Kattsingen

Mitt missbruk började med mat. Sedan la jag liksom till alkoholen. Problemet med mat är ju att en faktiskt måste fortsätta åta, varje dag. Jag äter alltid MASSOR medan jag dricker. På så sätt har jag gått upp 15 kg på ett år. Det är min stora skam.

Äter du mindre nu när du inte dricker?

Jag har ersatt alkohol med choklad. Mindre bra. Många andra går ner i vikt när de slutar, jag har gått upp i vikt. Men jag ska ta tag i det. Igen.

Just nu är jag så lycklig och nöjd med min nykterhet. Var sak har sin tid liksom.

Kram ?

Kattsingen

Det är väl klart att du ska vara stolt över din nykterhet i första hand!

Jag har bara varit nykter i 4 dagar så jag har inget definitivt svar, men har inte hetsätit dessa dagar i alla fall.

AmandaL

Även jag har haft ett problematiskt förhållande till mat, som jag skrivit tidigare i mina trådar är jag ”allt eller inget” och det kommer även till mat. Antingen äter jag hela chokladkakan, hela chipspåsen och hela glassförpackningen, gärna vid samma tillfälle: eller så rör jag ingenting alls på flera månader.. så jag har absolut också ett konstigt förhållande till mat i perioder ?

Kattsingen

Det låter inte helt ovanligt, att äta "hela" något då och då. Jag menar mer ett missbruk som går igenom nästan dagligen, där en inte kan sluta när en har börjat. Att inte röra något "extra" på månader är en dröm för mig..!

När jag inte dricker då ersätter jag alkoholen mot godis/kakor el smarriga kvällsmackor. Men de är ju för jag inte löst grundproblemet bara för jag sluta dricka så har mina problem inte försvunnit. När jag dricker äter jag knappt någonting. Så denna omgång drickande så kommer jag kräva ordentlig terapi och inte bara hjälp mot alkoholen då alkoholen inte är problemet utan en lösning på slippa problemet. Många tyvärr som jobbar med missbruk tror att tar man bort drogen så löser sig alla andra problem men sällan de är så enkelt.