DetGårBättre

Ja, det kan nog vara skönt att komma bort. På avgiftning är det alla möjliga - men visst, oftast klart fler slitna än de övriga. Går ju att lägga in sig men det går ju även att avgifta sig hemma (PKA) med benso men det är ett jävla springande fram och tillbaka för att hämta det då bara!

Polen har ju dock galet billig alkohol men även allt från jordbruket. Var där i några veckor förra året och älskade det. Först Warszawa, sen Gdansk och till sist Szczecin.

Hoppas det blir bra vad du än väljer och lyckas med!

Tänker att det kan nog bli ganska bra med avgiftningsprogrammet ändå! Vet att många mått så mycket bättre efter avgiftning, även i öppenvård. Frågan är hur det blir sen efter avgiftning..

Ja alkoholen där är billig tror aldrig jag betalt över 20:kr för en stor öl och drinkar är ju rätt billiga ochså,här hemma blir man ju nästa ruinerad på en drink. Varit i Warzawa, tricity (Gdansk/sopot/gdynia), krakow flera ggr. Nästa gång du är i gdynia ta båten över till hel underbar halvö. Älskar Polen blivit mitt andra hem och har planer på flytta dit. Men pga Corona har jag inte varit där sen januari. Tack DetGårBättre

Ska börja i behandling men just nu har de semester så får vänta till mitten av augusti drygt men de är som de är. Men där jag ev ska avgifta mig har uppföljning med psykolog mm om man vill och då sätts de in direkt, inte som på beroendevården de ska ju skicka remiss mm och man får vänta i veckor på bedömningssamtal. Tack Baraenmor

Minska på drickandet går så där. Är livrädd för ångesten som kommer när man inte är konstant marinerad i vin. Så trött på mitt leverne just nu så jag har god lust spy på mig själv. Hoppas verkligen de finns plats på avgiftningen på tisdag jag vet inte vad jag gör om de säger de är fullt att avgifta sig via psyk/beroende finns inte på kartan tar hellre livet av mig. Men ska inte gå händelserna i förväg och stressa upp mig för de, är ju ändå inget jag just nu kan kontrollera. Men är rädd soc kommer tvinga mig om jag inte får plats på tisdag. Hon är bra men tuff min soc går inte lura henne vilket iofs är bra jag behöver en sådan person och inte sådana man kan lura och manipulera. Min förra soc räckte de man tog till lipen så blev de som jag ville. Även om de är jobbigt med soc man inte kan lura/manipulera så är de faktiskt de jag haft mest respekt för och kommer ihåg med värme och de har blivit bäst resultat ochså. Ska försöka leta upp någon bra serie nu och nörda ner mig i och verkligen försöka dra ner på drickandet, sluta helt klarar jag inte men dricka lite långsammare.

Idag har jag faktiskt druckit extremt lite, men låta bli helt går inte får ångest delux men bättre dricka lite än en hel bib som de vart de senaste. Inser att under hela juli månad har jag haft ca 5-6 nyktra dagar ? Hoppas verkligen jag kommer in på avgiftningen de kommer bli jobbigt men jag behöver den hjälpen förstår jag 5-7 dagar fri från alkoholen så kommer jag ha bättre förutsättning fortsätta va nykter och de är bara 2 veckor kvar till min behandling kan påbörjas. En vecka om man ser från avgiftningen avslut. De borde jag klara, måste klara det. För är så trött på drickandet och dess konsekvenser, jag orkar inte mer. Vet avgiftningen kommer bli tuff. De tuffaste är att de känns som folk vill bli av med mig, min vän tycker de är jättebra jag ska in på avgiftning samma med soc men jag vänder på de och känner att de vill ha in mig på avgiftning för slippa mig vet de inte är så men de känns så. Men har bestämt mig för att oavsett hur de känns så får jag lägga min tillit till de vet vad som är bäst för mig just nu förståndsmässigt vet jag att de vill mitt bästa och hjälpa mig men känslorna säger annat.

AmandaL

Oh jag hoppas också att du kommer in på avgiftningskliniken för din egen skull, det verkar som att du behöver den extra hjälpen för att kunna ta dig ut ur alkoholens grepp om dig ?? Och så bra, modigt och starkt av dig att söka den hjälpen, det ska du vara stolt över att du tagit ett sådant stort och viktigt steg ? det är jättebra att du ska in på avgiftning, din vän vill dig väl som också inser det, det är en riktig vän, tyvärr tycker vi alkoholister ofta synd om oss själva. Men en riktig kompis vill inte se sin vän dricka för mycket, så denne är en fin vän som också hoppas du kommer in! Det gör jag också, för din hälsas skull ???

Ja, jag behöver det även om de känns jobbigt och tufft. Klarar inte bryta helt själv. Ja, vet min vän och soc vill mitt bästa men är svårt känna det. Men får lita på dem och inte mina känslor

Jag tror också att din vän och soc vill ditt bästa. Och det är ju inte som att de vill skicka dig till Sibirien på livstid, utan 5-7 dagar på avgiftning om jag förstår rätt? Om jag försöker tänka utifrån din kompis perspektiv så skulle jag tycka att det var skönt att du fick hjälp med den medicinska delen av att bli nykter, där man själv inte har så mycket kunskap. Och så finns man där som stöd i det emotionella delen. Det känns som att du verkligen har motivation nu, du inser att du inte vill leva som du gjort tidigare. Dessutom har du idéer om framtiden. Att hjälpa ungdomar låter som en bra idé. Precis som katter öppnar de sig inte för vem som helst. Sök igen till socionomlinjen, eller något liknande, när du känner dig stark nog. Jag tänker på dig och håller tummarna för att du får komma in imorgon.. Idag är det sol och milda vindar där jag bor. Om det är det hos dig också, gå ut en stund och känn att livet finns där och att vi alla har vår plats och del i det och förtjänar att må bra.

Jo de är gött väder här med för en gång skull så sitter just nu på balkongen och njuter. Enda nackdelen jag har ett stort jädra träd som blockar solen redan halv fem men men man kan inte få allt fördelen med trädet är noll insyn från huset mitt emot man får ta de onda med de goda :) Plus gillar trädet så hoppas de aldrig behöver fälla det. Nä men de känns nästan som det ? Tur soc följer med annars hade jag inte pallat gå dit själv. Hoppas bara de nu inte har någon korkad idé att man inte får ha någon med sig in pga Corona för då får jag spel direkt. Sitta där i 1-3 timmar själv och ska försöka prata om sin sak utan alkohol i kroppen och abstinent de pallar jag inte. Risken är att jag då skriver ut mig inan jag ens lyckats skriva in mig. Jag behöver någon som kan prata för mig i sådana här lägen. Men ingen idé oroa sig över de nu.

Jag är stressad än då så de räcker. Min familj tror jag ska på semester i en stuga i skogen, pappa är sjuk i bältros plus 90 år så fick akut fixa någon som kan hämta hans apodos i veckan då jag inte kommer kunna göra det. Pga coronan kommer jag inte få gå ut dessa dagar. Som tur är så har han många barnbarn och barnsbarnsbarn som gärna hjälper till. Snacka om leva dubbel liv bara min vän och soc som vet allt. Plus ska rodda pappas 90 års kalas mitt upp i allt tur de blir enkelt pga Corona. Vi ska grilla i en park så ingen avancerad planering hade tänkt åka en båttur men pga Corona så valde vi ett alt där vi lätt kan hålla avstånd och de va väl en jädra tur i tanke på stackarn åkt på bältros. Sen idag ringde syrran och började snacka om hans present och jag kände men orka bry mig. Men de tror ju jag mår bra och är som vanligt så kan ju inte bli arga på dem.

Alt berätta för familjen finns inte de klarar inte av hålla käften till pappa min familj är värsta skvaller centralen, de en vet de vet alla. Tro mig kan skriva på morgonen på fb jag har feber tar Max 3-4 timmar sen har jag pappa i telefonen hörde du va sjuk. Då har han pratat med någon i familjen :) Vill inte oroa pappa, han fick ensam vårdnad av mig som barn och har varit alldeles för överbeskyddande och är fortfarande och jag klarar inte av det. Skulle han få reda på mina problem skulle han ringa mig morgon/kväll för kontrollera jag inte dricker. De skulle definitivt få mig att dricka, han är världens snällaste men han för står inte jag är vuxen i hans värd är jag fortfarande 12 år. Frågar alltid om jag har pengar till mat mm. Min syster som är bra äldre än mig och har barn är dock vuxen i pappas ögon henne frågar han aldrig om hon tex behöver pengar el överbeskyddade henne som barn hon fick till och med flytta hemifrån när hon var 15 blev med barn som 16 åring.

Kanske därför pappa varit mer överbeskyddande mot mig för han insåg att släppa ungar fria hur som helst nja. Men sen å andra sidan har inte hennes mamma försökt kidnappa henne el skjuta pappa så kan iofs förstå pappa. Min mamma var galen när jag var liten. Hans oro då var befogad. Men han verkar missat att jag numer är vuxen :) Han kan ringa mig på vintern och säga de är väldigt kallt i dag glöm inte mössa och långkalsonger om du ska gå ut :) Numer tar jag de hela med ro ja ja pappa lovar :) Som ung protesterade jag genom göra tvärtom vad pappa sa. En gång skulle jag åka finlandsfärjan pappa direkt gå absolut inte ut på däck hört så många som blivit kastade över bord, ni kan ju ju själva räkna ut vart jag var kl 4 på morgonen sketfull, ensam dessutom. Enbart för pappa förbjudit mig. Men blivit bättre med åren reser ju utomlands 6-8 ggr per år ensam så han har fått lära sig lita på jag klarar mig själv.

Jösses blev en halv bok de här inlägget :)

Kom in på avgiftningen, känns ok än så länge. Men bara varit här i 2 timmar :) Tyvärr inte eget rum men hon jag delar rum med värkar rätt vettig så ska nog gå bra. Och personalen verkar bra, läkaren var bra och lite små rolig. Så ska nog överleva här.

Ditt inre barn längtar efter den kärlek och trygghet som din mamma aldrig gav dig som barn! Jag har haft otaliga healingsessioner och läker för varje dag, nya insikter ploppar upp hela tiden, även om jag kan känna djup sorg över en massa saker fortfarande vissa dagar. Kan rekommendera healing, såvida helaren är seriös och ingen kvacksalvare! Har du inte råd finns det mycket att hitta på nätet, t ex på Youtube. Kram!

Vad är de med de som jobbar natt? Alltid tykna och uppkäftiga hoppas verkligen jag får sova nu i natt för den idioten vill jag inte ha med göra igen för då kommer jag tappa det helt. Presenterade sig inte ens kan tycka de hör till god ton. Ja ja inte mycket jag kan göra åt han mer än försöka undvika idioten

Hoppas du får god hjälp och slipper ha med den tråkiga nattpersonalen att göra... Ta hand om dig och tänk framåt mot ljuset i tunneln. Har du någon målbild? Något att se fram emot när du tagit dig vidare i nykterheten? Själv ser jag fram emot helgmornar utan bakfylla, med kaffe och lugn i kroppen...

Nej, inga målbilder mer än få till sömnen bara sovit 4 timmar i natt fast de proppade i mig i massa stessolid under dagen så ingen sömn när jag fick natt medicinen fick jag åtminstone 5 timmars sömn men 5 timmar på 1 1/2 dygn är inte vad jag klarar. Är helt slut och gråter bara. De är omänskligt med så här lite sömn. Man blir julhelg slutmoch de här verkar inte bry sig om man bara mår ännu sämre utan sömn och ökad ångest. Blev tjafs vid frukosten och jag blev jätte ledsen så kommer en personal sa jag vill skriva ut mig och tårarna sprutade och de ända jag fick till svar var: ja de är lika bra, men tack för det. Försökte förklara att jag är inte sån härvegentligen men när man knappt får någon sömn så blir jag inte mig själv. Sagt till fler personal att jag knappt sovit något alls och svaret har bara vart de låter jobbigt. Men nu skulle sköterskan prata med läkaren om mediciner så jag kan få sova. Plus soc ska ringa prata med dem senare på förmiddagen. Tur jag har min soc och min supersnälla rumsgranne som fixade frukostbricka till mig och till och med sa till personalen att kanske vara lite mer empatiska och förstående. Fy fan vilka 2 dygn de varit och jag vet att åker jag hem så kommer de inte bli bra. Så känns just nu välja mellan pest el kolera

Förstår att du känner dig utlämnad och att det är svårt när personalen inte möter dig, men ändå, fysiskt är det här en chans att bli bättre.. Och du har varit med om tuffare saker än sömnbrist, det här klarar du! Och du vet ju precis som jag att beroende gärna eldar på de där känslorna av hopplöshet så att man ska kunna rättfärdiga för sig själv att man ska få dricka.. Och som du säger, om du åker hem nu blir det inte bra. Uppbåda all din kraft, nu måste du stå ut och kämpa vidare! Jag tänker på dig...

Hoppas du fått sova inatt och att personalen varit okej... Oavsett vad, ge inte upp, på ett eller annat sätt tar du dig ur det här...

Hyfsat ok.Jo i natt fick jag sovit förutom stesolid och Imovane satte de även in theralen så sov 8 timmar och vaknade bara en gång men lyckades somna om lika fort igen dega pecis varjag behövde. Sen sov jag en timme till efter frukosten blir ju så med theralenet man blir så jädra trött dagen efter. Men hellre de än trött på sömnbrist. Men blev så klart tjafs vid frukosten men de löste sig. Har fruktansvärt morgonhumör och maten är alltid ett problem när jag ligger inne. Så nu har jag mat vak av personal ha ha de allra flesta är ok. nu har min rumskompis åkt hem så hoppas jag slipper någon ny men risken är väl minnemal. Hon va lite väl pratglad men lugn och väldigt snäll. Börjat bli lite mer social med de andra. Tack för dina kloka och fina ord

Kvällen gick åt helveteintw självskapat på vet inte hur många år men ikväll blev paniken för mycket och i stället för vi talade om hur kag mådde så blev de diskussion ang mediciner. Så gick in på rummet och tog en penna och skadade mig blev bara rispor så
Ingen allvarlig skada. Fick sån jädra
Panik så han inte ens tänka

Har paniken att göra med abstinens tror du? Förstår att den tar fart när du inte når fram till den du pratar med. Kanske kan du när du är lugn skriva ned några saker som är viktiga för dig i hur du blir bemött. Men panik får finnas, dumheter gör man ibland, låt bara inte beroendet lura dig att panik betyder att du ska ge upp. Jag tror dock att du har en hel del klokhet att sätta emot om du ger dig tid att analysera lite. Kan det vara så att beroendet försöker skapa situationer som ska vara oacceptabla och få dig att vilja lämna avgiftningen? Jag menar inte att du inbillar dig paniken, men att en del av hjärnan genast kastar bensin på lågorna när en situation uppstår. Jag fick lära mig av en psykolog angående att hantera ilska att man har ett val, att bli arg eller inte. Hon bad mig tänka på ilskan som en röd knapp, och på lugnet som en grön knapp. En kort stund, när impulsen att bli arg kommer kan man välja om man ska tillåta den eller inte. Trycka röd eller grön knapp. När man väl valt den röda knappen är det väldigt svårt att kontrollera hur arg man ska bli, då drar känslorna iväg. Men det går att välja grönt, att vara lugn, gå undan, be att få tänka ifred ett tag. Och du har ju den där förmågan att syna och se igenom ditt eget beteende, tror du inte att det kan funka för dig att låta bli att agera på paniken eller stressen eller ilskan? Hur som helst, kvällen är snart slut, ny dag i morgon. Ge beroendet fingret och stanna kvar på avgiftningen, låt ditt kloka jag vinna.