Testar igen

33 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Allterbra
Testar igen
Allterbra
Testar igen

Då är man tillbaka här, efter rätt långa perioder utan alkohol. Men även kortare med!
Nu är det 51 dagar sen senaste stänkaren, det känns grymt skönt och stolt är man. På senaste fyllan ramlade jag i trappan och fick sy på toppen av skallen. Första gången jag ramlat eller gjort illa mig på fyllan, vad jag minns. Då tänkte jag, nu får det fan va nog. Sommaren är här, behöver all stöd och motivation man kan få inför ledigheten. Grillning och allt det där ska förhoppningsvis göras utan kalla öl denna sommaren.
Hur går det för er då ?
Ska läsa lite i forumet i kväll, när jag landar i sängen. Må så gott!

Fibblan
Hej Allterbra 🤗!

Välkommen tillbaka 💚! Grönt hjärta för friskhet och sunda, kloka beslut! Nu får det fan va nog ☑️! Känner som du men är bara på dag 4 i denna omgång..🙄. Tur att det gick bra under omständigheterna🍀 och nu alltså 51 dagar sedan sista droppen 💪🏅🎊! Tycker verkligen att du har all anledning att känna dig stolt, så känns bra att du också verkligen gör det✌️! Laddar också för en sommar utan öl vid grillen ✅! Gick bra under midsommarhelgen 👍☺️! Klart vi fixar det!
Vi får peppa varandra ❣️

Jag har haft det lite kämpigt med känslosvallet, som alltid kommer som ett brev på posten (den sägningen funkar inte riktigt lika bra längre, men iaf😂) i samband med stopp. Verkar kvitta hur litet återfallet än är..🤔🙃. Var inga större mängder men hade nyligen en vecka med ömsom-dag-drickande. Dessförinnan höll jag länge, ca 90 dagar (!) Men det kan, som du vet kännas tungt att börja om och a-👿 dealar febrilt kring huruvida jag inte skulle ta o dricka ändå fram till semestern..🤯💣. Men jag slänger ut den tanken lika fort som den kommer. För jag vill verkligen INTE. Jag får låta detta bli ännu en påminnelse, om att jag bara inte tål det här'a, giftet. Jag ska inte ha det i min kropp, så är det bara!

Fint o höra ifrån dig❣️
Må gott du med🤗!
Stor kram!
/Fibblan 🌼.

Allterbra
Tack

Tack för riktigt bra svar!
Fyra dagar är bättre än inga nyktra dagar, det går fort när man kommer i gång 😊
Jo när man stoppar, så är dom första dagarna illa. Det beror ju lite på hur man dricker, men jag dricker lätt morgon till kväll och då blir det rätt så svettigt och jobbigt att sluta. Ingen sömn, svettas som en gris på natten.
( varför inte på dagen ? 🤷‍♂️)
Man kanske inte märker det då..
Å panikångest, som jag dragit på mig på senaste. Eller enbart dom första dagarna när man nyktrar till. Det är absolut värst, hemskt är det. Det dyker endast upp när jag möter folk, sitter jag i soffan så är det inga problem. Nu är den som bortblåst, när jag varit nykter rätt så länge.
Ja gift är det och vem fan tål gift ? Inte jag iaf..
Det har faktiskt varit ganska lätt att hålla sig nykter på senaste, midsommar va inga problem alls. Dock hade jag en måndag, av alla dagar då jag va riktigt nära att köpa hem öl.
Vi kämpar på tillsammans 😊

Allterbra
En dag

En dag till avklarad, räknar dagar för fullt.
Vet det är rätt så vanlig bland gänget här inne, hur länge gör ni det egentligen?
Innan ni går över till månader eller år.
Det känns ju lite glest att räkna månader än så länge, när man endast har en i samlingen 😂
Å det är så lång tid mellan varje månad, en ny dag kommer ju varje dag när man vaknar.

Andrahalvlek
Bravo!

I början är varje dag en seger och värd att fira för att boosta självkänslan!

Efter 30-40 dagar började jag räkna och fira veckor och jämna tiotal dagar. Efter 100 dagar blev det månader och jämnt hundratal dagar.

Jag har en väggkalender. Inför varje månad skriver jag antal dagar på lördagar och antal veckor på söndagar, och en stjärna runt datumet då jag firar jämn månad.

För juli står det redan:

V. 27: Lör 147 dagar, sön 21 veckor
V. 28: Tor 9/7 5 mån, lör 154 dagar, sön 22 veckor

Och så vidare.

Jag började med detta inför den tredje månaden maj. Det kändes så där först att liksom ”ta ut vinsten i förskott”. Men sen kändes det samtidigt jättebra, jag är ju hundra procent bestämd i mitt beslut.

Jag tar en dag i taget, men siktar en månad framåt hela tiden.

Kram 🐘

Allterbra
Bra

Bra system andra halvlek, får hitta på nåt liknande. Jag drack senast på en lördag och slutade dagen efter på söndagen.
Ganska bra dag att räkna veckor på, på söndag blir det 8 veckor. 💪🏻😊

miss lyckad
Bra jobbat!!🌺

Snart 8 veckor! Kanonbra..Trodde själv aldrig att det skulle funka att leva nykter, och faktiskt tycka det är det bästa jag gjort! I början var det lite svajigt, men med tiden blev allt bara bättre..Jag tog min födelsedag som 1:a dagen nykter, tyckte det kändes bra..Så när jag firar födelsedag, så känner jag mig nöjd..😁

Allterbra
Ja

Ja miss lyckad, bra dag att börja på. Dom flesta hade nog börjat dagen efter sin dag, för att få festa till en sista gång. 😀
Jo sant, det blir bättre och bättre. Sliter dock med energin, är så seg och lat. Orkar inte mkt, men bättre än att va onykter är det hur som helst.
Har en infektion i ett sår, tror det är det som spökar. Har väntat och väntat på på att det ska läka ordentligt. Men inget händer, så får väl ta mig till läkaren förr eller sen.
Närmar mig två månader nu, det blir en höjdare för mig. Sov så gott alla 😊

Fibblan
Härligt att höra ☀️ !

att dagarna rullar på. De blir sakta men säkert till veckor, månader och år så småningom👍😆! Snart 2 månader alltså - Bra jobbat🎖️!
Och som du säger det blir ju bättre och bättre. Passerade en vecka igår och känns skönt att ha den turbulenta första veckan avklarad ✅☺️!
Önskar dig en fin dag☀️!
Kramar!
/Fibblan 🌼.

Allterbra
Fibblan

Fibblan bra jobbat 💪🏻
Dom första fem dagarna är absolut värst, efter det är det egentligen inga problem om man tänker efter.
Visst lite ångest och kanske svårt att sova, tråkigt kan man ju oxå tycka att det är. Men allt det där sitter i skallen, har jag kommit på alldeles själv.
Ha en underbar dag du med tack, i solskenet 😊🍦

Allterbra
8

8 veckor idag, så stolt.
Börjar inse att jag kanske lyckats denna gången, lagt spriten och ölen på hyllan för alltid 😊
Hoppas ni alla får en grym söndag!!

Ensamdrickaren
Fantastiskt! Grattis!

Fantastiskt! Grattis!

Andrahalvlek
Åttafalt hurra för dig!

Riktigt bra jobbat med nykterheten. Det krävs en massa jobb, det är inte ”bara” att sluta.

Kram 🐘

Allterbra
Tack

Tack tack 🙏
Kanske inte direkt en prestation i världsklass, men för lilla mig personligen är det en seger och livsviktigt 😊

Allterbra
AA

Idag är det dags att göra comeback på AA, kollade med en kille som brukar gå dit. Dom kör möten nästan som vanligt, dock utan dom allra äldste. Det är rätt så Nice att gå ditt, lyssna på dom andra och dela lite egna historier och tankar.
Kan rekommendera det för er som inte testat! Man får ha lite överseende med vissa inslag, tex avslutningen när man håller händerna och ber nån bön. Det känns sådär, men i övrigt helt ok och bra 😊

miss lyckad
Grattis till tid🌺🍃..

Ja AA kan vara hur bra som helst..Lite olika såklart, vilka som ingår i gruppen. En dag i taget..Eller ibland en stund i taget..🍃

Allterbra
Jasså

Jasså miss lyckad, vaken mitt i natten ?
Man skulle kunde tro att jag är onykter, när jag är vaken så sent.
Så illa är det inte!
Men Jag är ledig och home alone,
så ville testa en grej.
Ibland när jag är hemma och festar till alldeles själv. Då kan jag va vaken till minst 5-6, inte ofta men det händer.
Har oxå Druckit runt och somnat rätt tidigt på kvällen dagen efter. Så nu kollar jag om jag pallar att va vaken så länge, i nyktert tillstånd. Bara på skoj!
Ögonen går i kors, men ska hålla ut. Kan dock säga direkt, att jag kommer aldrig göra om det 😅

Allterbra
Haha

Haha det gick åt skogen, att dygna som kidsen säger. Somnade sittande i soffan kl 5 och vaknade 10 😂
Är nog bara att inse att man är för gammal för sånna dumheter

miss lyckad
Nattjobb..

Är liksom tvungen att hålla mig vaken då🙄..Inte alla som får betalt för att skriva på Forumet😉..Vissa nätter är lugna, andra desto mer krävande..Sista natten inatt..Sen ett jobbpass i helgen, efter det semester..Tjohoo..😎..Att vara full sent på nätterna var även min vardag förr..Datorn, jag och vinet..Är jag uppe på nätterna nuförtiden, så kan du vara säker på att jag får betalt..Kram🌸

Allterbra
Ja tänk om

Ja tänk om man fått betalt alla nätter man suttit och druckit 😆
Men det är klart, att få betalt för att jobba låter mer rimligt.
Hoppas du får en härlig semester sen då 😊

Allterbra
Ännu

Ännu en fredag avklarat spiknykter!
Noll sug, noll bekymmer denna dag.
Det är inte alls svårt, så länge det är på det sättet. Men det kommer garanterad nya provningar, i morgon eller nästa månad.
Helt enkelt när man minst anar det, så det gäller att va förbered och redo för strid mot dom inre demonerna.
Lite tanker till mig själv och även för er. Vi sitter alla i samma båt och är med i samma krig. På samma sida är vi iaf, med tanke på att vi hänger här 😊

Andrahalvlek
Gott att höra 🌸

Njut av varje dag som känns lätt, men sänk aldrig garden utan var beredd på sämre dagar.

Men de sämre dagarna behöver inte komma, jag har tex inte känt svårt sug alls. Bara flyktiga tankar av typen ”på den här känslan brukar jag dricka vin”, men de tankarna har det varit lätt att vifta bort.

Jag dricker ju inte vin längre, så jag får hitta andra sätt att förhålla mig till mina starka känslor, negativa såväl som positiva.

Kram 🐘

Allterbra
Jo

Jo Andrahalvlek, hoppas du har rätt.
Om att dom jobbiga dagarna inte behöver komma, idag är det iaf inga problem. Har inte ens tänkt tanken.
Läste i en annan tråd i går kväll, när jag skulle sova. Om en som drömt eller sett konstiga saker vid tillnyktringen. Det fick jag hemska Flashback av, det har jag nämligen oxå gjort. Det vill man ju absolut inte uppleva igen, det är mkt värre än vanliga mardrömmar. Som jag iofs aldrig har, så länge jag är nykter och mår bra 😊

Andrahalvlek
Drömmar

Man sover inte riktigt bra när man är påverkad av alkohol. Efter en tid som nykter kan man börja drömma desto mer. En del drömmer jättemycket, och det handlar ofta om alkohol. Det är hjärnans sätt att bearbeta och katalogisera. Det håller hjärna på med om nätterna.

Jag var förskonad från att minnas mina drömmar. Man minns dem bara om man vaknar mitt i dem. Men en gång drömde jag att jag drack tills jag kaskadkräktes. Mycket avskräckande 😫

Men helt ofarligt, och ett tecken på att hjärnan håller på och läker.

Kram 🐘

AmandaL
Oh ja andrahalvlek, du lär

Oh ja andrahalvlek, du lär mig så mycket! Jag har drömt jätte mycket om att jag är full och inte kommer ihåg saker, liksom som att jag vaknar upp dagen efter och inte minns vad jag gjorde kvällen innan. Det är så obehagligt att bara drömma det så jag kan bara inte förstå att det var min verklighet förut, det var mitt liv, att vakna och inte veta vad jag gjort eller sagt, usch det skrämmer mig! Tack för att du ständigt upplyser 🙏🏻🌷

Allterbra
Jag

Jag drömde nog inte, tror jag.
Det va en natt, tror det va dag 3. Inte den här perioden, men för ett par år sen.
Då hade jag druckit länge, varje dag.
Mitt i natten, såg jag en man i rummet. En läskig man, jag blev livrädd. Knep igen ögonen, för jag visste med mig själv att jag såg syner. Sen när jag öppnade ögonen, va han borta. Jag gick på toan och kunde inte sova mer den natten 😁
Inget jag rekommenderar för någon, det kan jag lova er!

Torn
Samma här

Jag har varit med om samma sak. Det såg ut som om alkoholdjävulen själv stod i mitt rum. Riktigt läskigt.😫 Man kan tydligen se sådana syner om man druckit riktigt hårt många dagar i rad.
Sådant vill man inte vara med om någon mer gång.

Allterbra
Torn

Torn, Nä inte roligt!
Dom första nätterna, är ju illa. Särskilt när man druckit mkt och länge. Svettigt och ja allt är bara skit.
Dit ska vi inte igen.
Tror inte man kan förklara det, för någon som inte upplevd samma sak.
Det är egentligen bara att lida sig igenom det, alldeles själv och försöka se hyfsat normal ut på dagtid.
Även fast man knapp sovit på några dagar.. usch!

Allterbra
Dagarna

Dagarna läggs på hög, snart en månad tills man når hundra dagar!
Det måste ändå va det ultimata, ja näst efter ett helt år då förstås.
Har nån av er haft magsår?
Har så jäkla ont i magen på kvällarna, eller på natten när jag ska sova.
Inte varje dag, men ungefär en gång i veckan. Mår lite illa och kan inte alls somna Pga smärtan. Det är en enorm smärta kan jag säga.
Sen när jag vaknar, är allt som normalt.
Har googlat, men hittar inget som passar riktigt in på mina symptom.
🤷‍♂️😟

Jasmine
Prova Losec..

… som finns receptfritt på Apoteket. Om det hjälper så kan det vara magsår... om inte så är det något annat. Men, ännu bättre är förstås att söka upp en läkare ;)

Sidor