Jag försökte vara nykter, men misslyckades. Fick dock veta att imorgon kommer min halv-systerson och hälsar på. Slog mig som en sten att jag alltid velat vara lite utav en fadersgestalt till honom, då hans pappa omkom in en olycka. Kolla mig själv i spegeln, och jag tänker fan inte dricka mer. Skulle han sett mig nu hade stackarn inte ens känt igen mig. Han hade inte sett samma person som lekte kurra-gömma med honom. Han hade nog istället blivit rädd.

Jag har turen att vara född i ett av världens bästa länder, med en familj som älskar mig.. Jag är bättre än att dricka framför en dator i min ensamhet. Speciellt när jag också har vänner, jobb och kollegor. Min familj vill mer för mig, och det vill jag med. Detta ska inte bli min framtid.

Detta är sista kvällen, från 00:00, är det över. Då dricker jag inte en mun mer!

Sunt att du tänker att du vill vara en sund förebild för din systerson ? Men du ska framför allt bli och förbli nykter för din egen skull.

Jag inleder min nyktra helg nummer 16 och i mitt medvetande finns det ett tydligt ”före” och ”efter”. Jag har ändrat alla vanor som förknippats med alkohol, hittat goda alkoholfria öl, är överlycklig över att vakna pigg tidigt lördag och söndag.

Corona har hjälpt mig, tillfällena för fest har varit få. Men nu är jag redo att fejsa även sådana tillfällen. ”Nej tack, jag dricker inte alkohol längre” tänker jag säga, och jag vet att jag enbart kommer att bemötas med respekt.

Du kan också! Undvik festliga sammanhang i början bara. Skyll på bilkörningen eller sjukdom om det behövs. Det behövs minst två vita månader innan man landat i sin nyktra identitet. Tycker jag.

Kram ?

Jag vet att jag kan, och jag kommer lyckas. All alkohol åker i slasken senast 23:59.

Jag har träffat den där lilla glada grabben förut. Han är 2 år. Ser mig själv kanske lite i honom, i hur jag fått det berättat hur jag var som ung av mina föräldrar. Jag kommer inte supa bort varken mig, eller min chans till att bli bättre än detta. Finns inte, tillåter det inte. Ska börja träna med brorsan igen, vanorna ska ändras, men jag ska också utveckla ett sunt förhållande till alkohol. Ett glas vin eller öl ska jag kunna ta, men jag ska aldrig mer supa som jag gör nu, där jag nästan sitter och känner medan jag skriver detta, hur hela skrivbordet snurrar. Folk har lagt sitt allt i mig, fostrat och funnits där för mig. Det ska jag inte kasta undan. Jag ska respektera både mig själv, och vad som lagts i att folk funnits där för mig.

Imorgon blir jag nykter. Jag går ifrån att vara en alkoholist och testar att leva istället.

Hur är det med dig? Mår du bra?
Jag har tänkt på dig och hoppas att du hittat alternativ till alkoholen.
Kram