Hittar inte mina gamla trådar, blir en ny.. Ser att jag varit medlem här i drygt sex månader. För sex månader sen tänkte jag att jag måste sluta dricka, sluta låta a styra mitt liv. Det har gått sådär... Vita perioder har blandats med perioder av alkohol varje dag, både bland vänner och smygdrickande hemma. Jag är rädd, rädd för att jag inte ska klara att släppa taget om a, min enda vän som alltid ”finns för mig”. Finns där för att ta bort ångest och oro, hjälpa mig att känna mig glad för en stund, tysta mina destruktiva tankar och hjälpa mig att sova. Jag är rädd för vad jag ska göra av alla känslor ich tankar om jag inte får hjälp av a. Samtidigt vet jag att jag är ute på en farlig väg.

Nu ber jag om lite hjälp och pepp från er på forumet. Ingen irl vet om mitt beroendeproblem och kan därför inte hitta någon hjälp i verkliga livet.

Har läst mycket här och blir så inspirerad av Amanda, Mary Poppins, Mirabelle, Emma79, Jojo (som började försöka samtidigt som jag och hållit sin nykterhet.. wow..) och många andra... Kan ni så borde ju jag kunna? Eller? Jag måste iaf försöka för jag är så trött, så otroligt trött på allt (ffa mig själv), sliten, ledsen och allmänt livstrött. Hoppas att nykterhet kan hjälpa mot några av de känslorna.

Kram till alla er som kämpar där ute!

Säg till dina vänner innan. ”Jag dricker inte alkohol men kan ta med mig alkoholfri dricka.”

Och sen köper du en flaska Oddbird och njuter av den iskall ? Finns både på bolaget och på Ica. Dryck no 2 är god också, finns även som rosé.

Om du säger till dem innan så kan du inte gärna komma dit och börja hinka rödvin hos dem ?

Kram

Hoppas det gick bra igår och om det inte gjorde det så kommer en ny dag idag ?

Jag funderar på hur våra drickbeteende är... Vi verkar vara olika där. Du har svårt att säga nej i sociala sammanhang. Du har vänner som gärna dricker ute och umgås på krogen. Eller träffas hemma och har det mysigt.

För egen del har jag inga problem att hålla mig helvit i sociala sammanhang. Tvärtom så tycker jag om att ha kontroll över mig själv och det funkar bäst om jag är helt nykter.
Däremot vill jag helst dricka ensam och på så vis släppa kontrollen. Då är det ingen som ser eller stör. Mycket har med min inre oro att göra. Den är så jobbig att ha jämnt och ständigt.?

Men nu senaste månaderna mellan de vita perioderna har jag druckit mindre än tidigare. Så det är åtminstone något positivt...

Men målet är att få slut på detta också för jag vill slippa denna tunga tråkiga boja som ju alkohol innebär.

Nu kämpar vi tillsammans Jasmine ❣️ ??
Kram ???

Jag åkte till min vän i en annan stad, vi pratade hela kvällen och halva natten och sen sov jag kvar. Dagen efter gick vi en lång promenad längs vattnet och badade- lycka ?. Jag kom hem på eftermiddagen helt slut och sov som en stock 1.5h. Om man har sömnporblem så är djup sömn (utan tabletter) också lycka ?.

På kvällen träffade jag min bror på en pizzeria i närheten, gick sen hem, ringde en vän och därefter sov jag 6h i sträck trots eftermiddagstimmarna- lite mer lycka! Vaknade nästan utvilad för första gången på länge (om än inte lycklig ?).

Då har jag listat det som var bra- häng med vän och bror, naturen och bad, sömn.

Det dåliga var alkoholen- tre glas vin med min vän och tre glas vin med min bror. Inget som gör mig särskilt berusad och inget som känns dagen efter. Men, jag hade ju lovat mig själv? Idag väljer jag att inte anklaga mig själv för det, jag har tillräckligt med ångest över en massa annat ?.

Hoppas ni får en fin dag!

Jag hade kunnat säga till innan eller på plats, men vi var på en bar så jag kunde inte ta med eget dricka ?. Ingen av mina närmaste vänner tror jag skulle reagera negativt på om jag inte skulle dricka alkohol, men jag orkar inte riktigt med den diskussionen just nu. Ska tillägga att ingen av mina närmaste vänner har ett "problemdrickande", jag kan vara trygg med att det aldrig blir för mycket vin om jag låter dem bestämma mängden alkohol.... Så det var steg 1, att inte försöka dricka mer än min vän.....

Hoppas du får en fin dag i cykelspåren! Och att solen lyser även hos dig!

Senaste tiden har jag druckit både i sociala sammanhang och ensam. Jag förstår vad du menar med att man vill "ha kontroll" i sociala sammanhang. Nu är ju jag mest med nära vänner där det inte spelar någon roll om man tappar kontrollen, jag blir ju aldrig otrevlig när jag dricker. I jobbsammanhang dricker jag dock ytterst lite just av den anledningen och har aldrig blivit berusad i ett sådant sammanhang.

Förstår så väl det där med att dricka ensam för att lindra oro, det är exakt vad jag också har gjort. Men... det blir ju bara värre med akoholen, vilket både du och jag vet ?. Hur var det nu... "att dricka för att lindra ångest är att låna lycka från morgondagen".. Eller, uttrycket var inte exakt så, men du fattar vad jag menar.

Kram ?

Finns överallt har jag märkt. I början är man inte redo att berätta att man slutat dricka. Men det är en väldigt onödig anledning till att dricka. Det är som när man bantar och ändå äter kakor när man blir bjuden, av ren artighet.

Jag tror inte på att ”dricka lite”. Det kan gå bra flera gånger i rad, men plötsligt går det åt bahia.

Varje gång man tar ett glas finns skiten kvar i kroppen i upp till två veckor och lockar och pockar efter mer alkohol. Suget blir då mycket värre.

Men du gör förstås precis som du vill ? Hoppas innerligt att du inte får jättesvårt sug efter helgen!

Kram ?

Nu är det Dag 8 för mig och jag börjar med delmålet en månad... Har inte känt av någon abstinens, men det kanske beror på att jag äter smärtstillande mediciner som man blir väldigt trött av. Har inte ens orkat läsa här på forument ?

Idag skiner solen och jag hoppas orka gå ut en stund!

Kram till er alla där ute ?

Och idag blir det en nykter dag! Facit på sistone är 11 nyktra dagar av 13, bättre än 0 av 13, men inte lika bra som 13 av 13 ?.

Varje dag är ju en chans till en ny start. Jag kan välja att ligga här i soffan och deppa över att jag har ont och inte orkar göra någonting, eller bestämma mig för att jag idag åtminstone ska plocka iordning, duscha, läsa en stund och laga mat. Det orkar jag? Och en kort promenad i solen.

Tänk att jag för några månader skulle ha hånskrattat åt det där "schemat". Livet kan förändras snabbt ?. Så, det gäller att ta den där chansen idag.

Kram till er alla ?

Bravo???
Vi kämpar på i värmen ☀️ och vi får vara stolta för att vi är så bra? ta hand om dig?
Kram ???

Du ska kanske räkna dagarna så? Imorgon blir det 12/14, eller hur? Ha som målsättning att ligga på cirka 85 procent nyktra dagar om 100 procent känns svårt.

Kram ?

Anledningen till att jag förespråkar det är att det är enklast. Man väcker inte suget gång på gång - och då är det enklare att avstå över tid.

Men alla glas alkohol man inte dricker är en enorm hälsovinst!

Kram ?

Godmorgon!

Nu är det 12/16, dvs inte så mycket progress på nykterhetsfronten. Men, just idag har jag bestämt mig för att det ska landa på 13/17- just idag är jag nykter! Och man kan ju garantera att tanken "Varför var jag nykter igår?" med 100% säkerhet kommer att utebli, sannolikheten för det är lika stor som att man vaknar med den motsatta tanken när man druckit (i alla fall mer än ett glas).

Det var längesen jag påminde mig själv om fördelarna med att vara nykter, här kommer en lista:

1. Jag slipper en del ångest och huvudvärk
2. Jag får mer energi till annat, det tar en hel del planerade att dricka alkohol
3. Jag kan alltid köra bil (bra för barnen)
4. Jag blir piggare
5. Jag vaknar med en frihetskänsla och går och lägger mig utan skuldkänslor
6. Jag fattar bättre beslut
7. Jag kan använda kvällarna till annat än försvinna in i dimman
8. Jag går ner i vikt (äter mindre godis och annat onyttigt utan alkohol)
9. Mina organ mår bättre
10. Jag sparar pengar

Det finns säkert massor av mer att fylla på med, det här var vad som dök upp nu. Om jag fick önska skulle jag vara nykter alla dagar utom vid vissa speciella sociala sammanhang och i de sammanhangen skulle jag dricka en mängd som inte gjorde mig berusad. Det är min önskan, men vi tar det dag för dag. Just idag är jag nykter!

Jag har svårt att hantera min hjärna som jobbar på högvarv kosntant, något jag läst hos fler av er. Dessutom har jag varit deppig (inte deprimerad, men en låg sinnesstämning) den senaste tiden, delvis för att jag haft så ont halva våren och hela sommaren, vilket resulterat i att jag inte har kunnat träna. När ni andra skrivit om soliga dagar på stranden så har jag legat inne bakom stängda persienner och haft ont. Att ha ont tar på krafterna och då borde man ju inte, rent logiskt, dricka alkohol som tar ännu mer kraft. Visst jag kan logiken- du blir varken gladare, mindre rastlös eller får mindre ångest av alkohol. Trots det är det någon sorts ? som får mig att dricka. Eller, nu låter det som jag skyller på någon annan. Det är jag såklart, den destruktiva sidan av mig och den är ganska flitig ? Den sidan har fått regera stora delar av mitt liv- styrt och ställt med maten, träningen, jobbet, relationer. Jag, eller den sidan av mig som kan agera motvikt, måste börja jobba nu. Den kärleksfulla sidan av mig själv, den som vill mig väl och tycker att jag är värd ett bra liv.

Kram och kärlek till er alla!???

Läste ett bra citat hos Andra halvlek som är ungefär så här;

Första glaset väljer du, sedan tar ? över.
Bra för oss att tänka på...??
Kram ???