Ja, hon är en klippa ?

Har verkligen bestämt mig, jag vill må bra och orka fylla livet med meningsfulla saker.

En dag i taget, en rätt bra livsfilosofi för alla egentligen.

Jag som alltid har planerat allt, skriver listor som ska bockas av, eget påtvingade måsten som ska utföras. Har inte gjort det alls under den gångna nyktra veckan och ändå hunnit med allt jag behövt, velat göra och klämt in en hel del roliga saker också. Detta jäkla planerande tar såna enorma mängder energi och inget blir lustfyllt. Snacka om att man sätter sig själv i ett mentalt glashus när man har ett sånt beteende.

8 dagar nykter. Ligger här i sängen och sträcker på mig. Känns segt att gå upp idag men skönt att ligga kvar i sängen och dra sig utan ångest och bakfylla.

Note to self:

Efter drygt en vecka utan alkohol så känner jag mig fräschare över lag och ett par kilo har försvunnit. Jag upplever att jag sover Mycket bättre, vilket gör att jag inte är lika hungrig samt att jag rört på mig mer eftersom jag orkar det.

Suget efter socker har dock ökat så behöver vara vaksam på detta eftersom jag tidigare tvångsätit sötsaker på samma sätt som jag druckit alkohol. Men det går rätt bra eftersom jag äter lågkolhydratkost sen en tid tillbaka.

Skönt att skriva ner allt man upptäcker med sig själv så att man kan påminnas om det om djävulen smyger sig på.

Ha en fin dag allesammans ❤️

Har verkligen haft en fantastisk dag! Den som började så segt, men sen kom energin ☀️ Har orkat göra mer idag än på mycket mycket länge, säkert flera år.

Känns helt fantastiskt att smyga tillbaka in i sitt gamla jag?

Nykter i 9 dagar. Vaknade efter en natt med riktigt god sömn och skön träningsvärk efter gårdagens trädgårdsarbete. Mår bra och känner mig glad.

Känns som det gått väldigt lång tid sen jag drack, känns som ett annat liv eller en dröm. Farlig känsla! Den måste jag se upp med, lätt att förtränga allt elände och falla för frestelsen att prova igen.

Fakta, fakta, fakta och sen repetera, repetera, repetera! Aldrig glömma, aldrig ta första glaset.

I min tråd hittar du massor av tips på poddar, böcker, klipp på tuben.

Har du lyssnat på ljudboken ”Skål ta mig fan” av Torbjörn Åberg? Svinbra! Jag har den som insomningshjälp och sätter timern på 30 min varje kväll. Påbörjade igår 5:e lyssningen från början tror jag. Bra repetition innan läggdags!

Sen har jag förstås lyssnar på boken i helt vaket tillstånd också. Två gånger.

Kram ?

Haha, ja ”skål ta mig fan” är min husbibel också ?

Fint! Ska lägga till din tråd i mitt bibliotek, har haft svårt att hänga med i trådarna för de är så många. Alltid bra att få tips och ha källor att ösa ur ?

AmandaL

Så härligt soffpotatis! Grattis till din första nolla ??? den betyder så mycket och det är underbart när man märker alla positiva förändringar nykterheten bringar med sig ?

Vakna glad ? Det kan ju inte bli bättre! Bra kämpat, nu har du det värsta bakom dig.

Genom att fokusera på alla fördelar som nykterheten innebär kommer du att klara det här galant!

Kram ?

Har haft en riktigt bra dag och varit väldigt produktiv här hemma idag. Så skönt att ha ett lugnt sinne och en massa energi att göra saker. Har fixat mer här hemma den senaste veckan än vad jag tidigare gjort på ett år. Kanske skulle ändra mitt nick ?

AmandaL

Så härligt soffpotatis! Minns denna härliga känslan. Du skriver att du har haft en väldigt produktiv dag med massor av energi och ett lugnt sinne. Det är så livet ska vara, välkommen och grattis till att ha tagit kontrollen över ditt liv ?

Du får byta till duracellkanin, gäller många av oss ??‍♀️??‍♀️
Sen vissa dagar kommer den stora tröttheten utan förvarning.
Men ta vara på allt. Heja dig! ?

Bra start idag med, sovit riktigt bra och vaknade utvilad med en aning träningsvärk från igår.

Sämre väder idag men finns ju saker att greja med inomhus också. Ikväll blir det AA-möte nr 2. Ser fram mot det. Även om ? har försökt inpränta att jag inte har problem. Har gett fulingen fingret varje gång. Men jag förstår varför man kanske skulle gå på möten oftare, hjäper en att påminna sig själv.

Hur som helst så känner jag mig stark, glad och energisk idag med. Ha en fin dag allesammans ❤️

Tack ensamdrickaren och jullan65! Ja, jag känner mig stolt över mig själv, en sällsynt känsla de senaste 6 åren. Upplevde att AA-möte nr 2 var minst lika viktigt som nr 1. Att komma tillbaka liksom och inte bara gå en gång och känna sig duktig. Trivs jättebra i gemenskapen och det känns väldigt bra att ha en plats att ventilera hur allt känns. Jag upplever att jag lär mig uttrycka mina innersta tankar, något jag generellt är dålig på eftersom jag automatiskt skyddar mig själv.

Ännu en dag går mot sitt slut, och jag känner mig tacksam och lycklig! Också sällsynta känslor de sista åren.

Sköt om er ❤️

Det är så viktigt att hitta gemenskap med likasinnade, och att träna på att uttrycka vad man tycker, tänker och känner. Härligt att AA blev ett sådant lyckokast för dig!

Men häng kvar här är du snäll - vi på forumet behöver dina kloka tankar också!

Kram ?

Ligger på soffan och latar mig med en god kopp kaffe. Hittills den bästa semestern på mycket länge.
En dag i taget och passar på att njuta ordentligt av lugnet.

Ha en fin dag ?