är nog väldigt vanligt. Det konstiga var att min magkatarr blev ännu sämre när jag slutade dricka. Måste vara slumpen.

Nåja, bokade läkarbesök för mitt hjärtas skull. Haft problem med hjärtat och slarvat med årskontroller fem år på raken.
I samband med det besöket säger läkaren att jag bör sluta med Omeprazol (Locek) för den kan orsaka hjärtinfarkt. Och så har jag läst att den kan orsaka cancer. Hade ätit den i 10 år i a f.

Nu har jag slutat. Det är nog tre månader sedan jag påbörjade nedtrappningen. Inte lätt, men det är värt det. Vilket gift och läkemedelsindustrin tjänar stora pengar på den!
När man slutar är magsyran i obalans och ger s k rebound då den ökar för mycket.

Omeprazol hämmar magsyran och det kan faktiskt ge ont och halsbränna istället då maten förblir osmält och kommer tillbaks till magmunnen då den inte är tillräckligt smält för att utgöra näring i tarmarna.

Fortfarande känslig men anpassar kosten till magen nu.

Tror aldrig jag fixat detta om jag fortfarande druckit.

Kram??

Fibblan

kallar jag det. Man får nog stå ut med både det ena och det andra, när man lägger alkoholen på hyllan?. Precis som din kropp vant sig vid Omeprazol, så har ju kroppen också vant sig vid att processa alkohol, och gjort vad den kunnat för att balansera upp giftet. Att man för en period kan bli sämre i olika fysiska symptom, när man slutar, tror jag är snarare regel än undantag. Men nu vet vi åtminstone att det bara kan bli bättre?☺️?!

Låter klokt att anpassa kosten efter efter magen nu. Det finns så mycket bra att försöka påverka på naturlig väg. Mat kan ju faktiskt vara medicin, om vi väljer rätt?!
Lycka till och fortsatt krya till magen din?!
Kramar!
/Fibblan ?.

Tack snälla du! ?
Du har så rätt i att mat är medicin. Bra mat är så otroligt viktigt, att man lyssnar på sin kropp - äntligen - och inte dränker både den och sinnet i alkohol.
Hoppas du har en fin kväll. Kramar tillbaks?

Jag har gått på det till och från. Som längst ca 1 år. Men min trasiga magmun/bråck blev betydligt bättre av att sluta dricka. Men det kan komma och gå en del speciellt när det är mycket stress och oro. Jag har aldrig trappat ner, bara slutat rakt av och stöttat upp det värsta bakslagssymptomen med gaviscon i tablettform. Försöker oftast med gaviscon först nu för tiden. Över lag är det dock betydligt bättre utan alkohol.
Kan orsaka benskörhet vid längre användande också. Det var det som fick mig att vilja sluta. Skitmedicin uppfunnen för att krama livet ur arbetskraften i stället för att skapa hållbara samhällen där folk slipper lida av stressmage (eller supa). Lindra symptomen men inte fixa problemet. (Jävla surgubbe. ?)

Många som äter Omeprazol är det ju. Så skönt du kunnat sluta. De är rena giftet som tillverkarna tjänar multum på.
Du kan inte få operation för magmun/bråck? Förut var det inte så goda resultat med op. men numera brukar det bli stor skillnad vet jag.
Inte kul att ha ont i magen. Huvva?
Ha en bra dag o bli en glad surgubbe?

att den tappat i populäritet eftersom det är ganska stor risk att man blir ”invalid i tarmsystemet”. Det går en stor nervstam precis intill magmunnen. Låter sådär. 1 på 200 drabbas. Och tydligen kan man behöva göra om det efter några år och då är det 1 på 20. För hög risk enligt mig. Min doktor sa samma sak och avrådde än så länge. Men jag känner folk som gjort det med gott resultat.

Ironwill, då är det bäst att vänta till dess tekniken blir bättre. Så otroligt känsligt område, man törs inte chansa om det riskerar att bli värre. Det är ju så besvärligt område. Gör ju stor skillnad det faktum att du inte dricker alkohol förstås?

...har jag kommit in i vad det gäller nykterheten. Tänker inte så mycket på att jag är nykter nu. Det är skönt, blivit min verklighet. Min vardag även när det är helgdag... eller fest?

Längtar inte efter alkohol när jag kopplar av utan mitt sinne är inställt på nykterheten. Helt fantastiskt att vara där nu. Det har varit ett arbete... Det går inte av sig själv, man måste ha en strategi. Så är det.

Håller koll på mig själv. Har i och för sig inte haft tanke på att dricka igen på hela tiden. Men alkoholen är en mäktig fiende. Den låter sig aldrig besegras, bara hållas i schack så man måste vara på sin vakt så man kan vara nyktert fri. Med humorn och kärleken till livet i behåll??

AmandaL

Underbart vaknavacker! Det känns som att man får livet åter när man slutar dricka och börjar se hur fint livet kan vara. Man ser färger på ett annat sätt, nyanserna är klarare. Maten man äter och annat smakar så mycket bättre. Som att smaksinnet blivit förstärkt. Man tycker att en promenad, ett träningspass eller vad som helst är så skönt, att slappna av till en bra bok istället för ett glas vin känns naturligt, och då blir man allmänbildad och skapar hjärnceller istället för att döda dom.. win win! Grattis till att ha nått dit, du ser det vackra med din nykterhet. Det gör mig så glad ???

Härligt att din nykterhet är naturlig. Hårt jobb bakom! ????
Jag känner igen det du beskriver. Men jag blir lite frustrerad när min omgivning fortsätter att dricka och inte ser det jag ser med klara ögon. Jag måste luta mig tillbaka och acceptera att alla vandrar sina vägar ensamma. Att mina behov och drömmar inte är andras. Därför är det så skönt att komma in här, där vi går på samma stig. Även om på distans ?
Här hämtar jag det sunda tänket. En del av min strategi.
Heja dig!??
??‍♀️

Naturlighet är en go känsla VaknaVacker!? Gött att tålamod och envishet har gett dig resultat. Din humor och positiva inställning är säkert en stor bidragande faktor också. Det känns som jag också har hamnat den andra andningen, kände det nu under min semestertripp till Dalarna. Vi åt på restaurang varje dag, att de flesta runtom drack alkohol tänkte jag knappt på, jag gör det inte, det är helt naturligt. Kom på när jag läste ditt inlägg att du närmar dig ytterligare en månadsdag, liksom jag, tur det, för månaderna rullar liksom på, helt naturligt. ?

Håller med JoYo om att en viss irritation kan uppstå att så många andra inte fattar att det är så otroligt onödigt att dricka alkohol. Men det är upp till dem. Jag tycker mest synd om dem, och småler lite skadeglatt när jag ser det. Hur dum får man vara liksom, hälla i sig ett gift.? Tänk att man var en av dem, ofattbart numera. Ett helt onaturligt beteende ju.

Kram

för era kommentarer?❤

Ja det är overkligt att det är så okomplicerat just nu. Hoppas det håller i sig?

Amanda, säger ja tack till att skapa hjärnceller istället för att meja ner de jag har? JoYo vet du att jag har gett upp det där att påverka andra för länge sedan... har liksom gett upp. Hm, den enda jag kan påverka i dessa saker är mig själv. Impad själv att det gick...
Andrahalvlek o Torn, det naturliga får vara vårt normala. Vi får hålla hårt i det! Hm tror inte folk fattar vilket gift alkohol är!
Kram??

görs bäst passivt tror jag. Har märkt att när man kör på nyktert och ”är lika glad för det” så blir fler och fler nyfikna. Märker också att många drar ner på tempot när de är med mig nu för tiden. Att aktivt påverka andra ses antagligen ofta som en attack och försvarsställning intas. Även att bara predika tror jag gör folk irriterade allmänt. Så jag tar aldrig upp något kring mitt avstånd om de inte frågar. Vissa veganer jag känner däremot har en lite annan syn på det där med att predika. ?

Tänka sig. Om två veckor har jag varit nykter i 8 månader. Blir lite impad själv?

Så mycket som ändrar sig i sinnet och fysiskt när man slutar dricka. Sinnet har liksom fått vingar? Ser mycket mer möjligheter och ändå är jag en väldigt positiv person från början.

Vikten går sakta nedåt... Utforskar hur jag skall äta för att må bra.
Omeprazolen som har varit ett riktigt projekt att sluta med tar jag inte längre. Fattat att jag måste ha igång min mage i andra änden också för att det skall funka... haha utvecklar inte det mer?

Kikar runt här, så många nya. Och så bra det går för många av dem som hängt här ett tag? Kram?

Ja tänka sig , 8 månader.
En väldigt lång tid.
Jag undrade förr hur det skulle kännas att inte dricka under en längre tid?
Sluta dricka?
Nu vet vi och snart vet vi hur det känns att varit rena fina klara och vackra i 8 månader.Hurra!?
Kram Pilla

Ja! Nu när jag tänker tillbaks så kändes det sannerligen helt omöjligt i december förra året... innan jag bestämde mig alltså.
Och nu har vi fixat det både du och jag? Härligt! Kram?

Min vikt går nedåt, sakta men säkert. Det är verkligen toppenskönt. Får liknande tankar som runt alkoholen... varför gjorde jag inte detta tidigare? Jag vet ju svaret. Drack ju mer och mer och då är det inte lätt att gå ned i vikt.

Nu klurar jag på vad för belöning jag skall unna mig när jag är klar. Inte tänkt så alls när jag slutade med alkoholen... antar det inte var förhandlingsbart?
Något riktigt bra skall det vara nu i alla fall?

Det kommer så mycket med nykterheten som är så otroligt bra... inte så att alla problem man har eller får försvinner men man får färre. Och kan tackla dem på ett mycket bättre sätt.

Det är värt guld. Kram??

Vad härligt att det börjar ge resultat med viktnedgången!? Och snart 8 månader ja, dax för mig att hålla extra koll på almanackan då. Jag får mina belöningar varje gång jag får en ny fiskart. När det inte finns några fler att få i Sverige så börjar jag räkna de jag kan få utomlands. Så det lär räcka ett tag.?

Ha det bra! Kram