fomo

10 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
stereolife
fomo
stereolife
hur hanterar ni fomo?

Sitter hemma med hund och väntar på att min man ska komma hem från jobbet. Dag 4 som nykter.
Haft haft en bra dag, inte så mycket ångest och inget sug efter alkohol. Har rört på mig, träffat en vän och gjort ärenden.
Två kompisgäng är ute på bar och jag läser om det i respektive gruppchatt. Har ingen direkt ork eller vilja att möta upp nåt av gängen, har tvättstugan kl.22 och det lockar faktiskt mer än att träffa vänner.

Ändå känner jag en stark fear of missing out.

Hur hanterar ni fomo?
Har ni några tips?

AmandaL
Stereolife jag fick mycket

Stereolife jag fick mycket mer uppleva ”fear of missing out” när jag var full eftersom jag oftast drack mig till minneslucka. Det slipper jag som nykter. Så för min skull är det mycket bättre nu, jag behöver aldrig vara rädd för att missa något eftersom jag hela tiden är i mitt sinnes fulla bruk och minns precis allt vad jag gör, säger eller beter mig. Det är skönare att vakna en söndag morgon och komma ihåg vilken film man såg istället för att undra vem det nu egentligen var man träffade där igår kväll och vad det nu egentligen var man sa?! Och var jag inte lite för klängig på han den där snygge killen också?! Och varför har jag spenderat så mycket pengar, har jag tappat dom? Nej Harry Potter filmen på tv ger mig mindre ångest och ”fear of missing out”, eller vad jag skulle kalla det för ”fear of blacking out” behöver jag inte bekymra mig om 🙏🏻🌷

Kennie
Hej!

Själv upptäckte jag till min stora förvåning att det var roligt att umgås med mina vänner på fester, middagar och utekvällar även när jag inte var full! Kan ju tyckas självklart, men jag insåg att maten, samtalen, musiken faktiskt funkade utan alkohol. Såg till att ha goda alkoholfria alternativ i glaset. Sen kanske man inte vill hänga på till soluppgången längre, men som Ted säger i How I met your mother: Nothing good ever happens after 2 am. Du kanske vill vänta lite med att vara med på grejer då du förut skulle druckit tills du har landat lite i att vara nykter, men sen tror jag du kommer bli positivt överraskad av hur bra det funkar. Plus superbonusen att komma hem nykter och vakna frisk och ångestfri nästa dag..

Andrahalvlek
Fortsätta ha kul och njuta

I början bör man undvika frestelser, men när nykterheten känns mer stabil kan man självklart hänga på. Alkoholfri öl finns överallt.

Jag har varit på några kalas där jag normalt brukar dricka, tex på midsommar. Jag hade jättetrevligt! Det viktiga är attityden. Man kan inte gå dit och tänka ”stackars mig som inte får dricka”. Man måste ha kommit till stadiet ”jag vill inte dricka men jag kan ha kul med mina kompisar ändå.”

Och det spelar ingen roll vad vi skriver egentligen. Du måste uppleva det själv för att verkligen förstå att du kan ha kul, trevligt och mysigt med alkoholfritt i glaset.

Någon tipsade om sobriety curious och det är tydligen en nykter rörelse som sprider sig. Club Sobriety har jag sett på tuben, en jätteintressant dokumentär!

Kram 🐘

Peter på landet
Inget alls!!

Mina kollegor har ”jobbfest” imorrn... lunch, golf, sen festligheter på kvällen. Tackade nej för första gången, lite konstiga blickar men gick rätt smärtfritt.
Vet ju redan hur det går.... starköl till lunch, smådrickande under golfen, sen full fest... gråt, skratt, pinsamheter..... efterräkningar i form av rejäl baksmälla o ångest. NEJ TACK.
Följer ”uppvärmningen” i gruppchatt ikväll, saknar det inte alls

Andrahalvlek
Personalfester

Under många år undvek jag personalfester helt. Galet mycket alkohol och pinsamheter på alla håll och kanter. Jag bidrog till en del, men var verkligen inte värst.

Den senaste personalfesten var jag med på men jag drack alkolholfritt och tog bussen hem kl 23. Missade nog inget viktigt 😂

Kram 🐘

stereolife
tack, ska låta det gå lite

tack, ska låta det gå lite tid och se hur allt ter sig. ni säger så kloka saker!
känner verkligen igen mig med vissa grejer redan. saker som jag egentligen borde ha vetat tidigare men inte kunnat. till exempel hur kul det är att träffa vänner utan att dricka alkohol.

igår var jag på en väns årliga sommarfest. fullt med bjudalkohol och mycket lite mat, toppenkombo... men jag lyckades hålla mig nykter, vilket ganska snabbt visade sig vara ganska lätt. att verkligen se hur folk ändrades efter varje glas. hur volymen gick upp. hur folk började dricka vad som helst så länge det var ett uns av alkohol i. efter några timmar blev jag nöjd och jag började säga hej då. möttes av "neeeeeeeeeej ska du gå?? varför????" samtidigt som de spillde sina drinkar. ville nästan säga "men ni har ju blivit så tråkiga nu". för det hade dom. dom var inte kul längre. dom hade kul tillsammans och det är dom såklart värda. men det kom till en sån tydlig gräns.

promenad hem i solnedgången med hund och sedan överraskade jag mannen på jobbet och vi promenerade hem i sommarnatten. tusen miljarder bättre kväll än om jag hade druckit.

ska försöka komma ihåg den känslan nästa gång jag känner ett sug. jag har det bättre utan alkohol.

Andrahalvlek
Uppleva

Man kan inte läsa sig till fördelarna med nykterheten, man måste uppleva dem.

Att vara nykter på ett fylleslag kan vara underhållande, men man orkar inte se pinsamheterna så länge.

Tack och lov att jag inte dricker längre och beter mig så.

Kram 🐘

Kennie
Fint inlägg!

Den där känslan, nykter i sommarkvällen, promenad med den man älskar. Då finns inga frågetecken kring varför man inte dricker.