Men jag tänker att både snus och alkohol bör gå bort nu så du inte riskerar att något allvarligare inträffar. Hjärtat måste du vara rädd om! Trevligt att du är tillbaka!

Kram!

Inget vin alls absolut inte måste landa i vad det här är - vad man kan göra eller om det är för alltid först fram till dess åtminstone så är det noll o ingen alkohol. Kan bara komma positivt ur det ? snuset har jag halverat så en bra bit på väg där med. Varför måste man tvingas till saker för att man ska fatta? Ska träffa en läkare nästa vecka för uppföljning o hoppas kunna ställa alla frågor man mitt i chocken inte kommer på under akutbesöket...informationsblad kan man tycka att man kunde fått. Men antar att dom tänker att folk googlar så mycket nu ändå ? o oj vad jag har googlat o oj vad frågor läkaren kommer få nästa vecka ?? hoppas han är väl påläst ?
Tar livet en dag i taget försöker landa o fatta o lugna mig själv o kanske inse att livet tar inte slut man kan leva med det här om man sköter sig ?

Fy, vilken jobbig upplevelse!
Jag håller verkligen med dig att hjärtproblem är skrämmande och otäckt. Det är ju ens "motor" och den vill man ha gående lugnt och fint utan störningar...
Själv har jag haft hjärtrusningar i yngre dagar men det var nog stressrelaterat trodde de.
Då kunde pulsen gå upp i 150 och efter 15 minuter bli normal igen.
Fick ingen medicin då utan bara tips på hur man kunde häva själva reflexen som orsakade hjärtrusningen.
Nu på äldre dagar har jag mycket extraslag på hjärtat och för detta äter jag magnesium som en läkare skriver ut.
Lennis, hoppas verkligen du ska få bra hjälp och alkohol finns inte på den kartan!?
Lycka till och många kramar!
??????

Fibblan

från mig med❣️
Fint o höra ifrån dig Lennis, men trist med anledningen till det..?. Läskigt när livspumpen strular..Det närmaste jag kommit den skräcken är ett gallstensanfall som jag trodde var en hjärtinfarkt..?. Kan skratta åt det nu, men där och då var det inte så mycket med mig kan jag säga..?. Det kan ju räcka med rusningar eller något dubbelslag för att man ska hajja till och börja bli orolig, och då drar det iväg än mer..usch ja. Men vad bra att de tog dina symtom på allvar och att du blev ordentligt undersökt?! Men såklart som du säger, väcker det ju en massa ytterligare frågor! Hoppas du kan få svar på dem i bästa vecka?!
Styrkekramar ?!
/Fibblan ?.

Fibblan

Menade förstås nästa vecka, men varför inte..Hoppas det kan bli din bästa vecka också?! Att det bli mycket av lugnande besked i svaren på dina frågor..?!
Ta hand om dig fina du!
Kram!
/Fibblan ?.

Tack fina Fibblan o FinaLisa ☀️☀️?? Känns väldigt bra måste jag säga. Kroppen verkar gilla att slippa hälla i sig gift (ja det är det man häller i sig annars). Hjärtat har lugnat sig pulsen håller sig lugn o fin. Minskat på medicinen (tror inte den har någon funktion ändå). Vet inte vad som orsakade den höga pulsen - tror en extrem oro för att få Corona - var nästan paniskt rädd. Mycket att göra på jobbet högt blodtryck (det har jag än) där tror jag boven i dramat är för flimret. Tror det blir tabletter mot det istället vid nästa läkarbesök. Har minskat snuset med 75% sen 22 maj tror det med gör gott till ? planen är att sluta helt med det med, om någon vecka eller så nedtrappning pågår ??
Måste få till de bra vanorna med att träna på gymet - tänker att man borde kunna gå dit på lugna tider med minimalt eller knappt någon där. Man ska ju inte träna på gym men på lugna tider o hålla avstånd borde gå? Hur gör ni andra? Att få till massa träning, inget vin bort med snuset förstå vilket nytt liv man skulle få ?? kroppen kommer få spelet av lycka!! En månad o dagarna kommer vandra på känns bra! Ta hand om er o kämpa det blir så mycket lugnare - mindre stress inget planerande för helger fatta vad mycket tid o energi man vinner!! Styrkekramar till den som behöver ??

Fibblan

Att höra Lennis ?!
Bra jobbat!
Själv strulade jag till det lite, som vanligt får jag tyvärr säga, runt 3 månader..?. Och sedan det sedvanliga tvekandet i starta igång fasen igen..varannan dag drickande i en vecka ca, men nykter sedan midsommar, så dag 3 idag ☺️. Jag har ju också planer på att lägga även snuset åt sidan, men tänker att det får vara till lite längre fram. Slutsatser om att nikotin skulle göra det svårare för Corona att tränga in i cellerna, ökar ju inte motivationen att lägga det på hyllan precis..?.
Fint att höra att du mår bra och håller i?! Vad gäller gymmet, gick jag ur faktiskt och har istället köpt hem lite vikter som jag varvar med powerwalks..?☺️. Även om det blivit lite mindre av det de senaste veckorna. Men nu är jag ju på G igen, så det är nya tag även med det, som gäller nu?!
Fortsatt lycka till med alltsammans ??!
Kramar!
/Fibblan ?.

Semestern brukar inledas med vin (o en del med) inte denna semester den inleddes med att dricka vatten till en god middag (i fredags). Äta god mat njuta o mysa funkar fint utan att hälla i sig massa vin. Blodtrycket har blivit väldigt högt av vin, fet god mat. Chips ostbågar godis...undrar på att kilona smugit sig på (ja de senaste åren har man inte undgått att märka men till slut ser man inte eller blir loj till det). Nu är det andra rutiner äter så långt det bara är möjligt LCHF väldigt lite fuskande, viktigast av allt inget vin inget chips godis eller annat. Gillar LCHF man får god mat o man blir mätt o kilona klättrar neråt. 3 kilo ner dag 45-1 en klapp på axeln på den! Nu ut i skogen o se om det finns något skogens guld där (efter allt regn som kommit så vore det väl tusan om det inte fanns lite nu.
Semestern fortsätter - lugn ro fixar dåliga samveten o gör det som faller en in ☀️☀️ mer av sånt må bra så kommer det här gå fint!!
Styrkekramar till den som behöver! Det blir bättre det blir lugnare o man mår så mycket bättre man får ett inre lugn som är helt underbart ????⭐️⭐️

Fibblan

Blev så glad att du hörde av dig och med dessa positiva nyheter dessutom??!
Hittade du några kantareller? Kan inte så mycket om detta skogens guld, men fick för mig att de kommer senare..?. Men beror kanske på vart man bor i landet också iofs☺️.

Ha en fortsatt härlig semester min vän??☀️?!!
Ser också fram emot lugn och ro och att använda energin man får av att inte dricka till annat trevligt?☺️!
Stor kram!
/Fibblan ?.

O det här häller man i sig frivilligt?
Eller ja själv är det 70:e vita dagen idag så var ett tag sen jag matade mig med ogräs fågelbon o Insektsrester råttor möss o annat i vinet…tror jag fortsätter att hålla mig som vegan mot vinet ?? mycket kan man lära sig när man googlar runt!

”Varför går det inte att sätta vegan-stämpel på ett vin? Jo därför att de skördar druvorna maskinellt och då kommer fågelbon, råttor, möss, insekter med mera med i “druvskörden”. I USA tillåts en viss procentandel insektsrester i vinet… Hmm varför upplyser ingen om det. Äckligt säger jag.”

Ha en fortsatt fin vegan semester! Inte fick det mig pepp på att dricka vin när man läser sånt...styrkekramar till alla fina som behöver!!

O de kan ingen ta ifrån mig ?
Men sen började hjärnan förhandla med mig (antar jag) nu har du varit så duktig hela semestern inte en droppe. Sista helgen kan du dricka lite vin (o det har jag gjort med betoning på lite vin inga mängder alls). Men nu är semestern slut o nya tag o fortsätta samla dagar (är min plan) funkar det inte till helgen/helgerna framöver så får det vara så tänker inte slå på mig. Men planen är att köra vitt igen o jobba vidare med min LCHF som jag tror är en bra väg för både sötsug o vinsuget med ? kämpar på o kämpar framåt! Kram till er alla som behöver lite styrka ??

Hoppas det har gått bra för dig att samla vita dagar! Att få ihop 70 dagar var bra jobbat! Tycker du ska fortsätta räkna från 70 och inte "låtsas om" din vinhelg ?

Ha en fin dag! Kram!

Tänker som Jasmine och hoppas allt är bra med dig. Du behöver inte känna dig nedslagen för en liten "paus". Fortsätt kämpa! ?
Du vet vad du mår bäst av?
Kram ?

Jag äter LCHF o mår bra av det - kör mina powerwalk promenader - enklare att göra både att äta rätt o få till motion när man jobbar hemma känner jag. Helt galet första tiden med att jobba hemifrån i våras hatade jag det - hade svårt att få till rutiner o annat. Nu ÄLSKAR jag det!! Man vinner så mycket tid o hinner med så mycket kvalitetstid. Stressen är lägre o mycket mycket mindre alltså flera orosmoment är borta. Jag känner mig lugnare mår bättre o ja så har vi vinet då - jag dricker lite vin på helgerna - inga mängder o inget kaos. Nästa helg vet jag att det inte kommer bli något vin alls ska köra en massa bil o annat fix att styra med där ?
Summasumarum jag mår bra så länge det håller sig på den här lugna nivån o jag mår så bra ja då är det bra! Skulle det ändra sig ja då får jag tänka om. Kram till alla som behöver ??

Fibblan

inlägg där i augusti, som jag missade alldeles. Men det verkar ju hållit i sig?☺️! Trots förkylning som sagt, så kändes du så tillfreds och stabil?☺️! Och vad gäller vinet, är ju huvudsaken att var och en hittar sitt sätt att förhålla sig till det. Och du verkar ha hittat det som fungerar för dig??! Och precis som du säger, skulle det ändras och gå i fel riktning, så vet du vad behöver göra då. Kanske blir det ett längre uppehåll framöver i höst, vad vet jag☺️? Oavsett, huvudsaken är att du mår bra, vilket du verkar göra?! Tack för påhälsning i min tråd och så kommer här lite kryakramar till..???!
Kan man aldrig få för många av?!
/Fibblan ?.

Lennis, så glad att du verkar ha hittat din balans. Och att du är uppmärksam på negativa förändringar.

Har nyss fått tillbaka motivationen att hålla uppe helt igen. Kanske behövde jag perioden med kontrollerat drickande för att känna att det är jag som bestämmer och därför nu kunde ta beslutet att hålla uppe helt igen. Hur det slutar vet jag inte, men alla nyktra dagar är värdefulla.

Tack för kommentarer hos mig under min passiva period. ?

Skriv om du vill och orkar.

Kram kram