Fysiska och psykiska efterräkningar av Alkohol

13 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Peter på landet
Fysiska och psykiska efterräkningar av Alkohol
Peter på landet
Vad har ni för erfarenheter?

Mina negativa konsekvenser av supandet är kass mage, ångest, dålig sömn, kassa värden triglycerider.
Alla, ja ALLA negativa konsekvenser är i princip borta på 1-2v när man håller sig vit. Det finns bara en positiv sak med giftet enligt mig och det är att det är gott, och att alkohol är en smakbärare i mat... ganska chockerande att vi ändå häller i oss spriten.

AmandaL
Det finns så mycket annat som

Det finns så mycket annat som är godare att dricka än alkohol tycker jag och som inte påverkar kroppen och sinnet. Så det är för mig helt uteslutet att fortsätta dricka när jag upplever alla fina effekter man får av att vara nykter, precis som du säger så blir man snabbt stark och frisk när man slutar, det är så skönt att få lov att må bra igen, det är den finaste gåvan jag har gett till mig själv 🙏🏻🌷

Peter på landet
AmandaL

Ja, du har helt rätt. Jag har upptäckt andra goda drycker med. Att må bra är mer värt!

AmandaL
Visst är det det? Det blir

Visst är det det? Det blir liksom orimligt att börja dricka igen. Det är lite som när man slutar äta socker (jag har gjort det också förut) jag kunde gå och suckta och längta efter choklad eller godis, sen när jag väl började äta det tänkte jag ”men så här smakade det inte förut, det var mycket godare då”
Men det är hjärnan som lurar en, minnet av godsakerna är bättre än vad det faktiskt är att äta dom! Och jag tänker att det är exakt samma med alkoholen, hjärnan lurar oss att tro att det var gott men i själva verket.. hur gått är det att dricka ett gift? Ett starkt gift? Smakar det verkligen gott? Öl smakar lika bra alkoholfri och att dricka en smoothie på färska bär, det är gott på riktigt och om det nu var så gott med vodka tex, varför måste vi då gömma den i en drink med massa andra goda ingredienser? Att köra dom goda ingredienserna utan vodkan kännas renare, bättre, hälsosammare och godare 👊🏻🌷

Peter på landet
Absolut....

Fast jag drack/ dricker för att jag gillar smaken, fyllan är en obehaglig biverkning. Men du har helt rätt, ska ställa om mitt ”mindset” till andra njutningar, för dom finns ju!

AmandaL
Men det finns ju alternativ

Men det finns ju alternativ som är alkoholfria som ska smaka samma menar jag, att dricka en mojito utan alkohol går. Att dricka en öl utan alkohol går. Jag tror du romantiserar smaken av alkohol för att du vill det, det finns samma smak i alkoholfria alternativ som bara stärker dig istället för dränker dig 😀 sen sjävklart smaker inte grönkålschips samma sak som potatischips. Men om jag får välja på mitt liv, min framtid och min hälsa så väljer jag det hälsosamma alternativet utan att fundera på om det finns något annat ”godare” alternativ som gör ”ondare” 🌷

Peter på landet
Provat flera...

Alkoholfri Öl funkar jättebra! Samhället i stort har en romantiserande inställning till Alkohol, det är ett stort problem. För min egen del så har jag bara ledsnat på biverkningarna. Ingen aning om jag kommer att praktisera total absolutism för all framtid men ”drängfyllor” och slösa bort tid i bakfyllans töcken är absolut förbi. Nu gäller att fånga dagen, älska familjen, träna, må bra

AmandaL
Låter härligt Peter på landet

Låter härligt Peter på landet 👊🏻 Fortsätt fokusera på allt det fina ett nyktert liv ger dig så ska du se att du tappar lusten att smaka på någon alkoholhaltigdryck 🙏🏻🌷

Ostrukturerad
Alkohol, kaffe och cigg

Alkohol, kaffe och cigg smakar BLÄ, jag har bara vant hjärnan vid att tro att det smakar gott!

Kallekandricka
Hej, det blir mitt första

Hej, det blir mitt första inlägg här. Äntligen tog jag tag i att skapa en användare efter mycket läsande.

Vill bara besvara ditt inlägg AmandaL med att jag tycker om både doften och smaken av alkohol, har alltid gjort ända sedan jag första gången smakade. Om den är i öl, vin eller sprit spelar inte så stor roll så länge det smakar spritigt. Drinkar har jag alltid blandat så skarpa att det nästan sticker i ögonen, jag är en sån som kan(kunde) slå upp ett par deciliter vodka i ett glas och avnjuta det under en timma eller två till en film eller framför datorn, så jag tror det är väldigt olika.

Öl i sig tycker jag inte så mycket om, förutom alkoholstarka sådana.

Skulle aldrig i mitt liv få för mig att dricka alkoholfria alternativ utom möjligen svensk söt cider, väljer vatten eller annat före alkoholfritt alternativ alla gånger :)

Tack och lov har jag nog kommit till vägs ände med alkohol och har sedan två veckor tillbaka brutit helt.

Ostrukturerad
Har någon något tips på vad

Har någon något tips på vad man kan göra om man, som jag, blir så djupt deprimerad och nedstämd och mest gråter när man är nykter och drogfri? Jag klarar det inte länge innan jag tar till t ex alko för att må lite bättre. Inte blir det bättre av att ha en närstående som inte klarar av att se mig sån och då uppmanar till det, för att denne vet att jag då mår bättre!
Jag förstår att alko & annat skit inte gör mitt mående bättre i längden, och att det säkert är en bidragande orsak till depression mm! Men jag har inte alltid mått såhär när jag tagit uppehåll, det har varierat och jag är säker på att mitt grundmående är uselt och att jag har en period nu då jag självmedicinerar. Att "prata med någon" ger mig inget! Psykologen har semester till mitten av aug och har hänvisat till tel-jouren om jag "behöver hjälp". Jag har ringt dit förut flera ggr och pratat när saker hänt som jag haft svårt att hantera, men jag har varken ork eller lust just nu att ringa och presentera mig och berätta för ännu en anonym röst på andra änden som inte kan ändra på att jag mår som jag gör! Jag käkar antidepressiva, stressdämpande, uppiggande och sömngivande medicin som jag förut varit hjälpt av, men saker som hänt de senaste åren har fått mig att dricka några öl varje dag och en del annat som jag inte vill skriva om för att inte någon ska göra nåt med informationen. Och..detta verkar ha slagit ut effekten av läkemedlen! Jag har ljugit och undanhållit detta för psykiatrin eftersom jag av erfarenhet vet att det enda som händer är att man blir av med ADHD-medicinen och tvingas visa upp en massa negativa prover för att få tillbaka den. Jag har noll förtroende för AA, beroendevården, psykvården och Soc! De är så okunniga att man blir mörkrädd! Been there done that!
Hur kan man bli nykter utan att bli så deprimerad att man bara orkar ligga i sängen och gråta och hata? Jag hatar att må så dåligt!

Ostrukturerad
PS. Jag har jobbat massor med

PS. Jag har jobbat massor med mig själv, med healing och mindfulness och att älska och acceptera mig själv, om nu någon tror att problemet är att jag inte tycker om mig själv tillräckligt! Det verkar vara för alla andra deprimerade att de avskyr sig själva, men det är INTE så i mitt fall!!