Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

Femina

Idag kom mitt senaste inköp från SCAAs webshop: "Din är dagen". En liten bok med dagliga reflektioner för hela året. Nu har jag sammanlagt fem små böcker med läsvärda texter för varje dag. Det kanske räcker nu? ?

Jag åkte och gratulerade min mamma på namnsdagen idag men annars har jag mest vilat, pysslat lite och plockat krusbär. ?(fanns ingen emoij för krusbär ?)

Idag mår jag bra igen. Ingen trötthet i varken huvudet eller armen. Skönt. ?

att du är trötthetsfri! Jag har känt mig arg två dar - övar mig på att känna igen och ta hand om mig och mina känslor - men idag känns det lugnt? Ha en fin dag så har jag detsamma ? / mt

Femina

?
Idag åkte jag iväg på andakt i samma kyrka som förra tisdagen. Kände ett "sug" efter kyrkan när jag inte kunde gå i söndags. Vid denna kyrka finns en minneslund där min pappas aska ligger. Satt där en stund i lugn & ro också.

Lilla pappa... Du kämpade mot din sjukdom men det hjälpte ju inte. Vi såg dig förvandlas från en frisk man i sina bästa år till total hjälplöshet. Du rökte aldrig, drack oerhört måttligt, höll kroppen igång och hade varken högt blodtryck eller andra hälsobesvär förutom migrän, vid enstaka tillfällen.

När du kände en konstig känsla i ena handen/armen gick du till läkare och fick huvudet röntgat. Då såg dom förändringarna i den vita hjärnsubstansen som inte skulle vara där. De hade aldrig träffat en såpass ung och frisk man med din diagnos. Det var helt obegripligt. Att det kunde vara ärftligt fanns inte på kartan på den tiden. Och ändå var det inte så länge sen. Stackars dig. Jag känner mig lite ledsen idag. ?

Livet är bannemej inte rättvist. Även om det är jobbigt kan det vara lite stärkande att låta sig vara ledsen.

Kram ?

Femina

Det heter boken utav mediumet Kristy Robinett som jag just läst. Fascinerande! ?

Blev bjuden på en något försenad födelsedagslunch idag av en väninna. Gissa vad jag åt? ?
????? ?

Ikväll var jag på ett jättebra möte i en annan grupp mot min normala.

Jag nämnde tidigare konflikter, skitsnack och ren mobbing i min grupp. Ikväll valde jag att inte gå dit för det kommer bli rätt turbolent, antar jag. Kassören lämnar idag sitt uppdrag och inga andra uppdrag är tillsatta, utom jag som är litteraturansvarig och vice kassör. Men jag kan inte sköta gruppen ensam!

Min vän går dit idag med tunga steg. Han ska försöka bringa nån slags ordning i kaoset... Men det lutar starkt åt att gruppen blir tvungen att upphöra eftersom det saknas bra folk som vill hjälpas åt att fortsätta driva den. Jag väntar med spänning på att få höra av min vän hur det gått. Men all heder åt honom som kämpat så hårt i alla dessa år. ?

Det tar så oerhört mycket energi när sådant händer. Ibland orkar man inte bråka bara. Vi får hoppas att nya krafter vill ta vid så att stämningen i hela gruppen blir bättre.

Kram ?

AmandaL

Mums. Jag älskar sushi ? härligt att höra att du har haft en fin och härlig försenad födelsedagslunch trots spänningar i sin grupp ?

Femina

?
Idag har jag äntligen träffat min sponsor igen. Vi satt i gräset, på mina stråmattor från Grekland, och läste vidare i Stora Boken. Nu har jag tagit andra steget! ?

Åkte iväg på möte, i en för mig, ny grupp ikväll men möts av flertal bekanta ansikten. Det var trevligt.
Åker gärna dit igen! ?

Femina

?

I mitt "förra" liv var jag ju stamkund på Bolaget. Nu känner jag mig som en turist! ?

Handlade rödvin till på lördag när min mamma och min syster kommer över på grillat. ? Till mig själv köpte jag en flaska Oddbird igen. ? Rekommenderas!

Avslutat kvällen med ett gäng nyktra alkoholister på möte igen. Det är inte det sämsta! ?

Femina

Startade dagen med ett givande möte i min väns grupp. Vi arbetar allt vi kan för att rädda onsdags gruppen. Min vän, som har 30 års nykterhet, drar i sina kontakter. Jag gör allt jag kan för att ge honom lite goda tips och råd. ?

Ikväll har min mamma och min älskade syster varit här på middag. Det kom en regnskur just när vi satt oss till bords på altanen... ?️

Vi har diskuterat det här med min framtidsfullmakt. Syrran föreslog att hon och min dotter i förening ska stå på fullmakten. Ett utmärkt förslag, tycker jag. Nu ska jag boka tid hos en familjejurist som får hjälpa oss. ?

Femina

Var på gudstjänst idag. Men för en gångs skull hade jag sällskap av min vän som också brukar gå i kyrkan. Det var trevligt. ?

Nu är det skördetider på tomten. Krusbär, vinbär och rabarber. För mig är det rena meditationen att stå och plocka vinbär. Jag tänker så bra då. Frisk luft, det monotona plockandet, sinnesro... ?

Femina

Jag har varit på extremt många möten senaste veckan, så även ikväll. Tur att jag har två öron att höra med så jag kan lyssna till alla kloka delningar! ??

Jag och min vän har intensiv sms-kontakt för att rädda onsdags gruppen. Jag är frågvis för jag vill verkligen förstå hur gruppen ska skötas och hur det hänger ihop.

Jag är numera administratör på FB tillsammans med en annan kvinna. Jag har redan raderat två privata inlägg från vår orosmakare. De hör inte hemma under gruppens FB. Den andra kvinnan vågar inte ta bort olämpliga inlägg men det gör jag. Ska vi få ordning på gruppen igen måste den underhållas. Vi har ju redan tappat folk pga detta tjafs som orosmakaren orsakat. Jag får be om Guds beskydd för han lär ju inte bli glad när han upptäcker detta... ?

Femina

Ni har äntligen vaknat och uppmärksammat vilken månad som står i almanackan! ?

Femina

Jag har just läst ut Harry Månsus självbiografi. Harry grundade Bromma dialogen. En spännande resa i hans baptistliv där han möter människor från vitt skilda håll med tron & sökande som en röd tråd genom livet. ?

Idag var jag på en lunchmässa i en, för mig, ny kyrka igen. Jag bejakar mig både som troende & turist på samma gång. ?

Li-Lo

Skrattar och tänkte detsamma när jag gör mitt inhopp här en vecka. Det är min "uppgift" att skriva intro-texter så det föll mellan tomma stolar då jag var ledig. På lördag är det Augusti :-).

Stort och varm leende
Li-Lo

Femina

?
Idag har jag fått vara till både nytta & glädje! Hjälpte svärmor till fotvården och tog henne därefter till minneslunden där svärfars aska blev strödd. Åkte och handlade åt henne också. ?

Tack, Gud! Våra ansträngningar och böner har hörsammats! Vi har en ny kassör och en ny GSR för onsdags gruppen! Ikväll var det ett jättefint, lugnt möte och orosmakaren vågade sig inte dit.

Det ser ut att ordna upp sig och bli bra igen! Jag är stolt över min vän som jobbat så hårt för detta och det värmer mitt hjärta att se honom glad! ?

Femina

?
Varit på gudstjänst på natursköna Djurgården idag. ?

Därefter besökte jag en känd konsthall och åt lunch på Spritmuseets (!) uteservering med en väninna. Härligt! (De serverade alkoholfri öl också...). ?