Sluta på egen hand

289 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Kaveldun
Torn

....vad intressant!
Vad är din mening med livet ? ( om du nu vill formulera det...vissa saker vill/bör man kanske behålla för sig själv).
Om ngn skulle fråga mig om jag är troende så skulle jag verkligen inte kunna svara på det direkt.
Och meningen med mitt liv - det tror jag att jag skulle ha ännu svårare att svara på ( mer än att jag älskar mina barn mest av allt och vill att de ska vara lyckliga...typ).
Jag ska svara dig i din tråd angående din första nyktra tid.

Se klart
Följer intresserat

... diskussionen kring meningen med livet. Liksom den om kapitulationen som intresserar mig mycket. Båda förutsätter på sitt sätt en tro på ett sammanhang. Att vi inte är var och en för sig utan i väv med andra människor, som i att vara just det. Samma lika.
Stora och små tankar får avsluta helgen. Kommer bebisens föräldrar få sova inatt? Hur var det på din, Kanelduns fest i stugan, regnar det hos Torn och Andra Halvleks grekiska-kurs hur går det med den... Imorgon jobb, hade helt glömt bort att jag hade ett, apropå meningen med livet. Högst oklart om det finns något samband där.
Godnatt! 😴

Kaveldun
Meningen med livet

går ju inte att ringa in. Men det jag ändå ser hos er som lyckas hålla er nyktra är ju en förmåga att gilla livet/gilla läget - fiska, plantera frön som lever eller dör ( och plantera nya), ha en fin dag med en dotter på balkongen, njuta av det som finns.

Torn
Bör inte

Jag har som sagt landat i det här med "min" mening med livet, och det känns
väldigt skönt och tryggt. Men jag bör inte skriva om detta här då
det är ett öppet forum och någon/några här kan må dåligt av det, av olika anledningar. Jag vill göra det, men jag bör och ska inte göra det.
Så det här får bli min lilla hemlis.

Sitter på jobbet nu och har det lite småtråkigt, men det är helt ok. Har läst här att många har problem med det här att det tycks vara tråkigt att vara nykter.
Det känner vi igen hur det det kunde kännas i början av nykterheten. Det är ju något vi har ventilerat flitigt tidigare. Man måste ju kunna landa i att det är tråkigt ibland, men det var mycket tråkigare när man drack. Det gäller att ha tålamod och låta tiden jobba. Allt blir ju så otroligt mycket bättre med tiden.Tänk om man hade insett det i början.

Ha en fin kväll! Kram

Passeli
Det är inte så lätt

Inte lätt att sluta. Definitivt inte. Jag blev akut inlagt med ambulans när jag försökte sluta. Fick några konstiga skakningar i varje kroppsdel. Kunde inte ens prata för munnen och tungan ville inte röra sig. Min man ringde ambulans. Jag ville inte erkänna till dem i ambulansen först att jag var alkoholist. Så de lade mig in till lungavdelningen. Men efter en nyckter vecka där kröp jag till korset och talade om till läkaren att jag var alkoholist. Så de flyttade mig till psyket. Det gick utmärkt att ligga där en vecka för mina abstinenssymtom slutade när jag fick lugnande och sömnmedicin. När jag kom hem var jag nyckter 3 månader. Jag saknade inte alls alkohol men nånstans kom den alkoholjä,,,,n fram igen. Nu måste jag börja igen på ruta ett😳

Kaveldun
Inte lätt att sluta

- nej - det kräver mkt arbete, tid och närvaro.
Såg att du startat en egen tråd med ditt inlägg nu Passeli!
Ja alkoholdjävulen är listig falsk och stark och verkar hugga när man minst anar det. Sedan verkar den också ha ngt sorts serum som gör att man glömmer.....’ jag hade väl inte så stora problem ...nog kan jag ta ett glas, eller två glas på helgen, eller dricka med andra ...men aldrig ensam. Klipp till att man super sig full och hamnar i situationer där man förlorar kontrollen - och värdigheten. Värdighet är viktigt ... i meningen att leva i överensstämmelse med sina värderingar.

Och Torn. Du har din mening och den behöver du inte dela. Detta forum är inte en biktstol utan vi delar det vi vill och behöver dela.

Ha en fin kväll 🌾🌾

Se klart
Hallå där

Hoppas du inte håller på och slutar på egen hand som din tråd lyder ty vi saknar dig här! 🐼

Kaveldun
Hallå!

Blir alltid lika glad när ni kallar på mig:-)
Nej - jag slutar inte på egen hand ..har bara varit dålig på att skriva i min tråd.
Att sluta på egen hand är en så dålig titel men liksom jag inte tycker att man ska ta bort böcker som har ’fel’ värderingar från biblioteken eller göra sig av med statyer för att personerna man avbildade hade taskiga åsikter så får titeln vara kvar. För då kan man lära av historien - jag minns hur dumt jag tänkte ...och kommer ihåg hur min alkoholhjärna resonerade.
Jag förgås i värmen och har mkt jobb att fixa ....semester först om ett tag.
Tack för tips om youtube filmer Andra halvlek ...det där att man bara har ett val när det handlar om första glaset har fastnat hos mig.
Det är ju ’självklarheter’ på ett sätt men jag behöver höra det om och om igen..
Inte minst i dessa rosétider.....
Ett glas rosé i solen hade kanske varit fint...men sex i soffan efteråt ensam och ett halvdrucket under sängen är bara ack så sorgligt.
Jag lämnar inte detta forum....
Kram 🌾

Se klart
Bra jag ville bara kolla läget

Tycker också det är bra att behålla sånt som kanske ändras över tid, vi är ju väldigt mycket vår historia på gott och ont.
Har också ett superace inför semester som jag är osäker på hur den blir, förra sommaren kände jag mig så senior att jag typ slutat jobba på sommaren. Detta åt utökat ansvar och uppdrag och känner mig manglad av omfattningen av jobb.
Det enda som är bra är att det är mycket jobb istället för utmanande jobb just nu.
Just nu blir jag glad om det blir lite lediga dagar här och dät, haft en proppad vecka med socialt familjeliv vilket varit ljuvligt. Nästa vecka blir det jag och min man i regnet och ett ombyggnadsprojekt som inte leds utan endast inspekteras av mig.
Rose ja, det hade jag.nästan glömt att det finns! Mina unga vuxna barn dricker öl och där funkar den alkoholfria mycket bra. Så jag passerar enkelt här. I helgen har jag sociala aktiviteter, men först nu föresvävade det mig att alkohol säkert ingår och att strategi kanske behövs, men jag tror inte det.
Min man vill att vi ska resa bort nånstans som till havet och hotell. Då kommer jag behöva strategi. Men inte idag. Sov gott!

Kaveldun
Semester

I dag går jag på semester. Det har varit mkt jobb in i det sista och ett visst öga behöver jag ha kvar även under ledigheten men på många plan - och rent fysiskt - kopplar jag ur nu. Det är otroligt skönt och jag tänker att denna semester i mångt och mkt kommer att handla om att fortsätta upptäcka nykterheten - en helt annan typ av resa alltså.
Min dotter bor hos mig några dagar och vi pratar och pratar..
Det är så intressant att höra hennes tankar om livet, familjen och tillvaron i stort. Hon är vuxen nu - 26 år och jag tycker att hon är så klok och på många plan påminner hon om min egen mamma ( dessutom rent fysiskt en kopia- mkt mer lik henne än mig).
Hon sa - kärleksfullt - när vi pratade om skillnader mellan mig och min mamma att : Mormor var ju mer likeable ...mjukare ...hade mer tålamod. Som jag. Du är mer rastlös mamma.
Vi skrattade åt den kommentaren men den är också sann. Jag tror att min rastlöshet piskat på drickandet ...och alkoholen har piskat på rastlösheten. Att alltid vilja ha lite mer....att inte stanna.
Jag tror/ hoppas att nykterheten kommer att dämpa denna sida.
Jag har inte oceaner av tid kvar...fyller 60 om några år. Att få större möjligheter att njuta/uppskatta ’här och nu’ och vara nöjd med tingens ordning ...tingens ibland rätt ofullkomliga ordning är något jag verkligen önskar mig. Och det är en förändring jag redan upplever ....inte minst genom att vakna utan baksmälla och kemisk ångest.
Att brygga kaffe och hälla upp det i min blåblommiga kopp och öppna fönstret på vid gavel och ta fram mina digitala prenumerationer på DN och SvD ( hade varit ännu härligare med papperstidningar..men den tiden är över:-) och gå tillbaka till sängen och avnjuta kaffe och tidningar där - det är stort.
Och jag minns andra morgnar ...alltför många ...fulla av skam och aska och den oändligt trötta insikten om att hela dagen kommer att färgas av gårdagens dyra, ensamma och i ngn mening helt meningslösa utsvävningar.
Alkoholen fick mig att välja ensamhet.....jag var på väg in i ngt mkt sjukt ..där jag valde bort människor och socialt liv för att få dricka ostört och så mycket jag ville.
Jag är inte frisk än och blir det kanske aldrig. Men kan hålla symptomen borta genom att inte ta första glaset.
🌾🌾

miss lyckad
Vilken ..

Vacker och naken text..Så fina och välbehövliga insikter man får av samtal och funderingar..Ha nu en skön och härlig semester..🍒🍃

Andrahalvlek
Fina samtal ❤️

Det är en gåva att få en vuxenrelation till sina barn ❤️ Man får ett kvitto på att man har gjort ett ”bra jobb”, och sen har de själva förädlat sig vidare.

Våra barn ska vara en kopia av oss själva, fast 2.0. Eller en kopia av sin mormor ❤️ En klok och ärlig dotter har du 🤗 Sådan mor, sådan dotter. Utan alkohol i ditt liv blir du garanterat mer lik din egen mamma, och din dotter.

Har ni två pratat om ditt drickande? Hur hon har upplevt det?

Kram 🐘

Torn
Gött

Det låter gött att din semester har börjat! Härligt med dina fina samtal med din dotter.😍 Även om min son bara är 15 år så har jag den senaste tiden fått en lite ny relation till honom på något sätt. Vi kan bolla idéer och prata om saker och ting på ett sätt som vi inte har gjort förut.Kan bero på att han är äldre, eller pga att jag är nykter. Men det känns väldigt bra i vilket fall som helst.😄 Du måste lova att rapportera om hur det var att sova utomhus som du skall göra i sommar.

Ha det bra!

Kram

Se klart
Morgnarna

Tack för att du skriver så att jag får känna igen mig och så blir ju allt mindre ensamt. Apropå.
Ibland blir jag full i skratt av våra lika rutiner, blåblommiga kaffekoppar, men också i sånt som rastlöshet och det jag ibland upplever som ”hårdhet” i mig själv. För många år sen, jag var väldigt ung då, sa min mamma på ett försiktigt och empatiskt sätt att hon upplevde att jag var (för) sträng mor barnen. Jag minns inte vad jag svarade men inombords tänkte jag att jag är ”’mycket strängare mot mig själv”. Em mycket omogen tanke och kan delvis förklaras av att jag var nästan barn själv när jag blev mamma.
Men allt vi nog piskat på oss själva, tänk om det finns något bortom det, och vad kan det innebära? Vad är det som öppnas där, då?
Jag övar mig himla mycket på det basala ”hur känns de” för det är tentakler som ej hunnits med att utveckla under livet, och jag tror ett glas rött (läs valfritt antal) också är effektiva tillväxthämmare.
Åh vad jag önskar dig fina dagar med barnen och ledighet nu. Vilken vår der har varit, vilka kämpar vi är. Så känns det helt klart! Godnatt Kaveldun, två gånger påtår imorgon. Ja, det var där jag började. Morgnarna. Det nya landet’. Kram. 🌱💕

Kaveldun
På resa i obygden

Det var många dagar sedan jag skrev i min tråd. Är på resa och har varit i obygden i ett par dygn och vandrat...långt från civilisation och nät. Det har varit fina dagar...nästan som meditation att vandra och slå upp tält och helt ägna sig åt överlevnad.
Jag har saknat mitt forum...och alla er som skriver här. Det har blivit en vana att läsa här varje dag och skriva ibland och jag har känt mig ensam i mina tankar kring alkohol och nykterhet ( man hinner tänka mkt när man vandrar). Min särbo vet ju att jag deltar här och att det betyder mkt för mig - och jag har varit öppen om mina problem - men inte så vidöppen och utförlig kring detaljer och skeenden som här.
Vi bestämde båda att lägga bort mobilerna under vandringen och nätet har som sagt varit uselt....men ikväll känns det tryggt att logga in här igen och läsa. Jag behöver det!
Längtan efter alkohol har dock varit nästan obefintlig under vandringen och jag är så tacksam över att kroppen håller.... trots allt den varit med om. Men jag klara att vandra ...med ryggsäck - många timmar. De första dagarna var jag ganska trött men det har lättat och ikväll känner jag mig stark.
Under vandringarna har jag tänkt en del på all den tid som jag druckit bort - att den inte kommer tillbaka...och att livet är kort.
Så är det bara - det kan jag inte ändra på. Vet inte varför sorgen över det under vissa stunder växte sig stark.... antagligen är det en sorg jag måste igenom och nu har den fått fritt utrymme.

Andrahalvlek
Lovely 🌸

Låter som en helt underbar resa. Vandra, tälta, inga mobiler, bara ni två - och även möjlighet att tänka.

Visst är det en sorg att tänka på all tid man har druckit bort, men det är bara ett friskhetstecken att du tänker så. Då vill du inte dricka bort ännu mer tid.

Kram 🐘

Se klart
Ut ur skuggan

Vilken skön resa/vandring.Och starkt! Men utan telefonen skulle jag nästintill försmäkta- forumet, barnen, föräldrarna, några saker som för mig behöver daglig touchdown.
Inte orolig för det ena eller andra, men vill ha lite koll.
Att läsa här, allra helst som start på dagen, är ännu viktigt för mig.
Härligt att du är åter.
Önskar dig en fin dag, sol här 🤗
Jag övar på semester!

Se klart
Just det

Sorgen över vad jag druckit bort är konstigt nog inte så vanlig. Däremot att tiden är kort, och jag har inte tid med fler år som halvt närvarande.
Ibland känns det som jag fått en chans som andra inte får. Att drickandet och slutandet skänkt livet en ny dimension. Något dyr.
Jag betalar. Sorg bleknar. Kram.

Sidor