Så fint att läsa, en månad är starkt och mäktigt. Det jobbigaste har du ju faktiskt fixat nu! Grattis! ?

Dendartjejen

Det längsta jag har gått utan alkohol på över 10 år ?
Inledde dagen med en lång promenad i solskenet. Gick ensam längs vattnet med en bra podd i öronen och bara njöt av stunden och av hur bra jag mådde. Väl hemma blev det frukost med jordgubbar och mjölk ?
Idag är en bra dag ??

Hoppas ni alla får en helt magisk dag ?

Du har verkligen bestämt dig. Du har tagit beslutet med hela hjärnan. Du vill inte dricka mer, du vill vara nykter.

Så mycket lättare blir den nyktra resan när man fokuserar på fördelarna med nykterheten!

Kram ?

Dendartjejen

Ja jag känner mig verkligen fokuserad på min väg framåt. När jag var ute och åt igår så tänkte jag inte ens att "åh stackars mig som inte får ta ett glas vin eller öl i värmen" utan jag gick direkt till de alkoholfria alternativet med öppet sinne och det fanns så mycket gott! Kände att jag lyxade till det och fick miste om något. Jag jobbar aktivt med att vända eventuellt negativa tankar till positiva och tänka på hur jag resonerar med mig själv. Jösses vilket jobb det är men det är ett ännu större jobb att dricka så jag lägger hellre tiden på träning och personlig utveckling ??

AmandaL

Jag blir så glad, tårögd nästan av att känna din enorma inre frid och glädje, fantastiska du, bra jobbat, stolt blir jag över dig dendartjejen ???

Dendartjejen

Den personliga segern att kunna erbjuda sig att ta bilen tidigt på morgonen för att handla. Det var ju en omöjlighet för bara några veckor sen då jag ofta var bakis och jag fick sitta bredvid när sambon körde. Idag körde jag som sagt helt ensam i bilen. Kände mig så himla nöjd över mig själv! En sån liten sak men för mig en riktig seger ???

AmandaL

Ja visst är det en helt underbar och märklig känsla, att bara sätta sig i bilen och kunna köra iväg, inte behöva fundera, när slutade jag igår? Är jag körduglig nu? Och att det inte känns som att man tagit på sig en hjälm av bly! Friskhetskänsla ☝? Grattis dendartjejen och jag blir så glad för dig och det du lyckats ta dig till ?

...vill bara titta in och säga - hurra för dig!
Ja jösses vilket jobb resan in i nykterheten är. Men så värd besväret ...i alla fall på lite sikt.
?

Dendartjejen

Har helt glömt av att kika in här och skriva de senaste dagarna, har haft fullt upp på jobbet och kvällarna har jag verkligen bara velat umgås med min fina familj.

Nykterheten går jättebra! Suget har inte funnits där alls utan jag har lagt ett fokus på att hitta nya hälsosamma vanor. Märker verkligen en skillnad! Både på vågen, i spegeln och på mitt mentala mående. Jag unnade mig faktiskt till och med lite nya kläder häromdagen, en lite dyr historia men blev som en liten belöning ?Och om man tänker på de pengar jag sparat på att inte dricka så har jag inte dåligt samvete för shoppingen ?

Hur går det för mina fina medkämpar här inne? Hoppas att det går bra och att ni får en fantastisk fredag ??

Kram

Det är så skönt när dagarna börjar rulla på utan att man ens tänker på alkohol eller nykterheten. Njut!

Finns en brasklapp här. Det finns en risk att alkoholdjävulen då ser sin chans ”det här gick ju lätt, du är nog inte alkis, ett glas kan du ta.”

Gå inte på det! Sänk aldrig garden. Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset. Viktigast först - vara nykter!

Kram ?

Så härligt att höra att det går bra i din nykterhet! 38 dagar – imponerande! Och du verkar så säker på din väg, det kan jag bli lite avundsjuk på.

Själv är jag idag på dag 17. Det går lite upp och ner tycker jag, men ännu så länge har jag hållit mig nykter. Och nu har jag bestämt mig för att även idag ska vara en nykter dag för mig. ?

Idag ska jag och mannen ha en kväll ute eftersom barnen (20, 18 och 17) ska ha fest här hemma och vi har lovat att komma hem först imorgon fm. Så jag ska möta upp honom i stan efter jobbet, vi ska förbi ngn affär och sen var väl tanken att hitta ngn uteservering för drink och vidare till middag. (Eftersom jag inte haft någon framförhållning så är dock alla Stockholms populäraste restauranger fullbokade, men eftersom man inte kan boka på uteserveringarna så ska det väl lösa sig tänker jag – tips någon? )

Dock blir det första nyktra uteservering/restaurang besöket för mig. Har inte känt mig riktigt mogen tidigare. Får se hur det här kommer bli, men just nu känns faktiskt tanken att sitta på en utreservering och sippa på en alkoholfri drink helt ok. Konstigt ändå; för 17 dagar sedan hade tanken på en alkoholfri kväll känt som en onödig kväll, att jag lika gärna hade kunnat stanna hemma. Nu ser jag fram emot det. Det där mantrat att låta tiden verka, som ni långnyktra på forumet ofta lyfter fram, är det som hjälpt mig allra mest. Just nu är ”tiden” min allra bästa vän ?!

Hoppas ni alla får en fin fredag!

Vad fint att läsa dina inlägg! Tänkte igår på att jag för många år sedan hörde om nån som blivit allergisk mot vin, och att jag tänkte att livet inte vore värt att leva då. Så eländig tanke.
Jag hade nykter augusti förra sommaren och var då på Surfers i Humlegården, bara walk-ins och mysigt och himla god mat.
Tiden är vår bästa kompis. Medan vi fokuserar på en dag, timme eller kvart i taget, jobbar tiden med en helt annan agenda. Vad tiden gör med oss, våra tankar och känslor är förunderligt, nästan trolleri. Häng kvar, eller Gå stark som jag läste att Dee skrev i kanske din tråd. Så bra sägning! Ha en fin kväll! ?

Dendartjejen

Och så sjukt stolt och tacksam för dessa dagar ??

Fokus är fortfarande framåt, ett steg i taget med medvetenhet om att akolholdjävulen lurar i kulisserna och än så länge funkar det utmärkt! Han ska inte ta mig ?

Ha en fin vecka alla fina medkämpar! ?

AmandaL

Härligt att höra från dig dendartjejen! Jag har tänkt på dig och undrar hur det har gått ?? Glädjande att höra att allt har gått bra för dig ???

Dendartjejen

Herregud vad tiden rusar! Fullt ös på jobbet och snart en veckas ledigt. Trots varmt väder och uteserveringar så känner jag mig stark i mitt beslut. Jag unnar mig nån alkoholfri öl ibland till helgen men oftast är det Cola Zero och kolsyrat vatten som är mina ständiga följeslagare.

Hur mår jag annars då? Jag mår toppen! Jag har lagt mycket fokus på både fysisk och psykisk hälsa. Tränar och äter bra och det har hänt mycket på vågen och i spegeln ? Jag lägger ser även till att börja varje dag med lite yogaövningar och olika meditationer både på morgon och kväll. Jag känner mig så mycket mer stabil och visst sjutton kommer suget ibland bara springande. Jag har trots allt varit medveten och än så länge går det, en dag i taget ?

Hur går det för alla er andra? Måste bli bättre på att kika in här och läsa hur det går för alla ??

Dendartjejen

Det går längre och längre mellan gångerna som jag kikar in här, jag kollar in ibland för att se hur det går för alla.

Denna morgon ligger jag på soffan med minsta hunden och en stor kopp kaffe medan sambon och stora hunden är i skogen. Känner solen i ansiktet genom fönstret och lyssnar på fåglarna utanför. Idag är det 66 dagar sedan jag drack. Det har gått upp och mer men majoriteten av tiden har det varit uppåt. Jag känner mig så oerhört tacksam för dessa dagarna. Det har funnits dagar som har varit tunga men jag har klarat mig igenom dem utan alkoholen. Känner mig så oerhört stolt över detta! ?

Gårdagskvällen spenderades hemma tillsammans med familjen. Unnade mig en alkoholfri öl som jag hällde upp i ett fint glas och verkligen njöt av. Jag märker att de små sakerna är saker som jag verkligen uppskattar mer och mer. Sköna promenader, mina meditations- och yogastunder, en kopp kaffe där jag verkligen njuter av smaken och doften. Jag känner att det bara är några saker som jag verkligen känner skillnad på nu när jag inte dricker. För första gången på flera år känner jag en glädje för livet och jag är mer än oändligt tacksam ??

Hur har alla ni andra det? Jag hoppas att ni andra medkämpar har det bra och att ni fortsätter att kämpa ??