Jag fick rådet att göra uppehåll på 3 mån. Det lät vettigt eftersom jag är klart beroende. Klarade detta i fyra dagar. (Tidigare ej klarat mer än 2) Jag var fast besluten att avstå tre månader. Det händer dock alltid något jobbigt. Något som jag helt enkelt inte står ut med. Den enda lindring jag har är A. Har letat efter alternativ men har inte funnit någon. Det skulle vara en möjlig väg att tala med någon men det har jag inte. Vet inte vad jag skall göra.

Du har startat två trådar här och beskriver att du verkligen bestämt dig för att göra en förändring av dina alkoholvanor. Denna tråd ringar in det som gör det extra utmanade för dig, alkoholen "lindrar" kortsiktigt, tillfälligt något och när det då händer något jobbigt som du skriver är det lätt att du hamnar tillbaka i den onda cirkeln du egentligen inte alls vill vara i.

Klokt att du skriver här, startar en tråd kring det som faktiskt verkar vara något väldigt viktigt för dig att hitta strategier kring. Du har tankar om att prata med någon, kanske professionellt? Och har även letat andra alternativ, jättebra att du fortsätter söka. Många gånger kan det ta lite tid innan en hittar rätt, vad som passar dig, i tid, och på vilket sätt. Att skriva här gör att vi får chansen att ge dig stöd.

Ibland behöver en skriva flera gånger för att en tråd ska få fart, fortsätt gärna berätta om du vill så kanske du får lite tips på vad andra varit hjälpta av längs vägen!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet