Har verkligen förändrat mitt liv!
Nykter i över fem månader nu och är så tacksam och glad för det🙂

Var väldigt beslutsam från början. Var så less på mitt drickande, att jag inte kunde sluta fast jag ville. Visste inte då att jag redan hade nyckeln till det!

Fem månader är inte så mycket, jag vet det. Har man de här problemen kan man inte slappna av för då är det snart kört och man är precis där man slutade igen. Men det tar inte glädjen från mig, utan sporrar mig. Fortsätter här, stark som en björn💪

Jag har snart uppnått fyra nyktra månader och jag måste säga att det känns som jättelång tid. Framför allt är mitt mindset helt annorlunda. Om det mesta faktiskt.

Jag flyttar kanske hit också om några månader. Här hänger man när nykterheten känns som en helt naturlig del av livet. Jag är på väg dit känner jag.

Och det går alldeles utmärkt att ha forumvänner både under ”Förändra sitt drickande” och ”Det vidare livet”. Självklart ska vi fortsätta följas åt, i med- och motgång.

Bra att du låter din gamla tråd ligga kvar under ”Förändra sitt drickande”. Den behövs som pepp och lärdom för nykomlingar. Putta upp tråden då och då bara, så den inte halkar iväg så långt bak.

Kram ?

Hej Vakna vacker! Jag delar din glädje över att leva nykter. Jag upplever att jag nu är den jag vill vara, har inte längre något att dölja. Lättnad, glädje, energi.

Du har rätt i att tiden känns lång. Det händer så kolossalt mycket i ens skalle, mycket tankar när man är stadd i förändring?

Kändes självklart att lämna tråden kvar, nu har jag vänt blad och kommit in i nästa del av nykterhetsarbetet?

Så bra, vi fortsätter följas åt, självklart!! Det ser jag fram emot❤

Bamsekram🤗

Precis så känner jag med! Slut på smygandet. Så himla skönt att vara sig själv och känna sig fri! Kram?

Jag behövde också förändring
då jag flyttade min tråd.
Härligt att ta nästa steg, Vakna Vacker
Kram Pilla?

AmandaL

Oh alltså så härligt och bra ni är! Det sköna med att kunna flytta sin tråd skulle vara för mig att jag då skulle känna att nu litar jag på mig själv, nu är jag nykter! Men det är så skönt med några nyktra dagar bakom sig iaf. Det blir bättre för varje dag och styrkan och stoltheten börjar smyga på sig, en underbar känsla! Jag ser fram emot att inspireras av era nyktra berättelser ?

Gillar ditt tänk! Stark som en björn. Lugn och stabil. ?
Ska bli roligt att fortsätta följas åt i nykterheten!
Blir inspirerad av mina medkämpars tankar, strategier och tips.
??‍♀️☯️

Vad bra Joyo! Tänkte just stark som en björn redan från början här på alkoholhjälpen. Det hänger med... En bild som stärker mig. Ja, vi fortsätter tillsammans❤

Härligt AmandaL! Tack! Stolt skall du verkligen vara... så bra jobbat av dig?
Jag litar på mig själv. Har en planering i detta med nykterheten, det känns bra. Man får vara på sin vakt så inga sug gör så felaktiga tankar växer i ens skalle?

Kram?☀️?

Den här sommaren är vi med när den kom och vi känner och ser allt lite klarare mot förra Juni.Och vi njuter eller hur?
Av att det inte behövs alkohol i glaset längre.?
Vad dricker du för gott i värmen?
Kram Pilla

Ja, vilken skillnad! Så skönt. Nu är det bara att njuta, ser så fram emot semestern?

Idag har jag druckit vatten och så Icas nya sockerfria läsk som smakar mango. Jo och så två stora muggar kamomillthe med honung. Har rätt ont i magen ofta, håller på att sluta med omeprazol på doktorns inrådan... hm. Hade inte trott det skulle vara så kämpigt.

Vad har du druckit för gott?
Hoppas du haft en bra dag! Kram?????

Vill bara säga att jag tycker att du gjort ett bra val och det är grymt att ha en tråd här :-)
Ha de gott,

Hoppas du blir återställd i magen snart.
Jag prövade kyla pukka the ,svartvinbär.Helt okej när det är varmt.Sen dricks det fortfarande fanta raspberry här....Jag fick en länk från alkoless där man kan beställa alkoholfritt.Ska nog prova senare i tiden.
Hoppas du haft en fin start på veckan?kram Pilla

Tack Boink! Detsamma till dig? Vi kör på så det ryker i nykterheten. Så skönt?

Pilla, brukar köpa Pukkas the. Bra tips att kyla ned! Du är nog som jag, gillar inte det söta alls. Får gärna vara lite bittert för mig? Maken köpte något till soda streamen som verkar osött och bra, skall testa det när min mage är lugnare.
Tack Pilla! Veckan var lugnare än vanligt. Varit för mycket att göra men igår släppte det. Phu, nu blir det lugnare?

Fin midsommar till er, kram???

När jag tog beslut att avsluta drickandet var jag helt slut. Utmattad. Det var den 30 december. Mitt i nyårsstöket.
Skulle gått till systemet den dagen för att fylla på för att ha tillräckligt resterande helgdagar. När jag köpte på mig brukade jag ha ett lager i min bil.

Men nu tog jag beslutet, vakna vackert nykter framöver stark som en björn?

Min resa fortsätter. Har klarat olika helgdagar och diverse tillställningar och firanden utan att dricka. No big deal. Vid jul har jag gjort almanacka runt. Det ser jag fram emot?

Att sluta dricka påverkar en positivt på så många sätt. Och ens familj! Behöver prata mer med dem. Ett av barnen är orolig att jag skall börja dricka igen.
Och visst är det så att en gång nykter är inte alltid nykter. Det är ett fortsatt arbete.

För några dagar satt jag plötsligt och kände värmen sprida sig i min mage. Whisky. Hela känslan och kitet, ni vet. Var kom det ifrån?! Var något i situationen som triggade hjärnan att få fram minnet. Stannade inte i det, alkoholtrollet avhystes bums med ett skratt. Här byggs inga bon och tankar om att dricka. Det är första steget till återfall.

Om 10 dagar har jag varit nykter i ett halvår? Så glad för det! Tack till er på detta forum❤

Det kommer så mycket ur nykterheten. Det är en process. Mycket mycket att bearbeta.

Fin midsommar o kraam??

10 dagar till ett halvår. Wow! Så otroligt häftigt. När man gått ett år runt med alla helger så tror jag att det bara rullar på. Så länge man kommer ihåg att man aldrig kan ta ett enda glas.

Kram ?

Hej VaknaVacker, hälsar på här och hoppas att du har det bra.? Ser att du är inne och hjälper till och peppar hos nykomlingar hos oss.?

Tack för det!?

Jag önskar dig en härlig sommar! Kram

Framförallt när man känner obalans..Mina barn, hade nog osäkerhet kring återfall i början..Det blev bättre med tiden..Fortfarande kan jag få frågor som..”kan vi ha vin i såsen, eller vill du inte det?” ”Dom har alkohol till maten på det kalaset, vad tror du om det?” O.s.v. Ren och skär omtänksamhet?..Så fint för dina barn att du har valt rätt väg..?

Midsommaraftonen var lugn och skön.
Första utan vin på väldigt länge.
Hoppas du mår bra och känner att nåt speciellt är på gång.
Den där underbara 6 månaders dagen.Har lite tankar på hur det kommer kännas.Har du också det?
Kram Pilla

Jepp det gör jag. Det skall jag fortsätta med. Som en påminnelse om att värdesätta och bevara nykterheten. Den tar jag inte lätt på.

Så oändligt tacksam för detta forum. Den är en livlina. Aldrig glömma vad jag har i bagaget. Och fortsätta jobba med det. Med glädje?

Skrev just hos Charlie att suget är min terapi. Det kommer mer sällan nu men när det kommer så är det som blixten från en klar himmel. Är säkert olika hur det yttrar sig och kanske det ändras med tiden??
Oberäkneligt är det. Ofta triggat av vackert väder. De minnen jag har... behov av avkoppling och att behöva glömma släppa livets bekymmer.
Det senaste året har varit en kavalkad av stress och oro över olika saker jag inte kan påverka.
Men mitt i detta har jag ändå lyckats bryta drickandet. Envis som en åsna. Stark som en?

Andrahalvlek, Tack! Tror verkligen grejen för mig nu är att jag bestämt mig. Kommer det upp i min skalle att prova att dricka är dikeskörning på g och dit vill jag inte komma. Har ju provat det och vet det inte funkar. Men jag är beredd???

Tack det samma Torn! Min terapi att läsa o kommentera, så mig lär du inte slippa?
Miss lyckad, jepp det hör nog till att anhöriga och barn är oroliga. Inte konstigt. Så omtänksamma barn du har. Så fint!?
Pilla, samma här? Så skönt så! Att bestämma själv, få självrespekten åter. Att vakna pigg utan att fundera på om vad man sagt och gjort och om någon varit och hälsat på kvällen innan... Guld värt?Jo det känns jättebra med ett halvår. Så mycket lättare i livet att inte dricka. Det skriver du väl också under på??

Nu njuter vi. Så gott det går i denna värme? Vaknat vacker dag 181 idag?
Kram?