Kul att du läst min tråd.
Jodå, abstinensen är över sedan ett par dagar. Idag har faktiskt varit en riktigt, riktigt bra dag. Jag har egentligen inte åstadkommit så mycket, bara handlat lite mat och annat smått och gott.
I övrigt har jag bara sugit i mig av känslan av att det är så här jag vill ha det!
Att kunna göra vad man vill när man vill utan att vara bakfull.

4 dagar är starkt (mina första 2 var ganska hemska), hoppas du är över den värsta delen av början på din nykterhet. Har noterat att du har en egen tråd, får läsa igenom och se vad du har för planer.

Kämpa på

Onkel F

Jag tyckte det var läge att ändra rubrik på tråden. Dels är abstinensen över sedan några dagar, och sedan har jag ju faktiskt slutat dricka alkohol. Visserligen bara för 7 dagar sedan, men jag har för avsikt att inte dricka alkohol inom överskådlig framtid (snott från någon annan här inne, minns inte vem).

mvh
Onkel F

Starkt av dig att genomlida de dagarna med abstinensen! ? Och låt dagarna gå en i taget, visst är det kul att återupptäcka vad mycket bra saker som går göra och uppleva utan A.

AmandaL

Onkel f så glad jag blir för din skull, så otroligt glad verkligen och grattis till sju nyktra dagar! Det är jättebra jobbat, jag minns hur det var i början, det vet alla som försöker ta sig ur sitt missbruk, början kan vara hemsk, abstinens och ångest. Mycket bra kämpat, du känns stark och beslutsam, blir otroligt glad för din skull som sagt ??

Vart kom suget ifrån? De två senaste dagarna har jag mått absolut toppen och så kommer det, suget ifrån helvetet. Jag förstår inte vad som satte igång det. Under förmiddagen kände jag plötsligt att "F-n vad jag är sugen på vin". Den känslan vill inte riktigt släppa.
Först var jag övertygad om att det skulle bli bolaget direkt efter jobbet, sedan kom jag på att om jag kör i helgen istället så har jag ju några dagar på mig. Jag vet så väl att om jag gör det kommer jag att falla tillbaka i mitt "gamla" mönster.
Jag är besviken på mig själv för att jag känner så här, men jag har ett par dagar på mig att få in hjärnan på rätt spår igen innan helgen.

Förlåt mitt gnäll, men det har funnits dagar då jag mått bättre.

Onkel F

Börja inte förhandla med alkoholdjävulen! Det är bokstavligt talat livsfarligt att ”leka med tanken”.

Säg/tänk direkt ”NEJ, jag ska INTE dricka. Minns du...” och sen ska du tänka på så många hemska fyllesynder och bakfyllor som du bara kan komma på. Snabbspola filmen!

Det suget du känner är bara drogen som vill dra in dig i sitt garn igen. Du har ett beslut - första glaset. Sen bestämmer drogen.

Kämpa nu Onkel F! Suget blir inte värre och värre, det blir mildare och mildare och kommer allt mer sällan.

Kram ?

Jag tycker du inte ska gräma dig för mycket över att suget och tankarna helt plötsligt är överväldigande och väldigt intressanta igen.

Det är kanske inte så konstigt det kommer ett starkt sug när du varit utan A i nio dagar?

Det är ändå bra du skriver av dig här om det! Suget innebär ju inte att du halsat vin än, även om du är i något slags planeringsstadium du inte blir kvitt.

Suget kanske släpper av sig själv? Eller efter ett tag om du inte tänker och planerar för mycket om vilka möjligheter som finns? Eller om du på allvar säger nej, nej, nej? Det är ju en gammal vana som nog måste motas bort mer än en gång innan den blir lätt att hantera, tänker jag.

DetGårBättre

Kämpa mot suget. Förhandla inte. Jag gjorde det och det slutade likadant som alltid. Inlagd på avgiftning. Har natten nu framför mig blir värsta även om jag mår okej. Men aldrig första glaset.

Har läst och glatt mig åt din tråd där du beskriver både motgångar och framgångar med skön humor. Jag tror som flera andra skrivit att suget blir mildare vartefter tiden går. Tänk att du inom ganska kort kan ha en tillvaro utan särskilt jobbigt sug och med alla fördelarna du redan känt av att vara nykter. Fördelarna blir fler, suget blir mindre, du måste bara kravla dig igenom de träligaste sugdagarna först. Hitta på något annat i helgen. Ring nån och berätta vad som står på spel och planera in en heldag långt borta från bolaget och gamla vanor. Plöj nån serie på Netflix. Läs något bra, Strindbergs Inferno kanske, den roar mig i perioder av stress. Och ha målet i sikte, att du ska ha makten över ditt eget liv. Du är smartare än beroendet, det är jag säker på.

Vet inte om jag är rätt person att råda i detta... Något som hjälpt mig ibland är att åka och hälsa på människor som inte dricker, byta miljö. Gärna på landet om möjligt. Har du möjlighet att göra det så tror jag det är bra.
Om jag inte haft möjlighet till det så har jag ibland gått ut på längre vandringar i naturen, på någon vandringsled, så att jag blir trött också.
Lättsmält spänningslitteratur har också varit ett sätt för mig att avleda mig.
Men det viktigaste är nog, som så många skriver, att inte börja förhandla...

Onkel f, det är dom här dagarna som garanterat kommer. Låt det komma bara, tänk att det är just bara en känsla. 24-timmars regeln e rätt bra nu, då lurar du suget lite. Till imorgon klarar jag, 24h. Då tar jag ett nytt beslut.... inte för alltid är oxå en bra tanke som lugnar suget lite. Jag dricker inte just nu, hur framtiden ser ut vet jag inte. Raska promenader och att skriva o läsa hjälper oxå. Det kommer lätta, promise. Skickar cyberstyrka. Jullan

AmandaL

Onkelf det är helt naturligt att känna sig sugen på alkohol när man försöker sluta, du har påverkat din kropp med alkohol så länge så att kroppen försöker lura dig att du ska ta in det i den igen. Så du ska inte känna skam och besvikelse över att du känner sug, det har alla nyktra alkoholister gjort någon gång under sin resa, jag har gjort det flera gånger! Så absolut inte känna skuld över att du känner sug, det är en kemisk process i din kropp och inget du kan rå för. Men jag hoppas att din viljestyrka var starkare än alkoholdjävulen och att du klarade att hålla dig nykter ännu en dag! Fantastisk fina tips du fick av alla forums vänner igår, hoppas du känner dig stark idag ?

Det kommer naturligtvis att komma fler. Man vinner knappast VM i Nykterhet på en dryg vecka.

Det hjälper att läsa och skriva här. Läsa om andras erfarenheter, missöden och lyckade strategier.
Skriva, både när allt känns bra och när det känns "öken". Ovärderlig med input, tips och pepp. Vet inte hur många gånger jag läst de senaste dagarnas kommentarer här, men de har verkligen hjälpt.

Tyvärr använder jag en laptop, annars hade det funnits en hel del små hjärtan och glada smileys här.
Ni får använda er fantasi.

Onkel F

Jag var riktigt orolig för dig! Bra att du tog dig igenom förhandlingen. Det ger dig råg i ryggen inför nästa förhandling!

Kram ?

Går sådär för mig just nu men ger inte upp, det är det långa loppet som räknas. Du verkar vara en brutalärlig person, jag kan inte tänka mig annat än att det är bra ?❤

Känns rätt bra, trots dippen mitt i veckan. Den tog jag mig igenom tack vare "en timme i taget"; "det går över" och "aldrig första glaset". Tack till er som upprepar de orden.?
Däremot kan jag inte ta till mig AH's råd om fyllesynder. Minns inte så många, men jag har gott om minnesluckor.?

Det jag däremot har i minnet är 2 saker:

Hur jag mådde när jag gick och lade mig lördag för 2 veckor sedan. Alkohol upp till öronen, kroppen kändes helt stum, huvudet helt tomt. Minns bara att jag tänkte att min kropp klarar inte det här längre. Sedan somnade/svimmade/tuppade jag av. Vet inte vilket.
Jag vill aldrig mer känna den känslan.

Hur jag mådde måndagen efter, första dagen utan alkohol. Yrsel, huvudvärk,skakig, illamående och färdig att när som helst bara ramla ihop rent fysiskt.
Jag vill aldrig mer må på det viset.

Rätt så starka skäl till att aldrig ta det första glaset, och till att välja att inte dricka inom överskådlig framtid. Kanske det här var min botten?

Tag hand om er
Onkel F