Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

Femina

?
Ikväll har jag varit på ett underbart möte, fullt av sinnesro. Ibland är vi många och det är roligt men idag var vi bara 10 och den lugna, stilla stämningen genomsyrade hela mötet. Det var så rogivande och andaktsfullt att man kunde känna att Gud var med oss. ?

Femina

Jag är så glad!?

Jag har fått en sponsor tack vare "min vän"! Han föreslog denna kvinna för mig och jag fick hennes namn. Vi blev vänner på FB och fick kontakt. Idag har vi träffats för första gången! Känns jättebra!
Äntligen får jag påbörja mitt stegarbete! Hon är nykter och drogfri sedan sju år. Hon var trevlig och verkar ha koll på läget. Jag har fått min första läxa! ?

Tacksam! ?

Det var verkligen på tiden att du fick tag på en sponsor! En erfaren nykterist dessutom ?

Det ska bli spännande att höra lite om stegarbetet, om du vill dela med dig av valda delar förstås.

Kram ?

Femina

Kan inte sova. Ingen sinnesro. Har typ tjafsat med min vän via sms, sent igårkväll. Mest onödigt missförstånd men ändå. Suck. Verkligen klarvaken. Inte bra. Hur tacksam jag än är över hans stöd och hjälp kanske vi inte borde ha såhär tät kontakt, nästan dagligen. ?

Och natten..Allt kan förstoras upp när man ligger vaken och tänker..Sen nästa dag, känns det annorlunda..Om er kontakt blir för intensiv, med denna kille..Minska smsandet och säg att du är upptagen..Vissa vill mer än andra..Jätteviktigt att sätta gränser på vad man vill och inte..?

Femina

Det blev inte många timmars sömn inatt. Min vän bad om ursäkt och den godtog jag. Det blir dessutom lätt missförstånd via sms när man inte ser varandras ansikten, kroppsspråk eller hör tonfallet på rösten.

Dock känner jag att vår kontakt lätt går lite överstyr, precis som förut. Han är lite tvetydig. Jag är jätteglad att han hjälpte mig hitta en sponsor men jag tror jag måste begränsa den här nästan dagliga kontakten för den får mig ur balans. ⚖️

Dock gick jag på mötet idag, trots bristande nattsömn. Jag ville inte verka "sur" och väl på mötet kändes det ok. Det var ett fint möte med få deltagare.

Snart ska jag iväg på en friluftsgudstjänst. Det kan jag behöva. Härligt att sitta ute i det vackra vädret. ?

på midsommarhelgen, fina Femina ?

Gillar att läsa dina vardagsbetraktelser och det lugn de utstrålar - trots ett tjafs just i går. Men det klarade du ut. Det också. Så glad för din skull att det går bra nu. Det är du värd.

Kram

Femina

Vaknar pigg och utvilad med sinnet åter i balans, denna vackra morgon. ?

Varit på en fin musikandakt idag i kyrkan. Imorgon är det dags! Då infaller det datum när församlingarna sakta öppnar upp sina mässor/gudstjänster igen, även om såklart FHM rekommendationer fortfarande gäller. Frid vare med er! ?

Femina

?

En utav läxorna från min nya sponsor var att skriva konsekvenslistor. Konsekvenserna av att dricka på det ekonomiska, fysiska och psykiska planet men även konsekvenserna av att ha slutat dricka. Nog för att man "vet" det men det är alltid nyttigt att skriva ner och själv se det "svart på vitt". Sen läser jag i Stora Boken och stryker över sådant som jag känner igen i mig själv. Också nyttigt. Även om jag inte har mycket gemensamt med AAs grundare och de första medlemmarna på 30-och 40-talet så finns det ändå små korn av igenkänning. Jag pluggar vidare! ?

Femina

?
Nu har jag flängt fram och tillbaka hela dagen, bl a har jag varit hos veterinären med Pelle. Han har en ögoninflammation, stackars liten. Så var det vaccinationsdags igen. Det är inte alltid lätt, här i livet! ??

Femina

Var på en fin lunchandakt idag på ett, för mig, nytt ställe. Det blev som en liten utflykt! ?

Ikväll var det möte igen. En ung kvinna hade med sig sitt ca 18 månader gamla barn. Några blev genast upptagna med att gulla med denna lilla pojke. Det skulle vinkas, sitta i knä och fokus var på honom. Någon hade förståelse för att det inte var lätt för mamman att få barnvakt men att hon behövde mötet för sin egen skull.

Jag sa ingenting för att det hade bara skapat extremt dålig stämning och jag hade kanske fått "alla" emot mig men jag var lite trött i huvudet, svettig och längtade efter ett lugnt möte. Istället hörde jag knappt hälften av den lästa texten och delningarna. Det tog mycket energi att försöka koncentrera sig. ?

Jag vet ärligt talat inte vad jag tycker om att släpa med sig småbarn på möten. Jag känner mig som en surkärring som bara blir irriterad istället för att tycka att det är gulligt. Suck. Får be Sinnesrobönen lite extra ikväll. ?

Femina

?
Idag har jag och sponsorn haft vår andra träff. Känns fortfarande jättebra. Dock måste jag se stegarbetet ur två håll: både för mig själv och för att senare själv sponsra andra. Det blir lite mycket på en gång men det ska nog bli bra! ?

Femina

Varit på lunchmässa idag. Så glad och tacksam att kyrkorna öppnat igen. ?

Avslutade dagen med ett fint möte. Tänk att jag numera väljer att fira fredagskvällen med ett gäng nyktra alkoholister i en källarlokal när sommaren är som ljusast och vackrast! Det känns, enligt gamla mått mätt, helt bakvänt förstås men inte enligt de nya. Väljer att finna glädje & sinnesro tillsammans med likasinnade för vi mår så mycket bättre efteråt! ?

Femina

Imorse åkte jag på möte till en, för mig, helt ny grupp. Det var några bekanta ansikten och några obekanta. Det är berikande att gå på lite olika möten och lyssna på nya människor som delar. Man lär sig mycket på att lyssna! ?

Femina

Underbara söndag när jag kan fira mässa i kyrkan. ?

Ikväll övertalade jag sonen att följa med till strandbadet och vakta mina saker medan jag tog årets första bad. Ljuvligt! Jag känner mig alltid pånyttfödd när jag doppat hela huvudet i vattnet! Älskar att gå en liten stund i vattenbrynet och känna den lena sanden mellan tårna... ?️

Femina

Jag var knappast den enda som vaknade inatt av det kraftiga regnet och åskan. Men, Gud, så skönt med svalkan i luften! Jag somnade om och vaknade inte förrän vid halv nio imorse! Jätteskönt! ?

Idag har varit en dag utan vare sig möten eller kyrkobesök. Istället läsning, korsord, SVT-Play, tvätt, disk, boka tider per telefon, mejl, handla och planera. Vardagssysslor, med andra ord. Tiden går sin gilla gång oavsett. Vilsamt. Tacksam. ?