Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

Femina

Idag träffade jag min sponsor igen. Vi läser vidare i Stora Boken och samtalar om det som känns angeläget. ?

Ikväll var jag på möte igen. De här fredagsmötena är verkligen fina möten i sann anda utav sinnesro med kloka delningar. ?

Jag bakade kokostoppar idag för att ta med till morgondagens möte men de blev inte så bra, tyvärr. Jag får nog träna på dem lite till... ?

Femina

Idag blev det tidig morgon eftersom min vän lärde mig göra service i denna grupp. Därefter möte.

Är jättetrött just nu. Har haft min mamma här på middag och det är något som tyvärr suger musten ur mig. Inget är någonsin nog. Hon vill bara ha och ha... ?

Femina

Det är en speciell känsla att fira gudstjänst utomhus. Sitta omgiven utav grönska och känna solens värmande strålar samtidigt som man ber och sjunger. Fint. ?

Femina

?
Känt mig lite låg idag. Vet inte varför. Många bäckar små...

Gick på möte. Alltid ett bra beslut. Kom hem. Min man är full, som vanligt, och ska börja jobbet imorgon kl 06. ?

Femina

Alkoholister ljuger ju och förnekar saker, både för sig själva och omgivningen. Även det uppenbara... Jag har undrat i flera år vad hans arbetsgivare tänker. De måste ju se att han är sjuk.

Ingen har nånsin kontaktat mig. Om någon haft samtal med min man är det ju inget han skulle våga erkänna för mig. Han kommer nog inte säga nåt till mig förrän han får sparken. Ännu så länge kommer ju lönen varje månad. ?

Han skulle aldrig få ett nytt jobb. Han fyller snart 58 och alla normala människor ser ju hur han ser ut... Han äter mindre och mindre. Han är en sorglig skugga av sitt friska jag.

Den här osäkerheten är också påfrestande. Hur skulle vi klara oss utan hans inkomst?

Jag vet verkligen inte vad jag kan göra? Han vill ju inte bli frisk. Jag orkar inte med att se honom. Nu har han legat hemma på soffan i tre veckor. Två veckors semester och en vecka sjuk.

Jag har ju jobbat med mig själv och mitt beroende/medberoende. Jag har skilt mig mentalt. Inga förhoppningar kvar. Men ju värre han blir, ju mer motiverad är jag att hålla fast vid mitt eget tillfrisknande. Det finns inget alternativ.

Jag ber ju Gud om hjälp numera. Jag är ändå maktlös över hans agerande.

Min vän och jag har numera daglig kontakt, ibland morgon, middag, kväll. Hans fru dricker också en del. Förutom senaste veckornas intensiva jobbande att rädda onsdagsgruppen så har vi ju mer gemensamt. Vi tänker och tycker likadant. Vi har blivit ett bra team. Han stöttar mig, jag stöttar honom. Inte idealiskt förstås men ganska naturligt.

Gud, ge mig sinnesro. ?

Jag tänker att om hans arbetsgivare konfronterar honom så kan det kanske bli hans räddning? Eller inte. I värsta fall blir han av med jobbet ju ?

På nästan alla arbetsplatser är det så pass slimmat att det inte funkar att leverera minimum. Alla måste prestera optimalt.

Om han blev konfronterad av arbetsgivaren så skulle han ju erbjudas behandling. Men vill han inte blir det svårt.

Jag hade en kollega som vägrade, och det slutade med uppsägning. Efter några år kom han fram till mig på gatan och kramade om mig. Han var nykter, nyförälskad och hade fått ett nytt enklare jobb. Det kan bli bra i slutändan.

Kram ?

Jag tänker att om hans arbetsgivare konfronterar honom så kan det kanske bli hans räddning? Eller inte. I värsta fall blir han av med jobbet ju ?

På nästan alla arbetsplatser är det så pass slimmat att det inte funkar att leverera minimum. Alla måste prestera optimalt.

Om han blev konfronterad av arbetsgivaren så skulle han ju erbjudas behandling. Men vill han inte blir det svårt.

Jag hade en kollega som vägrade, och det slutade med uppsägning. Efter några år kom han fram till mig på gatan och kramade om mig. Han var nykter, nyförälskad och hade fått ett nytt enklare jobb. Det kan bli bra i slutändan.

Kram ?

Femina

#Andrahalvlek
Jo, jag har ju tänkt samma sak. Men jag tror faktiskt att det kan vara så att han fortfarande presterar bra på jobbet. Han kan vara socialt lättsam, kan sitt jobb, serviceminded och rask. Han låter övertygande när han talar med andra. Han låter engagerad och löser problem. Det är nog anledningen till att arbetsgivaren bortser från det faktum att han ser mager och sliten ut. Det är min gissning. Det är ju bara vi i familjen som ser hur trött han faller ihop på soffan med vinglaset när han kommer hem... ?

Femina

Boken jag just läst handlar om AAs första tjugo år. Jag trodde först den kunde vara lite tungläst. Icke! Den var intressant och jag lärde mig mycket. ?

?
I övrigt en ganska intetsägande dag. Handlat, plockat vinbär, tog en tupplur mitt på dagen eftersom jag bara fick fyra timmars sömn inatt.

Min vän har hört av sig från morgon till kväll. Han verkar oroad över morgondagens praktiska möte. Det måste förstås löpa väl ut och han har lagt ner en massa tid och jobb för att gruppen ska kunna fortsätta. Själv har jag nu fått 3 uppdrag i gruppen. Inköp, litteratur & vice kassör. Men, det jag tänker är att om gruppen inte håller ihop finns det en Guds plan med det också. Ett syfte vi inte ännu ser och känner till. ?

Vilken resa du gör för din egen hälsa! Fick en impuls att kolla och ser att det är nästan precis två år sen du kom hit. Två år och tre dagar idag. Grattis till ditt nya liv! Ledsamt med din make men så bra att du kan lämna det som är hans ansvar till honom. Det känns förtröstansfullt att du har tillit till din HM att allt kommer att falla på plats. Jag önskar dig och din vän ett fint möte ikväll! Allt gott och kram / mt

Femina

?
Ikväll har vi haft praktiskt möte samt ordinarie möte efteråt. Det gick, efter omständigheterna, riktigt bra. Puh! ?

Orosmakaren, som annars alltid är med, har inte synts till på tre veckor. Lika bra det.

Vi har nu folk på de flesta uppdragen i gruppen. Jag slipper vara litteraturansvarig. Jag är bara tacksam att fler vill vara delaktiga. Det räcker så bra med inköpsansvarig, vice kassör samt delat administratöransvar för vår Facebookgrupp. ☕????

Jag har i veckan köpt kaffe, kex och beställt kaffemjölk i sådana där små pyramid-tetrapack förpackningar. De går inte att köpa i vanliga affärer men finns att handla online. Jag väljer att betala privat tills vidare istället för att ge "hattpengar". ?

Min vän kan nog pusta ut lite nu. Han har varit lite orolig hela dagen. Det märks på hans sms. Men jag ber ju till Gud, varje dag, om att få vara till nytta och glädje för mina medmänniskor och det får jag möjlighet att vara, tack vare honom bl a. ?

Femina

Hann precis i tid till dagens lunchbön på väg hem från city.

Känner mig lite trött och vemodig idag. Sov inte många timmar i natt. Så har jag en gudfruktig vän i AA som isolerar sig i dessa virustider men hör av sig var och varannan dag via sms. Han skickar små fina texter och uppmuntrande ord till mig. Idag skrev han så fint till mig att jag blev tårögd på tunnelbanan... Värdefullt. ?

Femina

Denna bok har jag läst idag. Den kom med posten från AA. Lättläst, nyttig, ovärderligt innehåll. ?

Avslutade kvällen med möte igen. Älskar dessa fredagsmöten! Precis vad jag behöver, när jag behöver det. ?

Femina

Jag är en idiot. Lär mig tydligen ingenting av tidigare erfarenheter utan gör samma misstag, om igen, med samma person.

Trasslar in mig känslomässigt och glömmer fokusera på mig själv och mitt eget dysfunktionella liv.

Ont, det gör ont, det gör ont, det gör ont en stund på natten men inget på dan... ?

Femina

Uppe med tuppen och iväg på morgonen för att göra service, igen, med min vän. Vi har gott om tid för att sätta på kaffet tills mötet börjar. Då hinner vi ju prata en del ostört. Det kändes bra. ?

Femina

Senaste boken från AA så nu har jag sammanlagt sex små böcker att läsa ur på morgonen. NU kanske det borde räcka! ?

Idag blev det gudstjänst igen. Det är ju söndag! ?