? Jag vill inte komma med pekpinnar miss lyckad, men Charlie är en fantastisk morsa! Lurigt med nick...?

Viktigast i alla fall, stort grattis till 6 månader!! Grymt bra jobbat!

Kram

Har jag gjort bort mig nu igen..!!Okey, en fantastisk förälder hursomhelst.???.Nu får jag ta på mig glasögonen, så det blir rätt nästa gång!!?

Till dina 6 månader. Så otroligt starkt och konsekvent jobbat. Vi får verkligen se detta som ett långsiktigt projekt som kräver mycket av oss, men också ger oss ro att leva livet på riktigt.
Låter också som en underbar övernattning under trädtopparna. Att bli buren av någon annan än sig själv- megafint!
Stor kram och grattis igen!

Så härligt att läsa om hur ni har haft det och hur lyckat det blev!!

Å Grattis till alla dina dagar:)

Det är så gott att du finns här...dina inlägg betyder så mycket för mig!!

Stor kram!!

Ni är ju för roliga miss lyckad och Torn. Det gör väl inget vilket kön det är på den här nykteristen? Charlie är faktiskt ett av ganska få namn som båda könen kan ha!

Tack för era grattis! I dag går flickan sista dagen på fritids sedan har hon och jag sommarlov tillsammans i 3,5 vecka på raken. Lite nervös faktiskt över hur jag ska orka. Hade allt varit som vanligt hade vi dragit till Spanien i morgon. Nu kommer vi att ha fullt upp med att hitta aktiviteter för henne (och mig) varje dag. Kommer bli en kamp och vi kommer säkert ha mycket kul och mysigt också. Att få tänka en tanke i fred är bara att glömma. Blir en utmaning för nykterheten! Jag kommer säkert att behöva er under den kommande tiden också!

Kram!

...till nykterheten - bra jobbat?
Och till natten i skogen ...det är ju även ngt jag planerar i sommar - att sova ute under öppen himmel.
Låter så härligt!
Och vissa ( förfärliga) minnen är viktiga att inte glömma bort.
Aldrig mera just så.

Stort grattis till halvåret bästa, klokaste du!
Om suget har jag upplevt att det ändrar form efter ett tag liksom, från att hjärnan försöker tjata på en att dricka till att den mer vill gnälla om sin bitterhet. Det liknar mer en missundsamhet, typ fan vad surt att jag inte dricker, men inte så hotfullt mot beslutet. Så det blir absolut lättare, och mer och mer sällan.
Heja dig <3

Tack Kaveldun och Denhärgången för grattis! Och när du säger det Denhärgången, jag tror faktiskt att suget redan gått från tjat till bitterhet och missunnsamhet. Det ändrar karaktär, precis som du säger! Har inte tänkt så tidigare....

...följer samma dysfunktionella utveckling. Igår kom tankarna kring ”jaha och nu då? Ska det alltid vara såhär? Varför sa du inte det från början” Verkligen mer bittert och förorättat än sorg. Här lär jag mig nya saker varje dag! Tack.

6 månader, wow! Ju fler månader som går desto mer obegripligt blir det hur man höll på liksom.

Jag slipper ju suget helt märkligt nog. Konstigt. Får tankar om alkohol av gammal vana ibland bara, men dem förkastar jag snabbt. Om jag inte gjorde det hade kanske suget väckts?

Ja, jag klagar verkligen inte ? Är tacksam att slippa suget. Och förundrad.

Tufft med 3,5 vecka i ett sträck. Vi kör 2 veckor i taget nu, men sen blir det varannan igen. Jag är på andra veckan med dottern nu, men helgen har hon varit hos pappa.

Jag älskar henne så enormt mycket men jag blir samtidigt helt slut av att inte få tänka en tanke klart ens.

Kram ?

Vaknar tidigt. Solen störde. Har bra mörkläggning i sovrummet men fönstren behöver vara öppna i värmen. Har inte haft något sug sedan sist. Himla skönt! Nu känns livet som det ska vara! Nyktert är det normala. Finns inget som triggar. Dricka kaffe, vila när jag behöver, lyssna på radion, lyssna på fågelsång, ha ork för flickan, ha ork för mig själv. Det har jag nu. Kanske har jag trillat över en viktig gräns nu med 6 månader?

Kram!

Stort grattis till 6 månader?????
Så gott du mår bra. Och din dotter, blir glad när jag läser det.

För min egen del tänker jag att jag måste fortsätta vara på min vakt. Absolut inte slappna av. Även om det verkligen satt sig, vanor ändrats. Suget kommer som blixten från en klar himmel ibland. Som en påminnelse. Ser det som min terapi?
Fortsätta läsa på. Varför mitt liv blev som det blev... och nu har jag förändrat det. Och du med. Vi skall vara så rädda om det .
Ojdå nu spånade jag iväg?
Kram o GRATTIS igen!?

God morgon!
6 månader, imponerande! När man som jag precis har vaknat till dag 11 så känns ett halvår som en ganska ouppnålig dröm. Och inget sug känner du heller..... Ofattbart för mig!
Det här känns som en lätt patetisk fråga, men jag frågar ändå: Känns det inte tråkigt? Jag tycker det är väldigt tråkigt att inte dricka. Jag känner mig väldigt präktig som max firar med en alkoholfri öl och går och lägger mig tidigt. Men särskilt kul är det inte. Förstår inte riktigt hur det ska hålla i längden? Sen är det naturligtvis jätteskönt att vakna utan baksmälla. Gick upp kl 6 idag och har varit ute med hunden, magisk sommarmorgon! Men trots det, jag vill vara nykter, men jag vill inte ha ett präktigt och tråkigt liv. Hur har du fixat det så här långt? Kram!

Fibblan

Om 23 veckor är jag också där..??!
Låter som en viktig milstolpe du nått nu - bra jobbat??!
Och det låter också så otroligt skönt att helt avslappnat kunna konstatera att livet känns som att nu är det som det ska vara?! Ser så mkt framemot att få uppleva det mer och mer för var dag och vecka och månad som går?!
Tack för inspiration!
Kram!
/Fibblan ?.

Den dopaminduschen vi är vana vid att få med jämna mellanrum skapar en kemisk rolighet. Inget annat. Det finns inget tråkigt i att varje stund veta vad man gör, skratta åt det man tycker är roligt på riktigt, prata om det man vill med de man vill, vara ärlig mot sig själv, sina vänner och sina barn, att vakna varje morgon till en NY fantastisk dag, att lägga sig i tid för att man är TRÖTT för att man faktiskt känner att man är trött, att inte oroa sig för att man förstör sin hälsa, att kunna köra bil när som helst, att veta att eventuell glömska inte beror på gift osv osv... Listan kan göras huuuur lång som helst!

Tack för grattis!

Jag känner mig naturligtvis som en idiot när du förklarar varför det INTE är tråkigt att dricka. Det är ju ett sådant friskt och rimligt resonemang. Så vill jag oxå känna, m det gör jag inte. Men det kanske kommer. Tiden verkar vara en viktigt faktor. Hoppas på det!

Det kommer bli så som Charlie så bra beskriver det. Det är därför det är så viktigt att ha tålamod och inte ge upp. Eller tro att man klarar att bara dricka lite grann. Då får man inte chansen att uppleva det.

Starkt jobbat och så inspirerande för mig som tar mig igenom dag 1 idag. Ser fram emot att 27 december oxå kunna fira 6 månader. ?

Jag önskar dig en bra kväll! ?

Grattis till så väl gnetat och din envishet är verkligen imponerande.
Jag läser ditt svar till Nicka och instämmer, men just rädsla för tråkighet har varit mitt stora ”trauma” I detta med nyktert liv. Och sant är att man måste kämpa sig igenom och inte vara så rädd och faktiskt utmana sina egna tankar om och känslor kring roligt.
Hade man bara valt de potentiellt roliga tillfällena att dricka hade vi nog inte haft problem...
Heja dig! Kram. ?