Laddade ner ”skål ta mig fan” idag, har lyssnat till där uppläsaren säger att: nu ska du inte lyssna mer idag. (Det är stort för mig som alltid vill göra allt på en gång).

Är hittills, enligt mig, en riktigt bra bok. Mycket träffande!

3 dagar sedan jag drack. Sovit väldigt gott inatt men vaknade med en flash från min senaste fylla, usch ja!

Det som var bra var att jag kunde lindra ångesten med att säga till mig själv att ”nu ska ju du vara nykter, du behöver inte gå igenom det igen”. Jag känner ett lugn i kroppen och knoppen av att jag bestämt mig. Men nu börjar det verkliga jobbet för mig, att försöka hitta strategier att hantera mina känslor, för jag är en riktigt känslodrinkare. Mitt sug startar alltid av starka känslor, positiva som negativa.

Har dock skapat en liten morot till mig själv. Läste i någon av trådarna här inne att vissa sätter av sina alkoholpengar till sparkonto varje vecka. Jag tänkte sätta in 75kr/dag, kl 22.00, varje nykter dag för att påminna mig själv om att jag gjort något bra och att markera ännu en dag som avklarad.

Nu blir det fortsättning på ljudboken en stund innan frukosten nalkas.

Jag har efter att ha lyssnat på boken (skål ta mig fan) bestämt mig för att gå på AA-möte. De har kvinnomöten på orten där jag bor, vilket känns väldigt skönt.

Hur gör man? Är det bara att gå dit?

Jag har aldrig varit på AA-möte så det ska bli spännande att höra om dina upplevelser.

Jag tror att de har ”öppna möten” dit alla får gå. Det brukar framgå av möteslistan. När du väl presenterat dig och blivit en del av gemenskapen har de även mer interna möten.

Extra bra med en grupp bara för kvinnor. Män har en tendens att ta sådan plats att det knappt blir något syre kvar i rummet ?

Kram ?

Ja, skönt att gå på ett första möte med bara kvinnor i alla fall. Är ju så skör nu så syrebrist är inte så bra ☺️

Ringde och frågade, är bara att dyka upp även på slutet möte. Slutna möten är till för de som vill förändra sitt drickande. Öppna möten är till för även andra som är mer nyfikna på vad AA är.

Ska dit i morgon kväll, så avger rapport på mina upplevelser sedan ❤️

AmandaL

Jag har varit på aa-möten, vet inte om det var slutet eller öppet, slutet tror jag, det var bara alkoholister där och inga anhöriga. Det passade mig bra då det kändes tryggare att prata om mig själv i den miljön med andra likasinnade. Det var många år sedan nu jag var där, kanske borde man gå nu igen! Berätta gärna hur det kändes efter morgondagen ???

DetGårBättre

Här kommer ett litet inlägg från en alkis! AA-möten för mig har i 95% av fallen varit positiva! Men det är nog upp till en själv hur man vill ha det. Jag har fallit så många gånger att jag undrar om det är fel på mig. Men det finns de som varit nyktra många år på AA-möten och som föll många gånger i början. Jag har som längst 20 månader.

Risken är väl att man blir besviken på sig och faller av den anledningen när man väl fallit första gången.

Jag vill dock säga att det är stor skillnad mellan olika grupper på AA. Men alla är väldigt fantastiska människor och det är skönt att vara i en miljö där folk förstår. De som inte är alkoholister förstår ju inte vad det är.

Ta hand om dig och kämpa på!

Jag tänkte gå dit med ett öppet sinne. Just nu känns det väldigt rätt för mig att åka dit, jag måste göra något annorlunda denna gång eftersom det känns annorlunda denna gång.

Jag vet ju att jag landat på botten. Sån här tomhet, frid och ledsenhet har jag inte känt förr när jag bestämt mig. Jag säger till mig själv: ”jaha, varför har jag kämpat emot så länge trots att jag visste vart det bar iväg” allt är bara lugnt och tyst i huvudet och jag har gråtit massor idag.

AmandaL, jag återkommer med mina känslor efter i morgon kväll ❤️

DetGårBättre

Jag tror många här känner samma sak som du. Kämpa på även om vägen är krånglig. vi sitter många i den där båten!

Jag ska kämpa! Trots att jag varit så ledsen idag så har jag ändå aldrig haft så stor tilltro att klara detta som jag har nu. Det känns skönt att ha sökt hjälp och känner mig mindre ensam i och med detta.

En dag i taget känns lättare så här på semestern för mig. Så det är nog bra om jag får rutin på att skriva här, gå på möten och få samtalsstöd innan jobbet drar igång igen.

AmandaL

Soffpotatis det är omtumlande att bli nykter, det är upplyftande när man känner sig stark och nedbrytande när man känner sig svag. Du vet att du får livet åter när du blir nykter och samtidigt sörjer du att ha mist en följeslagare du sökt trygghet hos förr. Det är inte en spikrak väg att bli nykter, det kommer stora hålor på vägen. Men den ”fulla” vägen går bara en väg, rakt ner! Det gör inte den nyktra vägen; trots hålor går den nämligen uppför. Det blir bättre när du orkar ta dig igenom dag för dag, och det är ett jättebra sätt att ta dig igenom det här. Sätt inte målet ”aldrig mer” i början då det kan kännas övermäktigt, ja med idag, och idag, och idag så ska du se att det helt plötsligt gått flera dagar. Vi finns här många i samma situation, skriv när du behöver och läs i våra trådar för att få motivation ?

Nu 4 dagar sedan jag drack senast. Vaknade pigg och utvilad, har en bra känsla i kroppen. Dock försöker den elakingen (?) på ena axeln att övertala mig att jag inte behöver gå på något jävla möte ikväll. Har bett hen att dra dit den hör hemma. Så min strategi idag blir att stärka förståndet på andra axeln. Jag ska läsa Ellen Bergströms inlägg om AA varje gång fanskapet gör sin röst hörd.

Ha en fin dag ❤️

God morgon.
Håll i detta med en dag i taget, överblickbart och worst case kan man sova/vila sig igenom en dag om den känns för jobbig. Det har varit min strategi och att tänka för evigt tycker jag är att plåga sig själv i onödan. Tycker du verkar både säker och medveten, jag hejar på dig! ?

Det är bästa taktiken att nita alkoholdjävulen direkt när han visar sitt fula tryne. Lista dina fyllesynder och säg åt honom: ”Nej, jag ska inte dricka. Minns du....” Då brukar alkoholdjävulen ge vika.

Jag var hjälpt i början av att tänka på det som en allergi. Jag tål inte alkohol. Hade jag varit allergisk mot jordnötter, gluten, laktos hade jag utan att tveka valt bort/valt annorlunda. Tagit hänsyn till min allergi.

Kram ?

Tack andrahalvlek och se klart!

Det tilltalar mig att leva en dag i taget. Märker att det lugnar ner mitt oroliga sinne när det gäller mycket annat också.

Ja inte tål jag alkohol inte ? min allergiska reaktion är sluddrigt tal, dubbelseende och minnesluckor. Fy tusan! Det ska jag berätta för det lilla aset ? var dag!

Har varit på mitt första AA-möte idag. Var rätt nervös innan, men största delen av dagen har jag sysselsatt mig med trevliga saker för att inte jobba upp ett motstånd.

Jag är så himla glad att jag gick dit!!! En otroligt skön känsla och en massa fantastiska människor ❤️ Är helt slut nu, på ett väldigt bra sätt. Jag behöver det här!