Dendartjejen

Mycket prat om midsommar nu på jobb och bland vänner. De sociala medierna svämmar över av kompisar som planerar midsommar, sitter på uteserveringar med mera. Jag kan bli avundsjuk på de som tar sig några glas och klarar av att hålla det där. Några vet jag har problem med alkoholen, inte för att personerna själva har sagt det men som dricker varje dag i stora mängder. Än så länge känner jag mig inte triggad av deras bilder. Jag känner mig just nu trygg i mig själv där jag befinner mig just nu. En dag i taget med medvetenhet ?

Sambon var på systemet idag inför midsommar. Bara alkoholfritt fick följa med hem, jag sa att han fick ta något alkoholhaltigt till sig själv om han ville men han avstod. Avundas honom lite, han har inga som helst problem utan kan take it or leave it när det kommer till alkohol. Han köpte i alla fall några flaskor alkoholfri öl och Oddbird Spumante (som han fick leta efter hur länge som helst med hjälp av 2 i personalen ?). Nu är vi laddade för en lugn och skön midsommar utan risk göra bort sig och bakisångest ??

Dendartjejen

Busat med hundarna efter en avslutad arbetsvecka. Promenerade hem i strålande solsken och tanken om ett glas vin i solen slog mig. Konstigt egentligen hur jag har programmerat hjärnan till det egentligen. Tänkt en del den senaste tiden på hur jag hamnade där jag är. När jag var yngre var jag extremt försiktig med alkohol, drack sällan och lite för att jag alltid ville ha koll på vad jag gjorde. Några år senare kunde jag inte bry mig mindre om vad jag sa eller gjorde och koll var det sista jag hade. Hur alkoholdjävulen kunde få det greppet om mig kan jag inte helt fatta men en sak vet jag, hans grepp har lossat, jag har slingrat mig ur det och jag tänker inte låta honom fånga mig utan vidare.

Så när jag promenerade hem med alkoholdjävulen viskandes från systembolag och uteserveringar så kunde jag leendes tänka "Snyggt försök men du vinner inte över mig idag heller din jävel" ?

Imorgon firar jag midsommar med de jag älskar mest med alkoholfritt i glaset och en stor dos tacksamhet ?

Hoppas att ni andra grymma människor kämpar er igenom midsommar. Håll fokus, välj smart och som kloka personer här på forumet brukar säga, ta aldrig första glaset ?

Kram på er!

Dendartjejen

Inledde dagen med en långpromenad min strålande solskenet. Nu har jag fixat en cheesecake och ska nu äta en god frukost.

Var starka idag alla medkämpar. Ta inte första glaset alkohol, skåla i alkoholfria alternativ, tänk på hur bra ni kommer må imorgon och blir det för tungt så finns alltid värmen och stöttningen i forumet här ?

Glad midsommar alla fina! ????

Dendartjejen

Är bara hemma idag med min lilla familj idag men slog ändå till med en lång dusch, tog på mig en fin klänning och la ner tid på att göra en fin sminkning. Tänkte på hur många gånger jag har sminkat mig när jag redan hade druckit några glas, så många clownsminkningar man har gått ut med egentligen ?
Vi åt lite sill och potatis till lunch med en god rabarber- och fläderlemonad från ICA till, så gott och fräscht! Oddbird ligger på kylning och ska testas senare ikväll. Längesedan jag mådde så här bra en midsommar ??

Dendartjejen

Vaknade av att hundarna väckte mig. Första känslan, hur illa blir baksmällan efter midsommar? Tydligen djupt rotat minne i ryggraden. Sen slog det mig, jag drack ju ingen alkohol igår! Den lyckan som spred sig i kroppen av att känna att kroppen är stark, alla minnen från igår är glasklara och jag mår toppen!
Blev två alkoholfria öl och så delade jag och sambon delade på en flaska Oddbird (fantastiskt god) och resten av tiden blev det lemonad eller vatten. Flög fram på min morgonpromenad och kände mig så fri och tacksam ??

Hoppas ni hade en fin dag igår alla medkämpar ?

Hög igenkänning på det! Eller alla gången man ”bättrat på” sminket svinpackad inne på toaletten och sett foton dagen efter... haha!!

Bra jobbat! Höll mig också nykter igår, tyckte dock inte alls om Oddbird. Smakar för surt/sött... Hellre Loka för min del, än alkoholfria viner/öl har jag kommit fram till!

Dendartjejen

Ja gud ja, som man har sett ut ibland! Och så har man trott att man sett döläcker ut ?

Loka funkar alldeles utmärkt det också! Är en stordrickare av bubbelvatten och är ju så lätt att piffa till det med lite citron eller gurka för lite extra fräschör ?

AmandaL

Dendartjejen. Du är så duktig och så stark. Du känns så trygg i din nykterhet. En stark inspirationskälla, så underbart att du har kommit dit du är redan! Verkligen bra jobbat och det låter så härligt att vara där du är, stark och motiverad! Bravo ? hoppas du haft en bra dag idag ❣️?

Dendartjejen

Vad glad jag blir för din fina kommentar AmandaL, det värmer hela vägen in i själen! ??

Gårdagen sprang förbi med massa sysselsättningar hemma. Förberedde mat för veckan bland annat. Sedan jag slutade dricka har jag försökt ge min kropp så bra energi som möjligt. Lagar allt vi äter hemma med mycket kärlek och försöker se till kroppen får den näring som den behöver.

Jag har även börjat komma in på meditation igen, gjort halvhjärtade försök till det innan men nu känner jag verkligen att det ger mig något, ett fokus och mer lugn i sinnet. Men jösses vad svårt det var de första gångerna, hjärnan levde rövare och rastlösheten var enorm. Började med att bara sitta en minut och har utökat, så himla skönt! Några fler som mediterar eller utövar någon annan mindfulness?

Idag är det dag 27 och på lördag är det en stor dag, nämligen det längsta jag har gått utan att dricka på över 10 år ?

Hoppas ni alla har en fin måndag!

Kramar ?

Dendartjejen

Lunch på jobbet nu, ätit och sitter nu för mig själv ett tag. Är väldigt social i mitt jobb och därför så känner jag att jag behöver lite tid för mig själv ibland. Rensa tankarna lite och läsa igenom alla medkämpars dagar här på forumet.

Jag passade även på att byta namn på min tråd idag, känner att det passar för det är just det det är, min väg framåt. Vissa dagar är stegen jätteenkla och ibland känns det som jag får dra fötterna med mig. Men mitt fokus och min vilja är glasklar, jag SKA framåt! Dag 28 nu och jag mår bra. Sömnen har varit lite sådär ett tag nu, spänningar i ryggen som ger lite hudvudvärk som letar sig in i sömnen. Tror att det fortfarande är allt nytt på jobbet som spelar in. Försöker hålla mig aktiv och röra på mig och hoppas att det ger med sig ?

Dendartjejen

Gick en promenad med sambon och en av hundarna efter jobbet. På stan sätt folk på uteserveringar med iskalla drycker i halsen, öl, vin. Jag betraktade dem ett tag mest för att se om något sug skulle triggas men inget hände. Idag var hjärnan stark tydligen ?
Vi gick och köpte glass istället som smakade helt ljuvligt i solskenet ?

Nu säger jag godnatt med tacksamhet i kropp och själ ??

När man upptäcker att man inte får något sug fast man borde få det.?
Det är sådana saker som stärker en
extra mycket.

Kram

Dendartjejen

Fullt ös hela dagen, därav blir det bara ett kort inlägg innan läggdags. Fortsatt nykter, fortsätt lycklig och tacksam ?

Dendartjejen

1 månad idag! Så stolt och tacksam ?
Var ute och åt på restaurang i solen idag för att fira att sambon går på semester. Satt på uteserveringen i solen med sambo och hundar och avnjöt inte bara en men två supergoda alkoholfria drinkar. Jag trodde suget skulle komma när jag väl satt där men ingenting. Hjälpte mig också att sambon också tog alkoholfria drinkar ?

Känner mig så glad och stark, lär mig att hantera saker på andra sätt än genom att bedöva. Har stora förhoppningar för mitt mående, ett steg i taget är verkligen vägen framåt ??

Trevlig fredag alla medkämpar ?

Grattis till 1:a månaden som nykter! Du har jobbat på så duktigt. En riktigt bra förebild är du ?

Perfekt att fira med goda alkoholfria drinkar. Ännu mer perfekt att din man gjorde dig sällskap. En fin man - håll hårt i honom!

Kram ?

Ja, vad härligt! Första månaden kommer jag så väl ihåg, då var man riktigt stolt, med rätta!
Stort grattis!?