Åldern och att jag gick på semester.

"Jag fyller 50 år i år, ska jag fortsätta slösa bort flera dagar i veckan på något som bara får mig tänka på nästa kväll jag får sitta hemma i smyg? Vad är det för liv?"

"Ska jag verkligen slösa hela semestern igen på det ??"

För mig var det att jag verkligen märkte hur mycket mer alkohol jag behövde för att få effekt, plus minnesluckorna som kom allt mer frekvent.

Min pappa var alkis och dog i sviterna av det vid 61 års ålder. Jag fyllde 50 år i höstas och ville inte gå i hans fotspår mer. Jag fick nog.

Kram ?

Mest att jag inte kunde tänka andra tankar än alkohol. Hjärnan kidnappad.

...på att ha ångest varje morgon, kämpa mot baksmälla och må dåligt. Varje dag gick ut på att överleva.

Att tålamodet med barnen alltid blev mkt sämre så fort jag drack ens 1 glas vin. Jävla satmara kunde jag bli. Oskön känsla. Jag vill inte vara sån, mina barn har inte bett om att finnas till. Att ha barn är (för mig) prövning nog som det är utan att försvåra allt med alkohol.

Tröttnade på att alltid dricka tills man blir svinfull och gör bort sig och vaknar i bakfylla med ångest.

Inte en minut till av mitt liv ska gå åt till att vara bakis eller att ha ångest över kvällens fylla.

Offside

För mig var det på senare tid att jag bara kände mig normal när jag druckit lite plus i kombination med det att alkoholen inte längre fungerade som en glädjehöjare utan som sagt för att känna sig normal psykisk och fysiskt.

Finns ju fler saker också..,,,

Jag slutade för att jag ville leva ett fullt liv (jag ville inte leva mitt liv full). Jag vill kunna känna saker på riktigt och inte dämpa mig själv och inte ta tag i min livssituation. Med alkohol överlever jag.. men utan så lever jag.

Jag slutade främst för att alkohol mer eller mindre var det enda jag såg fram emot under dagen. Drack så disciplinerat det går utan att riskera körkort och för att tillnyktra varje dag, men det var ändå alltid en tillräcklig mängd varje kväll för jag skulle bli berusad. Fanns inget annat att se fram emot eftersom dagen var så jäkla jobbig fram tills jag fick dricka med bakfylla, ångest. Och berusningen började kännas grå och trist. Så jag behövde dricka mer ibland för att fira...

Främst det, jag vill kunna se fram emot annat under dagen, och framför allt inte släpa och tvinga mig fram tills jag får bli full!

Men också pengar, hälsa, vikt etc. Det tog nästan en månad innan skiten var i bra färg och konsistens. Riktigt rädd för hur jag skadat min kropp, men återhämtning är möjlig innan det är för sent. Jag har också upplevt neurologisk påverkan, ofrivilliga rörelser, spasmer, kanske hade jag det redan innan men märkte det aldrig?

Jag hoppas att jag bröt i tid.