Jag har varit medlem här länge. I omgångar. Haft ambition att förändra mina alkholvanor. Men inte lyckats.
Jag har tänkt på det länge.
I lördags var jag på en födelsedagsfest och skulle jobba söndagen.
Vaknade söndag morgon på golvet i min hall. Tredje gången denna månaden. Stora minnesluckor som täcker större delen av kvällen.
Sjukanmälde mig från jobbet. Låg i sängen och grät i ett par timmar.
Gillar mitt jobb och det är helt idiotiskt att jag riskerar att förlora det för att jag väljer att dricka alkohol.
Ringde min mamma. Hon har anat förut om att jag varit lite VÄL glad i alkohol men nu la jag alla korten på bordet. Berättade att jag inte kan hantera det längre. Att det måste få ett stopp. Vi hade ett långt bra samtal och hon ska vara där för mig och prata med resten av familjen om detta.
Nu måste jag prata med mina vänner. Jag bävar inför det men om jag inte gör det har jag kvar möjligheten att dricka alkohol med dom. Jag är säker på att de kommer vara förstående och stötta mig. Men att berätta att jag nu spolar kröken är verkligen slutet för mig att dricka mig redlös med mina vänner.

Dag två nu. Känner mig fortfarande lite låg från helgen men ska försöka hitta sett att sysselsätta mig på. Kanske börja motionera lite. Har blivit svullen av all alkohol. Vill lägga pengar på hudvård istället för alkohol hade jag tänk.

Heja mig!

Nu har du nått din botten - nu kan det bara gå uppåt igen! Läs och skriv mycket så ska vi peppa och stötta.

Och ditt nick ger mig en hint om vad du ska ha i glaset framöver ? Gammal god klassiker!

Kram ?

Vad bra att du berättat för din mamma och familjen. Och vännerna kommer stötta dig. Håll minnet av senaste skrämselfyllan vid liv, det har hjälpt mig när jag börjat fundera på om det vore så farligt med bara ett glas. Men det är ju bara det att första glaset är det enda man kan påverka, att ta det eller inte.
Läs på om alkohol och hjärnan, kolla dokumentärer på Youtube. Och ge det tid. Nu efter tre månader har jag bara inte lust att dricka längre, jag som alltid varit en partypingla. Gillar fortfarande fester, men har upp täckt att klyschan man himlade med ögonen åt faktiskt stämmer - man kan ha lika roligt utan alkohol. Och dessutom må så otroligt mycket bättre psykiskt och fysiskt..

@Andrahalvlek Tack snälla du!
@Kennie Det känns skönt att läsa att det gått över för dig. Hoppas det är samma för mig snart.

Då har jag hållit mig nykter hela 2 dagar. Det har inte varit särskilt svårt men jag tänker inte ropa hej förrän jag är över år. Jag är helt övertygad om att det blir svårare.
Känner mig tung i sinnet. Tänkt mycket idag på framtiden och hur detta kanske skulle kunna påverka vissa vänskaper. Jag kan umgås nykter med mina vänner, det är inga problem. Men kan knappt beskriva hur mycket jag kommer sakna att sitta och bli full i goda vänners lag. Inte kunna skåla i champagne på nyår. Inte dricka alkohol när jag fyller jämnt. Eller åka på semester och ligga vid havet och sörpla på en god öl.
Blir förbannad på mig själv att det skulle bli såhär. Önskar jag kunde fortsätta dricka men tänker inte ha någon förhoppning om att jag någonsin kommer kunna dricka måttligt igen.
Jag har gått en promenad ikväll och försöker distrahera mig med att äta körsbär och titta på tv-serier. Tänker på när Hanna Hellquist när hon berättade om sitt missbruk och hur hon tänkte att "Jaha, nu är jag nykter och då får jag bara finna mig med att livet är tråkigt nu. Det är bara så det är." Men att det inte alls var så. Att det gick att följa med på AW med kollegor, att man kan gå på dejter nykter. Men hur kommer man till den insikten? För nu känns det bara som att jag får finna mig med att mitt liv kommer vara mycket tråkigare och att jag kommer evigt leva med saknaden av fest och fylla.

Det kan hända att det kommer en tid när inte alkoholen är det viktigaste i ens liv.
Jag har själv blivit lurad av vinet som jag trodde va vikigast i alla situationer.Vad fick jag?
Bara dåligt mående,skam,ångest för att jag trodde att dricka vin va allt.Jag önskar dig också dit.När man verkligen fattar vilket skit man håller på med.Jag saknar det inte alls.
Kram Pilla.

AmandaL

Trocadero du är inne på din andra nyktra dag, det är inte konstigt att du inte det fördelarna med att vara nykter redan, du har liksom alkohol kvar i kroppen och den vill ju inte att du ska sluta, giftet vill finnas kvar i din kropp helt enkelt, det tar ungefär två veckor innan alkoholen är helt ute ur din kropp, ett beslut som du förhoppningvis kommer kunna se fördelarna med när du kommer lite längre på din nyktra resa. Ingenting är tråkigt med att veta vad man gör, ingenting är tråkigt med att veta vad man säger, ingenting är tråkigt med att bete sig precis som man vill, ingenting är tråkigt med att slippa må dåligt dagen efter, ingenting är tråkigt med att känna sig frisk och stark, jag kan göra listan lång på varför det inte är tråkigt att vara nykter, men du måste själv få uppleva det fina med att må bra och veta att du har full kontroll över dig själv och ditt liv, du kommer till insikten om du bara håller ut, jag tror på dig ??

Tror det gäller att bara ta 1 dag i taget i början..Ibland kan det vara svårt, då tar man en stund i taget..Tex om man är van att dricka vid vissa klockslag, då får man som du är inne på distrahera sig själv den tiden..Även att tänka på all skit som alkoholen gör med dig och andra..Alkoholen är en substans som nästlar sig in i våra hjärnor och gör oss beroende..Läs och skriv här..En dag i taget, fundera inte för långt fram i början..?..

Oj vad jag känner igen den dystopiska framtiden du målar upp. Men stopp och belägg. Var i varje dag så länge och kräv inte mer av dig själv än så. Jobbigt nog ju.
Ibland när jag läser tillbaka i min egen tråd så blir jag nästan full i skratt att jag liksom tillmätte alkoholen så stor betydelse. Att det var två (läs 3-5) glas vin som skulle göra min kväll framför brasan.
Så fantasilöst.
Men där är du inte än. De insikterna tar tid. Önskar dig massor av tålamod, och en dag i taget. Kram.

Peter på landet

Nu är inte jag vid vägs ände med alkoholen än, får se var det slutar efter min nyktra period, vad jag klarar, vill, inte klarar, inte vill... men oj vad jag med känner igen mig: Nu är livet slut, man kan inte svinga en bägare i glada vänners lag, eller ha sin flask-vän i soffhörnet tillsammans med ensamheten...
Ju inget konstigt alls, det är ju så drogen alkohol är uppbygd, det är ju därför man vill ha mer!! Men du har liksom jag o alla andra öppnat oss och landat här!! Tålamod, fördelarna kommer. Jag började med att Googla fördelar med att dra ner på alkoholen. Finns massor med pepp att finna där!

Så bra skrivet.Att ingenting är tråkigt med att vara nykter.Är inte riktigt där än men hoppas att det kommer den insikten för mig med.

Jag är fylld av energi! Massa ny, positiv energi. Träffade två vänner på en after work igår. Berättade för dem att jag kör på nyktert. Trodde jag skulle bli frestad av att köpa öl. Blev lite sugen vid ett tillfälle men det gick över fort. Hade jättetrevlig kväll och mina vänner var väldigt förstående och peppande.
Och idag satt jag ute i gräset nästan hela kvällen med en gammal väl och vi pratade och pratade och pratade. Berättade om att jag är nykter. Fick också jättebra stöd.
Känner mig nästan lite mallig. Vill berätta för alla nu!

Idag har det gått 1 månad och 11 dagar sedan jag bestämde mig att spola kröken.
Det har varit enkelt, svårt, glädjefyllt och tungt. Berg&dalbana med andra ord.
Upplevde första veckorna som allra enklast faktiskt. Kände mig stolt och mallig och fick så otroligt mycket och bra stöd från nära och kära.
Sen kommer vardagen. Och börjar sakna att få höra att jag är duktig. Då kommer ibland meningslösheten över mig och när ingenting spelar någon roll så kan jag lika bra supa.
Men kämpar på. Pratar med min psykolog om det.
Har varit med vänner på krogen flertalet gånger. Har inga problem med att sitta med och beställa alkoholfri öl. Det är trevligt bara att kunna komma ut lite.
Vill tipsa som en app som heter ”I am sober”. Man kan räkna dagar man varit nykter och bli peppad genom deras forum.

Ha en fin söndag alla starka hjältar där ute!

Du jobbar på jättebra med nykterheten!

Var lite uppmärksam bara när alkoholdjävulen snart börjar viska ”det här gick ju lätt, du har nog inga problem egentligen.”

Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset. Viktigast först - vara nykter!

Kram ?

Har haft samma känsla, först en kick av att klara att inte dricka och sen en svacka när nykterheten blir vardag. Nu börjar jag hitta en glädje i att vara nykter bara för min egen skull, som en fin present jag helt lugnt ger mig själv varje dag. Gissar att man måste igenom den där svackan och landa i att nykterhet är så bra för en att man väljer det även när nyhetens behag försvunnit och folk inte peppar en lika ofta. Men du är självklart värd beröm, bra jobbat att du kämpar på genom toppar och dalar!