Vilken ångest. Fallit dit igen efter att ha varit nykter i 6 månader. Trodde jag skulle klara att dricka igen men det gör jag inte. Var på fest för 2 dagar sedan och skulle bara dricka ett glas men det blev nästan 2 flaskor. Mår så dåligt, kan inte ta mig upp ur sängen, jag inser att jag kan inte kontrollera mitt alkoholintag. Jag bara sover och är så nere men det är bara att försöka igen. Mådde så bra när jag inte drack, dit vill jag komma igen.

HittaVilse

Återfall kommer tyvärr alltid. Du verkar ju ha fattat direkt att du inte kunde kontrollera det hela. Se det som en motor, det är ingen skam att inte kunna hantera sitt drickande, särskilt om man som du har tagit steget.

Buzzz

Återfall, ja.
Tror att i princip alla här inne känner igen sig och känner med dig.
Mitt nuvarande återfall varade i tre år. Dag 3 för mig nu.
Enda rådet jag kan försöka ge dig är att försöka komma tillbaka så snabbt det bara går (lätt att säga såklart), men för mig blev det bara svårare och svårare ju längre jag drack. Kände bara mer och mer hopplöshet.
Fokusera på den fina känsla du hade när du lät bli!

//Buzzz

Anders 48

...har vi alla gjort. Det hör till. Det bästa är att snabbt sitta i sadeln igen. Skammen o skulden gör ingen nytta - och du, de 6 månaderna som du hade nykter har du inte på något sätt förlorat. De finns i din ryggsäck, och det är DINA 6 månader. Glöm inte det när du mår som sämst. Det halvåret är ditt - och jobbar för dig. Väldigt bra jobbat måste jag säga. MVG! Nu fortsätter du bara uppåt och framåt.........

Greta99

Det var tufft den 1:a veckan. Sjukskrev från mig på jobbet och sov och var bara deppig, kunde inte ta mig upp ur sängen.
2:a veckan blev lättare. Men suget finns kvar. Jag kämpar. Vill inte hamna på botten igen. Men alkoholen finns överallt. Jag har en många vänner och de flesta partajar och dricker, men jag drack alkoholfritt på den senaste festen, det gick bra. Mina närmaste vänner vet givetvis, men inte alla. Man har ju en front.
Kram :-)

Greta99

Det känns skönt att höra. Det är ingen enkel resa detta.
Tack för dina fina ord. :-)

Greta99

Tack för att du delar med dig. Vi kommer att klara detta! Det är skönt att detta forum finns - att man kan skriva och ta del av andras berättelser.
Kämpa på!

Tack för att du delar med dig! Det går bra för mig (är på dag 11) men visst kommer suget. Och oron över framtiden.... kramar