Andrahalvlek, att få med mig hela hjärnan i nuläget är en fantasi, men jag jobbar på den saken.

Jullan65, tack för att du tror på mig.

Jag hällde ut det sista vinet ikväll, drygt en halv BIB. Det var inte lätt att förmå mig själv att faktiskt göra det. En hel del argument emot for genom skallen, men men..
Jag antar att det betyder att åtminstone halva hjärnan är på min sida, och ja, jag kämpar!
Någonstans lite längre fram kanske jag kan skriva mer "du" och inte bara jag, jag,jag. Senare.

mvh
Onkel F

Dag 5 utan alkohol igår. De första 3 var inte så roliga, men nu är jag mest trött. Kroppen behöver väl jobba ikapp.

Nykter fredag! Har inte hänt sedan slutet av september. Vansinnigt sug dock, men så här långt är det hjärnan som bestämmer. Ingen barnlek, men lättare (mindre svårt) än jag trodde.

Solen skiner här idag, hoppas den kommer att skina på dig och alla andra här inne också!

mvh
Onkel F

Fortsätt på den vägen och stå emot suget - var snäll mot dig själv, kanske aktivera dig med lite annat som distraherar sinnet, och ger positiva minnen av denna lördag, dag 6 av din nykhterhet!

Det värsta har du bakom dig nu. Jag kan tipsa om ljudböcker, de håller hjärnan sysselsatt. Man kan ha en storytel-app i mobilen och lyssna med hörlurar, eller bara lyssna direkt ur mobilen, det gör jag. Gillar inte hörlurar.

Promenader med ljudbok i öronen är ett perfekt sätt att distrahera. Skrev några ljudbokstips inne hos Villjulevaockså nu precis.

Tankar är bara tankar och känslor är bara känslor. De går över. Och de lyfter aldrig glaset till munnen. Det viktiga är att du inte agerar på tankarna.

Skriv ner dina hemskaste fylleminnen. Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset. Viktigast först - vara nykter!

Kram ?

Jullan65: Det som gör det ännu bättre är att jag slapp vara full för att jag valde att inte bli full! Seger, ja.

VillJuLevaOckså: Det är målsättningen, men suget gör sig påmint nu när det är 30 minuter tills bolaget stänger, och när jag ser ut genom köksfönstret ser jag den gröna skylten lysa vackert i solen, 500m bort, fågelvägen.
-Ånej du Jävelberg, dit skall du inte.

Andrahalvlek: Jag föredrar att läsa och att ta in dofter, ljud och synintryck när jag promenerar. Det får mig att känna mig närvarande på något sätt, till skillnad från den avtrubbade tillvaron i alkoholdimman.
Tankar är bara tankar... Det, eller någon variant på det, går på repeat i huvudet på mig när suget är som värst.

Tack för pepp!

Onkel F
(Rackarns, man skulle visst klicka "Spara också)

Villervallan

Det beror lite på hur dålig du blir när du slutar? Dom som morskt säger "ta tjuren vid hornen" har nog ingen aning om hur djävla pissdålig man kan bli! Det kan vara livshotande! Jag provade först att trappa ner på folköl men den bet för dåligt så det blev bara status quo. Jag fick häva i mig en 50cl burk en gång i timmen för att inte må riktigt dåligt. Fick aldrig någon paus i det dåliga måendet & kunde därmed inte förlänga pauserna och därmed trappa ner. Med vanliga 5,3: or får jag andningsrum ett par timmar och får därmed ork att trappa ner. Att trappa ner på starksprit eller vin blir nog svårt om du inte skall sitta med millilitermått å fippla :-)
Sitter just nu och trappar ner själv här efter en veckas kalas. Fast nätterna är bitchiga med fräsande hjärna och bisarra drömmar som väcker en, en gång i timmen. Då brukar en starköl vid tretiden ge några timmars sömn. Men glöm inte att förlänga pauserna. Går inte det så kanske du har ett värre utgångsläge och får öka dosen lite så det blir uthärdligt!? Krävs lite diciplin och lite koll på klockan. Det tar 1-3 dar, men kanske en vecka om du supit i A-lags nivå? Man får känna sig fram lite...

Nej, A-lagsnivå har jag inte nått än. Men med 5 BIB per vecka, 1 BIB varje dag vid långledigt och semester (utom dagen före arbetsdag)är det bara en tidsfråga.
Semester förra veckan, samma sak igen, öppnade en BIB direkt när jag kom hem från jobbet, 1 BB om dagen till i lördags när jag kände STOPP!
Tog väl den värsta smällen i söndags. Drack inget förrän framåt kvällen då jag fick lite kramper. Efter ett par glas vin var allt lugnt igen. Sedan dess har jag inte druckit något. Så jag har väl tagit tjuren vid hornen sas. Har mått riktigt dåligt några dagar, men igår och idag har varit ganska OK. Har bestämt mig för att inte dricka alkohol "inom överskådlig framtid" som någon klok människa här inne har uttryck det.

Hur går det för dig? Vill du bara "svalna av" efter veckan eller vill du ha förändring?
Hoppa det går bra oavsett målsättning!

mvh
Onkel F

Du borde göra som jag, spara motsvarande mängd med pengar på ett konto varje vecka och bara använda de pengarna till må-bra-saker.

Jag sparar till en hundvalp bland annat. En helg på spa i september blir det nog också.

Kram ?

Jag hoppas, Jullan65, jag hoppas. Kvällen har känts lite avig, men det är min första nyktra helg på 10 månader. Det krävs nog lite mer än 6 dagar för att det skall kännas stabilt, men en dag i taget,ja.

Tack för grattis!

Onkel F

Ja, jag gjorde ett snabbt överslag av kostnaderna efter att ha läst om ditt sparande i din tråd, Andrahalvlek. Skrämmande! Alkoholen har fått kosta hur mycket som helst, och jag har valt att blunda. Annars är jag en ganska ekonomiskt sinnad (läs snål) person.
Hmm, det skulle bli en jäkla massa pengar till må-bra per månad. Vi får se.

Nu är det läggdags för gamla farbröder, God Natt!

Onkel F

Söndag förmiddag, 09:30. Har just kommit hem efter att ha kört till mataffären, handlat inför veckan och kört hem igen. Jag har sovit mer än 8 timmar, jag är inte bakfull, och jag kan helt lagligt köra bil. En söndag förmiddag!
Jag är visserligen bara inne på min 7:e dag, men mina damer och herrar: Life is good!

En stor bamsekram till alla, men särskilt till dem som har det jobbigast.

Onkel F

Du gör helt rätt! Genom att fokusera på alla fördelar med nykterheten så går den nyktra resan mycket lättare.

Offerkoftan är varm och sticksig i värmen, och den är väldigt missklädsam ?

Kram ?

Villervallan

Skönt att det går åt rätt håll! Ja ibland behövs det bara ett glas för att klara tillnyktrings processen, att lugna kroppen lite för att slippa biverkningar. De ggr jag legat på en hela whisky om dan, i en veckas tid, då blir det lite drygare. Men nuförtiden skiter jag i spriten, en kvarting någon gång.
Hamnade på avgiftning en gång, och det gör åtminstone inte jag om, fick ligga på en galonbrits och kallsvettas och vibrera i 24 timmar, till jag visade 0,0, innan dom satte in benso under tre dagar. men ligger man på 0,0 då är ju värsta skiten redan avklarad, så när jag väl kom in på avdelningen ville jag bara därifrån. Tog mina sista 5 starköl fram till igår eftermiddag då det kändes ok att bryta helt, så nu blir det jobb igen imorgon. Ber en stilla bön att jag inte får bakslag under veckan och blir abstinent igen, ligger nog på gränsen till DT ibland och det gör mig skitspak... Stora lyckönskningar & lycka till, det här fixar vi!

Läste din tråd, är inne på dag fyra själv. Hoppas din fysiska abstinens är över nu! Det brukar inte ta mycket mer än fem dagar. Det gäller att distrahera sig med annat... är väl olika från person till person vad som funkar.
För mig är sömnen fortfarande dålig (trots propavan) med många obehagliga drömmar och nattliga uppvaknanden. Men det brukar bli bättre efter någon vecka.
Vi får kämpa tillsammans nu! Det finns så många bra tips på det här forumet om filmer, böcker och annan inspiration.

Kram

Jag hoppas att du kan hålla i det här. Be gärna en stilla bön, men kom ihåg att det är du som måste göra jobbet! Det kanske låter lite drygt, men det kommer från en som är i samma sits som du. Du vet själv hur du kommer att må de närmaste dagarna, men tag en dag, eller en timme i taget. Till slut blir det bättre, det vet du också.

Mvh
Onkel F