Jag har inte haft tråkigt en sekund på resan. Känner mig stärkt i min nykterhet och att ta en dag i taget när det gäller allt i livet. Det ger mig någon slags själslig ro som jag saknat mycket länge. Jag har också blivit en mer avslappnad och trevligare person på köpet.

Livet rullar på och jag mår bra. Tänker inte alls på alkohol och sörjer inte, men tänker skriva här inne varje dag för att påminna mig själv om att vara vaksam. Tror att det är lätt att ha för bråttom. Har bara gått 24 dagar, men känns som jag aldrig druckit. Det är så lätt att glömma!

Ha en fin dag ❤️

Såg ett klipp med min husgud igår som handlade just om det. Efter en tid bleknar de hemska minnena. Det känns lätt. För lätt? Har man egentligen problem med alkoholen?

Enligt honom är de allra farligaste fem orden ”ett glas är nog okej”. Så fort man tänker de orden, eller en variation av dessa, så ska man mentalt örfila sig själv eftersom det är första steget mot ett återfall.

Och ett återfall kan innebära flera månaders supande och svårt att komma tillbaka igen. Amanda skrev jättebra om det för ett tag sedan.

Kram ?

Har inte så mycket att skriva. Dagarna flyter på bra, mår bra och längtar lite tillbaka till jobbet. Ska bli trevligt att träffa alla efter semestern igen.

Ha en fin dag❤️

God morgon!
Känner mig glad och tacksam över AA gruppen. Får ut väldigt mycket av att träffa folk och prata IRL. Jag är normalt dålig på att öppna mig, mitt innersta ska skyddas till varje pris. Så är det inte i gruppen och det är så befriande att kunna vara helt jävla ärlig inför ansiktena på en massa människor. Jag ser det som ett sätt att öva på, så att jag i framtiden kan bygga djupa och äkta relationer med människor som jag älskar.

.,. Soffpotatis-borde kanske byta nick ?
Härligt att du har hittat AA, förstår att det är så bra för många. Kanske extra bra för oss som är bra på fasader och kontroll. Det är iaf något jag fortsätter att öva på, varje dag. Ha en fin dag!

Ny dag med sol och bad. Man får passa på sista veckan på semestern. När denna dag gått har jag varit nykter i 4 veckor ?

Ha en fin dag?

Du har jobbat på kanonbra med nykterheten! Känn enorm stolthet över det ?

För mig är stolthet ett positivt ord, att man är riktigt nöjd med det man har gjort och gärna solar sig i den glansen lite ☀️

Kram ?

Tack andrahalvlek! Jag känner mig mycket stolt ?

Tänk att för fyra veckor sedan låg jag här och mådde så fruktansvärt dåligt. Ångest och bakfylla, men jag hade bestämt mig! Och tänk, jag har följt planen!

Grattis till mig!

Ha en fin dag allesammans ❤️

Bara några ynka dagar till så har du fixat den första månaden!
Härligt att läsa att det går bra, fortsätt bara hålla dig till planen så grejar du det här lätt!

Och ja, Grattis till dig!

Tack jullan65 och onkel f!

Jag känner mig så lugn, en dag i taget! Jag är så tacksam att jag hittat hit och till AA. Jag är så glad att jag slutat kämpa emot, nu har jag så mycket mer energi att lägga fokus på saker jag mår bra av.

Har inte tänkt så mycket på alkohol, men när det dyker upp då tänker jag på när jag somnade i min egen kräka. Dit vill jag aldrig igen...

Känns väldigt bra ?

Haft en härlig dag utomhus, en mycket slö dag. Lyssnat på Alkispodden och degat i trädgården. Har kommit till insikt att jag är ett vuxenbarn, tänkte försöka mig på ett sånt tolvstegsmöte till veckan också. Är både skönt och jobbigt att inse alla ”brister” man är utrustad med. Nu har jag i alla fall både insikten, lugnet och styrkan att rannsaka allt och på riktigt påbörja mitt tillfrisknande.