålla i. För min del tror jag nu att det här med känslan av "sommar och semester" triggar mig. På det - barnfritt. Ajajaj... Klarar jag mig igenom den här sommaren kommer allt att lätta. Det är jag nästan övertygad om.

Får se om kvällen erbjuder en ny ljudbok eller skrämselpropaganda på Youtube.

Kram!

Det finns en hel del skrämselpropaganda på Youtube om man söker på ”intervention” ?

Kram ?

PS. Jag känner inget sug alls än. Redo för det dock. Alkoholdjävulen lär slå till när jag är som minst beredd och som mest sårbar.

Vill önska er alla en glad midsommar oavsett om ni firar den nyktert eller inte! Här blir det nyktert. Har barnen över helgen. Mysigt men tyvärr väldigt osocialt p.g.a. flickans svårigheter. Vi får göra det bästa av saken. I går gick vi till skogen och hittade ett par pinnar till en blivande midsommarstång som jag tänkte ställa i parasollfoten. Strax ska vi gå ut och hämta sly och blommor i mängd. Kommer nog ta förmiddagen vilket är bra! Ett par 70+ varav den ena är gammal dagisfröken har erbjudit sig komma hit med gitarren en sväng i em. Jag är eld och lågor. Flickan skriker NEJ! Min enda möjlighet till social samvaro med någon över 15 den här helgen. Vi får se hur det går med den levande musiken i dag...

Var försiktiga i solen och i badet!

Kram!

Vi åker till huset och firar med närmaste familjen. Då kan yngsta dottern glida in och ut i gemenskapen utfrån intresse och förmåga.

När hon var liten var alla kalas en prövning. Hon var nog 10 år innan hon kunde delta på sina egna kalas ens. Hon satt på övervåningen medan alla andra satt på nedervåningen.

Hon var nog 15 år innan hon kunde delta fullt ut på andras kalas. Lite i taget har vi föst henne åt rätt håll.

Numer älskar hon kalas och deltar med liv och lust. Hon har alltid älskat alla typer av kalas, men det har blivit ”för mycket” helt enkelt.

Jag har ofta tänkt att semestra med husbil hade varit optimalt. Då kunde man besöka platser och vänner, och hon hade haft sin trygga punkt med sig och hade kunnat delta efter dagsform. Än har jag dock inte kommit till skott, och snart flyttar hon till eget boende.

Kram ?

Gästerna fick gå ganska snabbt i går. Det gick inte alls bra trots diverse förberedelser. Men, men, gästerna och jag var också förberedda. Inte lätt det här med socialt liv och NPF... Sug? Ja, det finns med mig. Drack två snabba alkoholfria öl till sillen. De var goda men saknade alkoholen. Envis som synden är jag. Hjärnan får faktiskt ta och lära om någon gång. Den får INTE som den vill.

I dag är vi supertaggade! Ska dra till skogs med vår Hennesy hammock. I kväll kan ni tänka på oss när jag och flickan ligger i hängmattan och tittar upp mot trädtopparna :D Packning pågår (mycket lätt). Frågor som rör uppkoppling i skogen pareras på löpande band här.

Kram!

Du är så himla bra, Charlie. Trots sug så fixar du nykterheten. Brukar ju göra liknelsen med Nasse: Det är inte svårt att vara modig om man inte är rädd. Precis, det är inte svårt att vara nykter om man inte har sug.

Mycket imponerad av dig. ?

Ha en fin fortsättning på helgen bland span på trädtopparna.

Kram

Jag ger mig själv en stor klapp på axeln! Vilket jobb det är att bli nykter... I början tänkte, läste och skrev jag om det nästan dygnet runt. Nu är det betydligt lugnare men det gör sig inte av sig själv, det här med att bli och förbli nykter. Det gäller att påminna sig ofta om varifrån vi kommer och vart vi vill. Att utbilda mig själv i alkoholens verkningar, planera och påminna mig själv på olika sätt har hittills varit en framgångsfaktor. Jag tror att jag kommer behöva hålla en hög vaksamhet minst 6 månader till, kanske ett år, innan jag kommer att känna mig som "alla andra som inte dricker". Det är så himla lätt att tänka "Asch". Och så är man där igen.... Jag skulle lätt som en plätt kunna hamna där. Men det vill jag INTE. Jag ska vara nykter för min och mina barns skull. Blicken jag fick av min son den 21 december förra året när jag kom hem från puben, skitfull och med en karl i släptåg förföljer mig. DET FÅR ALDRIG HÄNDA IGEN!

Helgens lilla camping blev fantastisk. Flickan var så oerhört förväntansfull när vi satt i taxin på väg mot skogen. Jag fick nästan tårar i ögonen när jag såg hennes förväntansfulla leende på läpparna. Tänk att så "lite" kan ge så stor lycka för oss människor! Nu har vi sovit under trädtopparna på årets längsta dag. Vi har skrattat och ätit mat. Myst, läst bok och sovit gott. Det kommer vi att göra om!

Kram!

Det låter så härligt alla dina beskrivningar med er samvaro du och barnen..En sån förälder hade jag också velat ha..Grattis till din nyktra tid?..Jag tycker det är lättare att slopa allt som påminner om öl och andra alkoholliknande förpackningar..Men det är olika..Tror för egen del att jag nog hade börjat svaja om jag druckit alkoholfri öl..Ett halvår, 6 månader!! Bravo!! Så bra jobbat av dig..?????????