Hittar inte mina gamla trådar, blir en ny.. Ser att jag varit medlem här i drygt sex månader. För sex månader sen tänkte jag att jag måste sluta dricka, sluta låta a styra mitt liv. Det har gått sådär... Vita perioder har blandats med perioder av alkohol varje dag, både bland vänner och smygdrickande hemma. Jag är rädd, rädd för att jag inte ska klara att släppa taget om a, min enda vän som alltid ”finns för mig”. Finns där för att ta bort ångest och oro, hjälpa mig att känna mig glad för en stund, tysta mina destruktiva tankar och hjälpa mig att sova. Jag är rädd för vad jag ska göra av alla känslor ich tankar om jag inte får hjälp av a. Samtidigt vet jag att jag är ute på en farlig väg.

Nu ber jag om lite hjälp och pepp från er på forumet. Ingen irl vet om mitt beroendeproblem och kan därför inte hitta någon hjälp i verkliga livet.

Har läst mycket här och blir så inspirerad av Amanda, Mary Poppins, Mirabelle, Emma79, Jojo (som började försöka samtidigt som jag och hållit sin nykterhet.. wow..) och många andra... Kan ni så borde ju jag kunna? Eller? Jag måste iaf försöka för jag är så trött, så otroligt trött på allt (ffa mig själv), sliten, ledsen och allmänt livstrött. Hoppas att nykterhet kan hjälpa mot några av de känslorna.

Kram till alla er som kämpar där ute!

Igenkännande faktor där. Hur mycket tid har bara runnit bort.... helt i onödan.... A har ju gjort att livet/utvecklingen stannat av. Men nu är det dags att ta vara på kvällar, helger och göra vettiga saker.

Ja, livet är fint trots allt!

Fibblan

önskar jag dig också Jasmine?!
Lät som en underbar början. Bara sitta o njuta en stund med en go kopp kaffe ☕ och betrakta ett nystädat hem?☺️!

Inte utan att jag blir lite avis..☺️. Jag får sällan tillgång till omedelbar energi efter mina stopp. Jag hamnar snarare in i ett litet apatiskt läge..?. Som om det krävs en vecka eller så för kroppen och knoppen att ställa om och förstå att detta är det nya. Nåja, det kommer☺️! Och det bästa av allt är att denna gång håller jag???!
Och du med❣️
Livet utan alkohol är fint ☑️!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Fint med igenkännande... även om jag inte önskar någon det där ”dimlivet” med a?. Hoppas du har haft en fin dag!

Nu ska jag uppdatera mig i din tråd och se om jag hittar fler saker att känna igen?

Så fint att se dig här? Din kropp kanske behöver vila, något du känner in först när du slutar med a? Om jag minns rätt/förstått rätt så har du små barn... vilket gör att man konstant är trött. Du kanske ”skuffar undan” den där tröttheten med a? Och sen slår den till när du slutar och tillåter dig att ”känna”. Sorry, jag spekulerar fritt och kanske är helt ute och cyklar?. Jag har stora barn nu... som klarar sig ganska bra på egen hand, vilket gör att trötthetsskukden inte är så stor... så när jag skippar a har jag energi över.

Hoppas du har haft en fin dag❤️?

Fibblan

i dina spekulationer..☑️☺️.
Idag har jag fyllt på med Polly när orken inte räckt till..?, inte heller en bra strategi i längden, men bättre än alternativet som ju inte är något alternativ längre ??!

Egentligen är jag helt slutkörd och skulle behöva inleda med en vecka bara för mig själv..
Samtidigt har ju barnen längtat och väntat på vår ledighet tillsammans, och jag med förstås. Men jag kanske inte behöver flyga runt som en fe ? och uppfylla den ena önskningen efter den andra..?.
Men jag är också nöjd med dagen?!

Skönt att det är gemensamtiden och samhörigheten i sig, som ger mest ?. Samtidigt övar jag på att känna in mina gränser även där. Och när jag tar hand om mig och visar det genom handling, så ger jag dem de bästa verktygen för framtiden, jag vet ju det..?. Svårt att inte trampa i sin egen mammas spår dock..men som sagt; övning ger färdighet ☺️!
Tack för förståelse ?! Inte alla som minns hur det var..?.
Stor kram!
/Fibblan ?.

Jag tänker att det finns någon meningsfullt att tänka på det vi missat när vi valt att dricka. En medvetenhet kanske om värdet av att inte göra det mer. Men det är rätt viktigt att det inte blir för många ”borde” eller ånger i livet för de känslorna väger massor. Tungt att släpa på. Vi gör nog vårt bästa varje dag, de flesta av oss. Vi är liksom gjorda för det.
Jag hejar på dig och din väg framåt! Kram.

Jag var nykter i sju dagar och mådde bättre för varje dag!!! På sjunde dagen kände jag mig glad, hoppfull, stark (både fysiskt och mentalt), snygg (vinpluffsigheten i ansiktet var borta.. ni vet vad jag menar) och värdefull! Sen behövde jag besöka vänner och det blev alkohol... och snurren var igång igen... Nu har jag varit med vänner sex dagar och konsumerat alkohol (olika mycket beroende på om det varit fest eller bara middagar med typ två glas vin), på sjunde dagen hade jag sådan ångest att jag drack själv. Idag känner jag mig ledsen, trött, sliten och helt värdelös... Jag vill bara vara för mig själv och hitta tillbaka till lugnet... men hur gör man det med tre barn och en massa andra "plikter" mot släkt och vänner? Jag har ont hela tiden, sover inte på nätterna, ahr ett krossat hjärta och är bara sååå trött...

Jag orkar inte med en enda sak utan att det stressar mig, bara en sådan enkel ska som att laga mat till barnen känns helt oöverstigligt.. och för att dämpa stressen dricker jag alkohol. Jag måste ta mig ur spiralen, men ärligt talat vet jag inte hur jag ska göra... ser andra som använder naturen, men här finns ingen natur.. Vila? Har inget ställe att vila på. Känner mig inlurad i en labyrint och hittar inte ut! Ser inte alls fram emot den här dagen som är full av aktiviteter, förstår inte hur jag ska ta mig igenom... Får väl göra som Martina Haag, 15 min i taget... och jag ska undvika a... så blir det här Dag 1 igen. (Giv mig styrka att lyckas;))

Kram till er alla där ute!

Det låter väldigt stressigt och jobbigt. Inklämt. Några tankar från mig;

Det där med natur, behöver ju inte vara en stor sjumilaskog. Ibland när jag varit riktigt nere har jag gått igenom en liten park här i närheten där jag bor, med säg 3-5 träd, stått en stund under några av lövträden och tittat förundrat, och gått vidare. Det går också ta in naturen hemma, skaffa några häftiga stora krukväxter som du inte har en aning hur snabbt du kommer ta död på dem. ?

Men annars, tror jag det där med en kvart i taget, är en rätt början. Om det inte går med längre tillförsikt, så ta det beslut du orkar med och den kraft du har.

Du har i bagaget - som oss andra här, rätt många olika konstiga vägar in i stress, onödigt bruk av A osv, och det tar nog tid att vända alla vägar rätt.

Kram och hoppas på några sekunders av lugn för dig idag.

Det är så stora förväntningar på semestern. Alla ska må bra och allt ska vara så lyckat och roligt. Och sen blir det kattskit av alltihop.

När jag har mått som sämst psykiskt så har det oftast varit semester och julledigt konstigt nog. Rubbade rutiner, påtvingat umgänge, påtvingat leende, rastlösa och uttråkade barn. Plus mycket alkohol.

Senast förra sommaren hade jag sådan panikångest att jag fick avboka en resa i sista stund, jag kunde inte förmå mig att låtsas mer. Jag vågade inte köra bil ens.

Du är kanske där nu. Du kanske ska ”sjukskriva” dig från alla åtaganden och bara koncentrera dig på att må bra igen. I liten skala, pyttesmå må-bra-saker.

Och i det konceptet ingår förstås nykterhet. Ett beslut man måste ta med hela hjärnan. Ett beslut man måste ta på allvar och plugga, plugga, plugga. Verkligen förstå inifrån och ut hur skadligt alkohol är för både kropp och själ.

Det är alkoholen som skapar din ångest, för att den vill ha mer och mer och mer. Ångest är tecken på abstinens efter mer alkohol.

Den här semestern närmar jag mig nykter månad 6, och jag mår bra för första sommaren på evigheter. Känner ett mycket större lugn, lyssnar inåt, struntar i vad andra tycker. Jag lever mitt liv för min egen skull.

Sen måste man förstås ta viss hänsyn till barnen, men de mår ärligt talat bra av att få ha lite tråkigt. Då föds deras egen kreativitet.

Barn idag ska ”matas” med aktiviteter från morgon till kväll och jag tror ärligt talat att vi gör dem en björntjänst.

En kvart i taget låter toppen! Lyssna på din magkänsla.

Kram ?

Fibblan

Det läget du är nu känns förfärligt..?. Jag vet.. men jag vet också att du liksom jag, vid många tillfällen förut lyckats vända skutan..⛵. Du har iaf bestämt dig för att detta är dag 1 igen vad jag förstår..?. Och just idag är nog det vinnande konceptet, som du är inne på, att ta möta den en kvart i taget..
Styrkekramar ?❣️
i massor???!
/Fibblan ?.

AmandaL

Fina Jasmine! Du har själv kommit till den insikten som behövs, du beskrev helt själv hur du mådde och hur du kände dig på din sjunde dag nykter och även hur du mådde och hur du kände dig på din sjunde dag med alkohol. Tänk på vilken dag nummer sju som du helst vill vara på. Jag vet att du klarar det igen, det är bara upp på hästen, ett återfall på sju dagar är inte särkilt länge, jag har haft återfall på över två år och jag är redo att kämpa mig vidare mot ett liv utan ångest varje dag, och för det krävs ett liv utan alkoholen. Jag tror verkligen på dig och på att du klarar det, med tanke på hur du beskriver dina dag sju på ett väldigt varmt och kärleksfullt sätt och ett på ett mindre upplyftande och trevligt sätt. Du är stark, du har insikten, dag ett idag blir en baggis för dig ??

... där står jag och trampar. Ont konstant, trött av barnfix, ledsen av att inte lyckas med mina föresatser, ledsen för att inget är som man tror i nätdejtingvärlden. Dövar allt med alkohol, in i dimman varje kväll (jag dricker aldrig dagtid). Nu är det dags för förändring! (Även om jag i ärlighetens namn har svårt att hitta motivationen... Varför liksom? Kommer jag orka att möte mina demoner? Och vad ska jag göra som känns roligt/avkopplande?).

Suck, jag blir så trött på mig själv... Tänk om jag fick vara någon annan en dag? ;)

Kram till er alla där ute!

Tack för support- det betyder mer än du tror :). Ibland känner man ju sig så ensam trots atat jag har barn, vänner, syskon... men, jag har ju ingen att prata med om den här kampen som pågår. Då är det så fint med någon som förstår... hittar också inspiration i din tråd!

.. helt rätt! Jag borde "sjukskriva" mig från allt... Mina barn är vana vid att jag alltid finns för dem och att jag alltid är pigg och fixar (utom när jag somnar i soffan på kvällen av för många glas vin). Men, nu tror jag att det bara får vara... att jag ska ta det lugnt och läka. Det jobbiga med det är ju att barn idag aldrig har tråkigt eftersom det finns en hel värld i telefonen... och där fastnar de timme ut och timme in... medan mamman får dåligt samvete (som kan dövas med a).

Så tacksam för dina kommentarer i min tråd- det betyder så mycket meed någon som förstår. Det är också inspirerande att läsa din tråd!

Kram till dig och hoppas du får en fin dag!

Du sprider glädje och energi som vanligt- tack!!! ;). Hoppas allt är bra med dig! Läste i din tråd att du föll tillbaka, men hoppas att det bara var för en dag. Vi är ju starka!!!!!! :):)

Kram!!!

Det betyder som sagt mycket att man har "sällskap" här på forumet när det inte finns någon att prata med irl. Jag ser att du är omtänksam med så många här- det är fint! Jag startar om idag... skriver här och letar inspiration och du är en bra källa!

Kram till dig och grattis till alla dina nyktra dagar!!!

AmandaL

Jasmine. Heja dig, det är bra att ta första steget, nu håller vi i det tycker jag, kämpar mot en nykter tillvaro du kan trivas i och vara stolt i, det kommer fortare än du kan ana när man säger nej till det farliga giftet, snabbt kommer glädjen och stoltheten tillbaka så håll ut, stanna i nykterheten ???

Du visar själv omtanke med din uppmuntrande kommentar i min tråd. Trots att du själv har det tufft. Uppskattas!

Lycka till med omstarten!

Onkel F

Det är så himla mycket du inte kan påverka i ditt liv. Men att sluta dricka kan du påverka.

Och jag lovar dig att efter 14 nyktra dagar så kommer du bara att må bättre och bättre för varje dag.

Gör som jag och Allic och skaffa ett non-alcoholic-konto. Varje lördag för vi över 500 kr, vilket motsvarar ungefär vad vi har lagt på alkohol per vecka. De pengarna ska enbart användas till må-bra-saker. Handfast motivation!

Mitt tålamod med både min vuxna dotter, som har en utvecklingsstörning, och min åldrande mamma har ökat ENORMT i och med nykterheten. Ditt tålamod med dina barn kommer också att bli bättre. Jag lovar.

Kram ?