Isak75

Har under eftermiddagen nu legat i sängen och registrerat mig på sidan och påbörjat kursen. Bra med alla tillfällen man får för att dels fundera över sin situation och dels tvingas att vara självkritisk. Även om jag är väldigt självkritisk och medveten redan, så var det bra för att man fick skriva ner saker och inte bara låta det stanna vid tanke och medvetenhet.

Så nu är jag här och det känns ganska spännande och tänkte mest bara säga hej, för jag tror att jag kommer återkomma hit till forumet ganska mycket och ofta. Det är liksom känslan nu (förutom smärtan i min vänstra fot som jag misstänker hör ihop med min alkoholkonsumtion).

Jag är en ganska glad, öppen och välmående ungkarl som strortrivs med det mesta. Under ett par år har stora positiva förändringar hänt i mitt liv och det efter flera års djup mental ohälsa då missbruket eskalerade rejält. Att jag ändå fortsätter som jag gör är märkligt, det har jag kommit fram till så många gånger men aldrig riktigt tagit tag i.

Det som jag tror kommer bli tuffast är också det som är mitt mål: att sluta dricka ensam hemma. Det är paradoxalt det där, för jag är allt som oftast ensam hemma och då i dubbel bemärkelse - ensam som känsla och rent fysiskt ensam. Jag får mina sociala kickar på jobbet fem dagar i veckan, men kvällar, helger och lov är oerhört ensamma och det har blivit rutin och vardag för mig att dämpa ensamheten med just alkohol. Tiden går liksom snabbare, jag dricker ofta tills jag somnar och när jag vaknar mår jag toppen och är utsövd och kan äntligen åka till jobbet igen.

Jag tror det är ett bra mål som jag har, att sluta dricka ensam hemma. Jag har nämligen ingen stor umgängeskrets, en liten skara ytliga bekanta och så kolleger, men det sker oerhört sällan att jag blir bjuden på fest eller middag och kanske ett par gånger per halvår träffar jag några av dem för en middag och ett par öl på krogen. Tänker också att jag behöver hitta andra saker att göra på kvällar och helger istället för att fylla dem med alkohol och jag hoppas hitta tillbaka till den aktiva person jag än gång i tiden har varit med träning, körsång, musik och engagemang i föreningar.

Hur kommer det här gå, tänker jag. Jag tror det kommer att gå bra. Det har varit mitt val att dricka och vad händer om jag väljer att inte dricka, för jag har gjort det i perioder utan att egentligen haft några besvär, känt abstinens eller mått sämre. Jag har förstås mått bättre och därför är det så konstigt att jag fortsätter att välja dricka ensam hemma. Kanske är jag lite i förnekelse, kanske är det beroende för missbruk är det ju med säkerhet.

Nåja, nu kör jag!

Vänligen,

Har själv nyss registrerat mig här och tycker att det finns väldigt mycket erfarenhet och bra tips och stöd.

Dricker precis som du, i min ensamhet utan att livet på något sätt är jäkligt längre.

Vi stöttar varandra ❤️

Vi är ett skönt gäng som kommit olika långt på vår nyktra resa. Skriv mycket här, det funkar som självterapi. Och sen ska vi peppa och stötta allt vi kan!

Kram ? (nykter 23 veckor)

Stor igenkänning på både dryckesmönster och social situation.
Vi har olika målsättningar, men alla måste få gå sin egen väg för att komma dit dom vill.

Lycka till med förändringsarbetet!

mvh
Onkel F

Isak75

Det går ju alldeles utmärkt det här och jag har fått oväntat hjälp av både feber och någon sorts muskelinfektion vilket innebär karantän och inget sug för varken fast eller flytande föda.

Det värsta är att den planerade resan till min cancersjuka förälder måste skjutas upp tillsvidare. Hade jag fått välja hade jag helt klart mått bra och kunnat resa hem. Har inte träffat mina föräldrar sedan i februari.