Palasso

Var inne på AHJ för typ 3 år sen, och lyckades vara helt nykter i 3 månader. Minns tiden som kanske en av de skönaste perioden i mitt liv på väldigt länge. Sen gick det som det gick, tyvärr. Fram tills igår så har jag druckit mer än man bör. Haft 2-3 perioder under de senaste 3 åren där jag varit nykter i 2-3 veckor. Även dessa perioder har känts fantastisk, men på nåt sätt kryper känslan alltid fram att nu kan du börja igen.

Under senaste våren med hemmaarbete, samt nu semestern som tar slut idag, fick jag nog igår. Har ett särboförhållande, och vi ses bara på helgerna, men igår erkände jag för min särbo att jag anser att jag har stora problem med alkoholen.
I mitt liv har jag så mkt att se fram emot kommande 6 mån. Ska både bli morfar och farfar med 10 dagars mellanrum, och inser att jag kommer inte kunna bli en bra sådan ifall detta fortsätter. Risken att bli frånvarande , samt att bli både sjuk, samt kanske dö i förtid skrämmer mig.

Har varit inne mkt på forumet idag, och känner mig stärkt att göra ett allvarligt försök igen att bli nykter. Vet att vara i det ger både kraft, energi och pepp att klara det. Så nu håller vi tummarna. Nån mer idag som gör ett allvarligt försök? Vi kanske kan peppa varandra.

Palasso

Den här gången klarar du det! Med målbilden att bli morfar och farfar klarar du allt ?

Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset.

Kram ? (nykter 6 mån den 9/8)

Hej och välkommen!
Rädsla för att bli sjuk var ett viktigt incitament för mig att slita dricka, dessutom är det inget hittepå utan tvärtom är ju alkohol i för stora mängder farligt, för kroppen och- förstår forskarna allt mer- för hjärnans förmåga att åldras med värdighet.
Grattis till att bli morfar och farfar! Inte alla som har en 100% garanterad lyckoboost coming up. Och du har två. Wow. Vilken chans och möjlighet att bli nykter. Umgänge med barnbarn kräver heller inget stämningshöjande.
För mig har tre saker varit viktiga sedan jag slutade dricka alkohol den 6 januari.
1. En dag i taget- ibland en timme i taget.
2. Insikten om att det bara hänger på mig, mina beslut och min vilja. Det är ingen tur med här, endast skicklighet. Det är inget att ”hpppas på” att bli nykter.
3. Viktigast: Jag gör det här för min skull.
Önskar dig kraft och styrka!

Palasso

AndraHalvlek och Se klart- för peppande och välkomnade igen till detta forum. Ja jag tänker mkt på att bli morfar och farfar och vilken förebild jag ill vara mot de små, när de växer upp. Självklart även för mina barn. Är nu inne på min 3:e dag som nykter, och det har funkat bra, men jag kommer gärna in i tanken att 2-3 dagar gör ingen skillnad, och känner att fler dagar ska till innan jag känner att jag är igång ordentligt. Känns dock skönt nu att ha haft några dagar nyktert inför jobbstarten imorgon.

Lite besynnerligt är det att min arbetsplats ligger i samma hus som systembolaget. Har 10 m till butiken när jag kommer ut ur min arbetsplats, så jag kommer ha detta att kämpa mot när jag ska hem. Har så många gånger slunkit in där när jag sen tidigare bestämt att jag ska sluta. Vet faktiskt inte hur jag ska hantera det, men får tänka på vad du "Se klart" skrev till mig. Allt hänger på mig, mina beslut och framför allt min vilja, och att jag gör det för min skull.

Tack ännu en gång för kraft och styrka från er båda.<3

Palasso

AmandaL

Jättebra med tredje dagen nykter! Grattis till det ? och hur ska man komma längre fram på sin nyktra resa om man aldrig börjar? Man måste ha dag ett, dag två och dag tre för att komma till dag 365. Du ska vara stolt över dina dagar, varenda dag är precis lika mycket värd, dag tre är minst lika viktigt som dag 363. Ju längre du klarar kommer självförtroendet men den jobbigaste och tuffaste resan när huvudet svajar är i början, så du ska vara stolt över dina tre dagar ?? Mycket bra jobbat ?

Kan du gå åt motsatt håll? Även om det blir en omväg. I ren protest liksom? Vända Systembolaget ryggen.

Jag tror på att bokstavligt talat riva upp rutiner och bygga nya nyktra rutiner.

Pulshöjande aktivitet rekommenderas mot ångesten.

Och tänk inte så mycket - gör bara!

Kram ?

Att vara en fin förebild för sina barn och barnbarn är verkligen en otroligt härlig känsla när man kommer en bit i nykterheten.
Det som överraskar mig är ju att nykterheten är en jäkla ego-boost, JAG får mer närhet till dem. JAG får möjlighet att vara närvarande när vi umgås. Det är där känslan av att göra det för min skull- får bränsle.
Försök att alienera dig så mkt från vin/sprit/öl att Systembolaget skulle kunna vara en.. jag vet inte vad man sällan är sugen på; järnhandel.
Önskar dig en fin och nykter start på veckan! Själv grejar jag heldag i trädgården, något som verkligen hjälp mig hålla mig nykter.
Kram.

Palasso

Tyvärr kan jag inte gå åt nåt annat håll, men vet att man måste förändra mkt i sin tanke, och stärka sin egen självbild genom att uttala saker högt för att påverka sin inre styrka. Så får kanske hitta mig affirmationer som stärker mig mot att ta mig in där. Kanske " Jag vänder dig ryggen, för jag vill, kan sluta dricka, och du ska inte längre förstöra mitt liv" För att ytterligare förstärka kanske även peka finger :)

AmandaL

Ja det låter som en jättefin tanke palasso! Det handlar om din inre kraft! Jag har flera flaskor vin hemma som jag har haft enda sedan starten på min nyktra resa, men aldrig öppnat någon, för jag har bestämt mig, du har bestämt dig, du kan allt du vill! Jag tror mycket på att få uppleva dom positiva effekterna med att vara nykter. Det bidrar till att man vill fortsätta att vara det, man kan utsättas för hur mycket prövningar som helst, men det är bara din egen viljestyrka som inte tar benen till systemet, som inte öppnar den första flaskan vin, som inte för glaset till munnen, vill du klarar du det. Och vi är många här som gläds så oerhört åt dina nyktra kommentarer, tänk så stolt du kommer att vara när du klarat av att få förbi systemet och kan skriva det till oss, för det vill du, du vill skriva att du gick förbi och att det kändes skönt ?? Jag längtar tills jag läser det inlägget ???

Till slut sitter de som berget i medvetandet ?

De första 20 gg är du medveten om att bolaget ligger där, sen blir det som vilken affär som helst som du inte brukar besöka.

När min hund dog var det plågsamt att komma hem. De första 20-30 gångerna jag öppnade ytterdörren var det så plågsamt att sakna hans överlyckliga välkomnande. Men det gick över. Allt går över.

Kram ?

Palasso

Ja, Se klart att se det som en Järnhandel eller Bygghandel passar mig som handsken. Är ingen Handyman, och gillar inte med att bygga, snickra och fixa, så varför skulle jag gå dit då. :) . Varför köpa en hammare eller spik, när jag aldrig använder det.
Ja visst är nykterhetens en EGO boost. Har haft den känslan i korta perioder förut. Vet ju hur bra jag mått av det. Så gäller för mig att ta mig dit nu igen, men den här gången inte sänka garden, utan försvara mitt ställningstagande.
Tack för tips och trix, och din omtanke.
Kram

Palasso

Tack AmandaL för att du fick mig att tänka annorlunda. Du har så rätt att resan börjar nånstans, och man får ta varje framgång som nåt positivt. Jag är ödmjukt stolt, och tacksam för mina dagar <3

Palasso

Idag första dagen på jobbet efter semestern. Dagen har varit bra, och det var lugnt på jobbet. Natten däremot var väldigt dålig. Första natten som jag sovit riktigt illa sen jag slutade att dricka för 4 dagar sedan. Varm, svettig, kli i hela. Vaknade ganska trött, men efter ett tag fick jag energi av att jag tänkte på hur gärna jag ville uttala min affrimation när jag skulle gå förbi systemet precis bredvid ingången till mitt arbete.

Det kändes riktigt bra att uttal den när jag kom till jobbet, och när jag gick därifrån. :)

Många gånger sen tidigare har jag lyckats att inte gå in på systemet vid jobbet, men sen har resan hem där jag bor fått mig på andra tankar. Har då många gånger åkt till systemet på min hemort. Idag var jag rädd att den känslan skulle komma över mig när jag åkte hem. Den uteblev som tur var. Resan hem från jobbet är en trigger för mig förstår jag. Har hänt så många gånger att jag tagit beslutet att åka till systemet hemma, när jag inte gjort det på jobbet.
Nu är jag glad över att kl är över 1800, och att jag inte varit där. Vet att jag tänkte imorse att jag måste hålla mig sysselsatt med något så kl blir 1800 ifall resan hem hade triggat igång nåt. Slapp det, och sen var jag så trött efter nattens dåliga sömn, så nu har jag sovit 1 tim och då var kl över 1800.

Är ödmjukt glad över mina 4 dagar som nykter. Hoppas få sova bättre inatt. Nu går jag på att laga mat, vilket jag tycker är både roligt och avkopplande. Då kommer tankarna vara riktat mot nåt annat vilket känns bra. :)

Din strategi funkade! Gällande bilresan kanske du kan lyssna på tex Alkispodden? Då slipper du nog tankar om att åka till bolaget.

Kram ?

AmandaL

Stort grattis till fyra nyktra dagar! Du känns som sagt tidigare stark palasso, det här kan du klara ??? jag tror på dig, och i takt med att du upplever så mycket positiva effekter som kommer av att ha blivit nykter kommer det bli så mycket lättare att gå förbi Systembolaget ???

Palasso

Igår kom jag upp till tvåsiffrigt gällande nyktra dagar. Är ödmjukt glad över att ha kommit hit. Nu satsar jag mot tresiffrigt. :)
Ni är många som klarat 10 dagar, och även jag har gjort det förr. Men den här gången känns det annorlunda. Har en helt annan målbild än de senaste två gångerna. Då visste jag att jag skulle börja dricka igen, därför tanken var att jag skulle göra det efter en tids uppehåll..
Första gången, var för att bara ta ett kortare uppehåll, för att kanske bevisa att jag kunde hålla mig ifrån, och i och med det bevisa för mig själv att jag inte Var alkoholist. Andra gången var för att få jag var rädd att de skulle ta leverprover på mig när jag skulle förnya min D- behörighet på körkortet, och i och med det kanske inte få förlängd behörighet ( Inga leverprover togs). Självklart firades det med att öppna en flaska vin på kvällen.

Nu kraschade jag inför min särbo, och det kändes befriande att erkänna både för mig och henne att jag är alkoholist. Fokuset och målbilden är nu att bli nykter. Vet att jag har en lång och snårig stig att gå, och många fallgropar att undvika under min resa, som kanske aldrig kommer ta slut.

Min första vecka hade jag svårt att sova, men sen i torsdags har jag sovit gott varje natt. Vaknar upp utsövd och har energi att göra saker. AmnadaL det är en positiv effekt som man får tidigt på sin resa. Sen har även en vilja i mig att börja ta hand om min kropp infunnit sig. Har börjat att promenera, och imorgon är det dags igen.

Tack Andrahalvlek för tips om alkispodden. Har inte behövt lyssna på den på väg hem från jobbet, men den är befriande att lyssna på och stärker mig i mitt val att bli nykter. Har faktiskt inte en enda gång haft en diskussion med den där lille " djävulen" som så gärna annars sätter sig på min axel. Varken när jag går förbi systemet på väg från jobbet, eller resan hem. Så just nu känner jag mig stark, men är på min vakt, och säger din Affirmation högt många gånger till mig varje dag andrahalvlek: Aldrig glömma-Aldrig ta första glaset. <3<3

Härligt att du mår så mycket bättre. Fortsätt fokusera på alla fördelar med nykterheten så kommer nykterheten att rulla på med fler och fler dagar.

Men var mentalt förberedd på att alkoholdjävulen kommer att börja viska i ditt öra ”det här gick ju lätt, du är nog inte alkis”. Börja inte förhandla! Svara direkt: ”Nej, jag ska inte dricka!”

Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset. Viktigast först - vara nykter!

Kram ?