Ålright... kämpar på med min nykterhet . Tycker att det går väldigt bra , undviker massor av tillfällen där jag kan bli sugen. Lever hälsosamt , tränar, solar o badar. Är med familjen. Tar långa promenader, lägger mig tidigt. Undviker människor som dricker . Går inte ut på krogar. Har börjat kunna gå restaurang nu och tycka att det är gott att äta utan att sitta och älta att " det skulle vara såååå gott med ett glas rött till"
Men nu kommer ett tillfälle i veckan då jag kommer vara helt ensam utan man o barn och då går min hjärna i spinn att jag kan köpa vin och sitta och dricka lite för mig själv. Jag vill inte men jag vill. Jag känner att jag borde passa på att dricka " när jag kan " men jag vet ju att det inte kommer vara värt det . MEN igen då så får jag känslan att det skulle vara pirrigt och kul o lite busigt liksom .. F* n va jobbigt att brottas med dessa tankar! Hjälp?

Hej louise
Det låter jobbigt, samtidigt som det låter som du ju lever ett väldigt bra liv som nykter.
Men någonting i det du skriver (chansar bara här som jag tänker att det är ok att göra på forumet) får mig att fundera över för vems skull du kämpar med nykterheten?
Jag är en förespråkare av att göra saker för andras skull, åtminstone då och då. Jag funderar dock över ett så megastor projekt som nykterheten är, att det liksom måste vara ”för min skull”
Och att tankar kring återfallet får landa där. Oavsett om du är ensam hemma så är ju detta för din skull.
Om du inte vill ta det där återfallet; planera för vad du ska göra istället! Önskar dig all styrka. ?

Det är alkoholdjävulen som börjat viska i ditt öra. Säg ”nej, jag ska inte dricka” direkt när hen börjar. Börja inte förhandla!

Skriv ner dina värsta fylleminnen. Spela filmen till slut... ett glas, två glas osv...

Aldrig glömma. Aldrig ta först glaset. Du gör det här för DIN skull!

Kram ?

Hva ja där har jag varit mer än en gång. Vet bara att när jag gått all in dessa gånger har det tagit mycket kraft , energi och tid att mobilisera sig igen. Helt klart adjävulen som spökar. Gör nåt handfast blir mitt råd. Åk hem till någon som inte dricker, svälj en antabus om du har, åk till föräldrar. Gör nåt INNAN. Du är förvarnad och kan välja. Svårt men fullt möjligt. Lycka till

Hej
Så bra att du skriver av dig innan, för det hade ju varit enkelt håll de där tankarna helt för dig själv och riktigt låta dem växa.

Du måste inte agera om du inte vill, utan kan säga nej. Svårt när det lockar så, men det går.

Jag snubblade i en likande situation för ett par veckor sen, eller jag la nog krokben på mig som inte sa nej. Lärde mig efter det att vara tydligare med mig själv att inte leka med tanken.

Jag tror på dig. Stå på dig och låt bli !

?

men väldigt ofta ångrar man en dag med a.... Om du vill ha ett råd så tänk på dagen efter- hur du kommer att må om du dricker jämfört med om du låter bli. Jag kan precis förstå din lockelse till att få vara hemma ifred och dricka.. men håll ut!! Det är inte så glamoröst som det låter ;) Och det tror jag att du vet innerst inne...

Kram och lycka till!!!

Kattsingen

Om du verkligen vill hålla dig nykter, så passa på att planera in en riktig ta-hand-om-dig-själv-dag. Inget du "borde" göra utan något lyxigt som pedikyr eller massage kanske. Lägg alkoholpengarna på något du kommer minnas med tacksamhet och glädje istället.

Tack för era pepp ! Det känns som att landa i mjuk bommul när jag läser era svar!
Jag har efter övervägande med mig själv bestämt mig för att INTE dricka !
Som ngn skrev att det är bra att skriva av sig här och det var precis rätt, fick ur mig tankar o tvivel samt att jag verkligen fick mig en funderare på att det är ju för min skulle jag gör detta o den enda jag skulle lura är mig själv.
Denna situation är en trigger för mig och jag har överkommit många men detta är en situation jag oxå ska lära mig och det SKA gå ! Kram till alla

Ja, check på den...,
Skönt att du har bestämt dig för att låta bli. Tycker att du har fått många bra tips. Jag brottas mycket med det här själv. Att inte ta tillfället i akt. Spela filmen till slut är ju bra. För så jäkla dåligt som man mår efteråt. Det är aldrig värt det.
Kanske kan du bjuda dig själv på nåt riktigt mysigt istället? Massage?bad, jättegod mat...
Lycka till!

DetGårBättre

Vi alla vet det bästa svaret här. Sen är det bara din kamp! Ge upp den och säg att du bestämmer och att du inte ska dricka. Låter kanske sjukt att ge råd när man själv är på botten. Men jag har prövat den och tusen andra metoder. Det funkar inte helt enkelt för en del. Just accept!

En gång i mitt liv har jag till 100% känt att jag inte vill dricka mer. Då klarade jag 20 månader. I våras kände jag att jag inte ville dricka till 90% - då klarade jag en månad.

Jag tror att alla som är här dessvärre bara har ett alternativ och det vet vi om. Sen varför det ska vara så jävla svårt att undvika alkoholen - det är en fråga utan svar!

Du kommer vara nöjd med dig själv om du avstår alkoholen. Du kommer dessvärre vara nöjd även om du dricker och gör det med måtta! Där är faran! Kör ett djävulskt träningspass istället är mitt "råd".

AmandaL

Alkohol är ett gift, det måste vi komma ihåg. Varje gång man dricker tillför man en drog i sin kropp, en drog som kroppen sedan kommer vilja ha mer av, det är därför det är så svårt att sluta, det är ett gift på riktigt. Jag lever idag 46 dagar nykter, varje dag är fortfarande en kamp, men en mindre kamp, suget avtar i takt med att giftet lämnar kroppen och man börjar uppleva alla fördelar med att hålla sig nykter. Jag kan faktiskt inte hitta en enda nackdel till ett nyktert liv men otroligt många med att leva ett på fyllan. Vi är många här som kämpar och vill förbli nyktra, läs hos oss för att hitta inspiration och skriv själv när du behöver motivation och pepp! Vi finns här och håller dig gärna i handen på vägen när den känns krokig ?

Bra beslut! Någon skrev här om triggers, och det gäller ju att dels se upp med dem (när man hittat dem), och sen på olika sätt lära sig gå förbi triggerpunkten utan att göra som vanan säger. Antagligen minskar suget och intresset efter ett tag; och om det inte gör det så har man ändå lärt sig en ny vana hur man går runt utan att faktiskt göra slag i sak.

Ha en fin dag