Någon som vänt sig till sin sambos chef och pratat om hens alkoholvanor och fått hjälp från det hållet?

De har redan koll på min sambo. Han har fått lämna urinprov osv. Dock för sällan enligt mig och han blir dumt nog förvarnad när det är dags att lämna prov så han trappar ner eller slutar dricka så värdena inte ska se bra ut. Han har fått skriva på papper vid 2 tillfällen att han inte fått dricka alls under 6 månader. Detta klarar han galant men så fort de 6 månaderna har gått köps det hem ett flak öl så är det igång igen. Nu är det snart dags för semester o jag längtar verkligen inte.
Hade önskat att hans jobb krävt urinprov nu och att han ska ta ett direkt efter semestern så kanske han håller igen lite iaf.

Så är det någon som fått hjälp av er partners chef?

Jag berättade för hans chef om problemet och han var väldigt schysst.
Min man blev inkallad och fuck själv tillstå att han hade problem med alkohol.
Det hände mycket rätt direkt via deras alkoholpolicy och han fick skriva på avtal att inte dricka och blev kontrollerad på vårdcentralen kanske varannan vecka eller 1 gång i månaden. De testerna ser bakåt i tiden ifall man druckit och kallas för peth-test.
Han fick även gå på samtal varje vecka i 40 veckor.

Det tog mig några år innan jag vågade ta detta steget, kändes som man svek men det är inte så. De behöver hjälp men inser det inte.

Hoppas du känner dig lite hjälpt av detta och det är just det. Du måste främst se till att du får återhämtning och ta hand om dig själv.
Kram Azalea?

Tack för svar Azalea ?

Berättade chefen för din man att du kontaktat honom Ang alkoholproblemet? Om ja hur tog din man det?
Kram Linda

Nej jag bad om att vara anonym och det respekterade dom.
Företag har ett ansvar över sina anställda och det beror kanske på hur stora de är men de flesta ska gå en policy hur de ska hantera ifall en anställd har ett beroende. Det klassas ju som en sjukdom och det kan man inte avskeda någon för att de har.
Det krävs först att det går gjorts åtgärder för att hjälpa dem. Den beroende har också ett ansvar och han får troligtvis skruva på ett kontrakt där han förbinder sig till tester, kan vara både blodprov och annonserade blåsningar i alkometer.
Det kan och bör också innefatta behandling av något slag.
Min man fick först samtal på något som heter " En dag i taget" i 40 veckor
Han föll tillbaka i missbruk igen och fick sen 5 veckor på Nämdemansgården.
Hade han inte accepterat behandling så hade de kunnat avskeda honom.

Så mycket beror på företaget men de är skyldiga att göra en hel del och de ska även respektera att du vill vara anonym. De kan säga att de har fått signaler eller själva märkt det.

Hoppas att du vågar.......Det var tufft att ta steget att berätta men det var helt klart det rätta. Det är ju det vi medberoende ofta gör : gömmer, slätar över och skäms.

Stor kram från Azalea?