Hej, varit med här ett tag, men det är första inlägget här. Har fått hjälp i öppenvård en gång och även varit på aamöten några ggr. Har alkolism som ett rakt nedstigande led från båda mina föräldrar och hur långt som helst i släktleden. Känns som jag i hela mitt vuxna liv försökt undvika alkohol, vilket har resulterat i att motsatsen har uppstått, alltså undvikit, hetsdruckit, unvikit, hetsdruckit osv. Egentligen vet jag att jag absolut inte kan ta en droppe , men självklart är jag ju där och tror och intalar mig själv. Den här gången går det nog.....min Karl är allvarligt bekymrad, över mig och sig själv förstås. Han har börjat markera spritflaskorna och bevaka mig. Medberoende. Mina barn börjar ledsna på mina löften om nykterhet, ja alla börjar ledsna inklusive mig själv. Har heller inget att skylla på. Som dåligt förhållande, psykisk ohälsa( får jag ju av alkohol förstås) men grundpsyk, arbete . Socialt har jag dragit mig undan och föredrar numer att dricka ( mycket) för mig själv. Märker hur alkoholen blir till besatthet och jag kör ungefär samma mönster. Några dagars nykterhet, planerat drickande, gömma alkohol osv. Nu har jag iallafall varit nykter i 3 dagar och har väl tittat upp från bottenlös ångest från den skandalfyllan senast, som jag såklart gjorde bort mig och inte kommer ihåg ett skvatt av. Ska försöka skriva regelbundet och även besöka ett aamöte imorgon. Skönt att skriva av sig och vilka kämpar ni är här inne. Tar en dag i taget nu. Vi hörs!!

Nu har vi varit iväg några dagar o det gick över förväntan. Visst dracks det, men verkligen med måtta. Det blev kultur, god mat, och naturupplevelser mest. Känns inte som det triggade nämnvärt när medresenärerna tog nån kvällsöl, eller vin till maten. Så skönt, men vaktar lite på suget nu denna vecka i fall att....nu ska jag blanda en antabus och ta mig an trädgården, som surar lite över bristande skötsel. Vill bara säga att jag beundrar er alla här inne, som kämpar o har viljan att förändra era liv, en dag i taget. LOVE

Att samla på sig nyktra erfarenheter är så berikande - och stärkande för självkänslan. Du är en stabil klippa här på forumet Jullan ?

Kram ?

92 dagar nykter, ser man på?är faktiskt väldigt stolt över mig själv. Den där, jag är värd det bästa känslan infinner sig. Siktar mot ? dgr, en dag i taget förstås. Kramiz

Härligt att du känner dig stolt, det är med all rätt!? Såg att du hade det bra på semestertrippen också, gött.
Det där med antabus förresten, hur länge ”behöver” man ta det, och hur vet man att man inte behöver ta det längre? Är det en ren chansning att sluta med det? Är bara nyfiken.?

Ha det bra! Kram

AmandaL

Oh jullan65 så långt du har lyckats ta dig på din nyktra väg. Så himla härligt. Det är stärkande att veta att man kan klara nästan vad som helst nu känns det som! Glad för din skull, grattis och bra starkt jobbat ?

Fina ni, tack för stöd o pepp här inne hos mig?. Det här med antabus börjar kännas som ett avslutat kapitel, just därför bestämde vi på mottagningen att jag kör, minst en månad till. Alltså augusti ut. Bara för att vara säker på att det inte är adjävulen som börjar manipulera mig. Jag tror att när tiden är inne, så är jag så pass stark och inte i behov av antabus. Det känns som jag skulle kunna sluta direkt, men som sagt....långsamt kommer man längst. Idag gjorde jag nått oväntat, helt plötsligt puffade jag mig iväg till gymmet. Det kändes riktigt bra och det kommer helt klart att bli mer av det. Det känns som jag väljer det goda mer och mer, vilket höjer min självkänsla. Att jag är värd att må bra och att oxå ta hand om mig o min kropp o knopp. Vi är alla värda det bästa och att få uppleva ett rikt yttre o inre liv. En dag i taget kämpar vi på, eller hur?

Så fint uttryckt ❤️ Du tar bra val för ditt eget välmåendes skull, och skyndar långsamt.

Den enda erfarenheten jag har av antabus är när ex-sambon använde det. Han visade mig burken, som han fick med sig hem och ta själv. Är det vanligt?

Efter några månader slutade han bara ta medicinen, utan min vetskap, och sen tog han ett planerat återfall en helg när jag var bortrest. Efter sex månader som nykter.

Jag trodde att antabus alltid gavs under kontrollerade former, men det hade man kanske inte tid med i hans fall.

Jag tror att det viktigaste med antabus är att man inte enbart förlitar sig på medicinen utan att man även gör sin hemläxa mentalt. Förflyttar sig från ”jag får inte dricka” till ”jag vill inte dricka”.

Min ex-sambo tyckte hela tiden förbannat synd om sig själv, värsta husmartyren blev han. Han gjorde inte sin hemläxa!

Men det har du gjort ?

Kram ?

Så skönt det är att upptäcka att man börjar göra goda val. Som att hjärnan skottat fram nya vägar att gå och tänka. Det är att presenta sig själv! Något vi alla gjort som problemdrickare är ju att ägna oss åt nån sort självplågeri, så hemskt att se i backspegeln. Så skönt att blicka framåt! Önskar dig en fin dag! Kram. ?

Det lunkar på, har ff semester o känner en enorm trötthet. Sover väldigt mycket. Börjar fundera på om antabus kan göra en trött??annars är det bra, jag tränade 2 dgr i rad och idag planerar vi att vandra. Det är skönt att röra på kroppen, men lite gnisslig känns den allt, efter lååång tid av stillasittande vindrickande.....andrahalvlek , nej det printer vanligt att distribuera antabus själv, även fast jag själv tjatat det till mig i omgångar. En sak är att levern kan bli påverkad o då har man ingen koll på det. Sedan kan man ju bara sluta utan krångel om och när man vill, för att återigen börja dricka. Meningen med antabus är att det ska ingå även en behandling/samtal som förhoppningsvis gör så att man vill fortsätta sin nykterhet och påbörjar den mentala läkningen, för att efter olika lång tid, kunna avsluta kuren och fortsätta av egen maskin. Det är som ett hjälpmedel när man som jag har många återfall i ryggsäcken. Nåväl jag tackar för inlägg i min tråd, alltid så mysigt med påhälsning ?nu ut i min läkande trädgård och jag tackar ödmjukast för en vidare nykterhet 24 h till. Kramiz Jullan

? dagar nykter idag, känns lite som en delseger. Jag satsar på att fortsätta i 100 dagar till, med en dag itaget förstås. Jag lovar inget, jag tar nytt beslut dag för dag, Sakta men säkert får jag mitt liv tillbaka med hjälp av er här inne, jag är tacksam.

Grattis, urstarkt jobbat. Och du ser det som en delseger? Fan, jag ser varje ny dag som en delseger. Ger lite perspektiv. Nästa 100 kommer att gå galant, bara att fortsätta beta av dagarna, en efter en.

Stort grattis Jullan till 100 nyktra dagar. Svinbra jobbat!

Om jag förstått rätt så har du slutat dricka tidigare, stämmer det? Vad känns i så fall annorlunda den här gången? Mest nyfiken.

Kram ?

100 dagar är stort. Jag minns i början när man läste om personer här som hade nått 100 dagar och man var
avundsjuk och mäkta imponerad! Så var stolt nu, det är en delseger väl värd att fira. ?

Kram

Grattis och tack för att du hänger här med oss och gör forumet till den fina plats det är! ???
Så starkt av dig, nu fortsätter vi med att erövra våra liv tillbaka. Kram! ?