Snart dags för sängen. Köpte en ”rosé-läsk” på väg hem från jobbet men den var sliskig och söt. Men det kändes ändå som att det ersatte det riktiga glaset (eller glasen) ganska ok. Hällde upp i fint glas och så is i. Känslan mer än smaken.

Bra jobbat!

Välkommen till dag 4 ;-)

De första dagarna kändes för mig ganska instabila, "kommer jag klara det?" så det är viktigt att försöka leva genom dem, med olika aktiviteter och olika försök att fylla tomrummet. Även om en del läsk kanske var för sliskig :)

Idag fick familjen ett efterlängtat besked och impulsen säger att det ska firas med nåt bubblande i fina glas. Jag känner att det är helt ok med något alkoholfritt, för jag har ju bestämt mig för att klara detta. Ett firande i taget.

... att fira utan alkohol men i början kan det kännas skavigt. Det är som det ska. Dag 4, bra! Imorgon är det dag 5, och snart en vecka.
Tänk på det också när du skålar!

Hej AkillesU!

Nej inte än så länge iallafall. Tonic Zero med is och citron är favoriten denna vecka. Nu har jag inte varit social utanför familjen än, det känns som det verkliga eldprovet. Det kommer iallafall inte ske denna helg, jag är hemma själv med barnen och då blir det tidigt i säng för att orka.

Får du mer sug av alkoholfria alternativ?

Nu kommer helgen. Vilsenheten smyger sig på. Inte dricka vin? Vad ska jag göra då är det tänkt?

Man är lite vilsen helg 1, 2, 3 kanske. Sen går det över. För mig är det helg 28 och det var länge sedan jag tänkte att just helg och alkohol var förknippat med varandra.

Och jag lovar dig att jag kände precis som du gör nu i början. ”Fredag utan vin? Hur är det möjligt? Vad gör man då?”

Man får hitta goda alkoholfria substitut, och sysselsätta sig med annat. Det går, jag lovar!

Man upplever att helgen blir så mycket längre dessutom. Dels vaknar man tidigare, och eftersom man inte är bakfull orkar man göra mer. Så planera in helgaktiviteter är mitt tips! Och njut av ”extratiden”.

Kram ?

Man kan till exempel; dricka lite tonic zero och äta lite chips. Laga någon extra god till och med lyxig mat pga pengar som sparas in på vinet. Kolla på en film eller serie, äta lite glass, lägga sig i ok tid för att inte missa lördagens event: kaffe i sängen utan stress.
Så är min kväll. Precis som andra halvlek skriver känns det vilset de första helgerna men det blir enklare med tiden. Ha en skön kväll!

Först spela spel med dottern. Sen ta en promenad för o slappna av o få lite frisk (kall) luft... vart så hemskt kvavt idag. Sen kolla film o äta snacks! Hoppas du hittar nåt o göra ? jag är på helg nr. 3

...vad vinet har för plats i en vanlig hemmafredagskväll med två relativt små barn... Ingen är ju svaret såklart. Dottern som är snart 7 är så fruktansvärt explosiv och trotsig och tjatig just nu att jag blir tokig 300ggr/timmen en bra dag. Försöker allt jag kan med det lågaffektiva men jäädrar vad svårt det är ibland. Ändå lättare med klart sinne och utan dåligt samvete över alkoholen.

Har också två barn med diverse egenheter ?
kan bitvis vara stressen från dem som gjort att vinet smakat extra gott ibland. Följt av ruset som gör en mer avslappnad.....
dock så märker man att i det långa loppet blir det bara värre. Man har sämre tålamod. Mindre fokus på dem. Och mindre energi dagen efter...
Och har aldrig velat erkänna det förens nu. Men tror inte man är så bra förebild med all vin och öl man hällt i sig! (Klump i magen nu). Så känns mer än bra att snart ha klarat 3 veckor. Även för den sakens skull...

Då kan jag berätta för er att ert tålamod med barnen kommer att bli så mycket bättre! Er ökade närvaro i nuet ihop med dem kommer att berika både ert och barnens liv oerhört mycket mer.

Ni kommer att ha roligare ihop med era barn när livet inte är en transportsträcka till nästa fylla.

Ni kommer att märka skillnad redan månad 1-2, jag lovar! Man måste uppleva det själv för att verkligen förstå det, men just nu får ni tro mig på mitt ord.

Önskar er en spännande nykter helg!

Kram ?

...hittills idag var när jag skulle börja med middagen. Då ville jag hälla upp ett glas, där var ett tydligt inlärt tillfälle; matlagningsvinet. Istället hällde jag upp ett glas Mellerud alkoholfri pilsner i bästa ölglaset, jättegod!! Helt nöjd efter den och suget passerade.

Hemma själv med barnen i helgen. Tidig sänggång ställs mot behovet av att få lite egentid när barnen somnat. Vad ska egentiden fyllas med, är frågan. Välbehövlig städning av badrum med podd i lurarna? Läsa bok? Vore skönt med bok men badrummet är en krigszon och jag blir glad hela dan när där är fint och städat... hmm...

Gud vilken spännande lördag ? 24-åriga jag skulle få panik om hon visste hur det blev 15 år senare. Då var det värsta som fanns att vara hemma en helg. Helst skulle det festas dygnet runt tills söndag eftermiddag...

Läst mycket på forumet de senaste dagarna, otroligt upplysande och intressant. Många perspektiv på hur alkoholberoende kan se ut, jag lär mig massor. Fin och stöttande atmosfär ❤️ Tacksam.

Första helgen av mina 90 dagar snart avklarad. Dagen har förlöpt utan sug fram till den punkt då ena barnet ballade ur på ett spektakulärt sätt och inför publik. Där och då hade jag gärna haft ett STORT glas vin att dyka ner i.

Istället satt jag en halvtimme för mig själv och scrollade och läste på mobilen. Maken är hemma igen så jag kunde gömma mig en stund. Fortfarande alldeles spänd i kroppen och trött som om jag gråtit, vilket jag inte har. Skulle behöva en promenad. Egentligen skulle jag behöva trötta ut kroppen med ett jobbigt träningspass, eller ordentligt yogapass, men därtill är jag allt för tung och otränad. Kanske så småningom.

Så inga sköna känslor i kroppen just nu, oro för mitt barn (är något fel?) men försöker ändå känna mig stolt att jag nu klarat 7 dagar, trots vin hemma hela veckan. Det är ändå något.

Trots halvgalna barn och tillgång till vin. Känns som en farlig kombination.
Klokt gjort att sno åt dig lite egentid när möjligheten fanns.
Ge det lite tid, det kommer att kännas bättre, både fysiskt och mentalt allteftersom.

Känner igen mig i att bli emotionellt utmattad efter konflikt med barn, men jag upplever att sen jag slutade dricka och inte längre har något jag skäms för så blir min relation till barnen mer självklar. Jag trodde inte jag drack så att de märkte särskilt mycket av det, men nu märker jag en annan tillit till mig hos dem. Konflikterna försvinner inte, men man tar dem på ett annat sätt!

Ligger och funderar, lillbarnet sover bredvid mig...Det lugn jag börjat känna i kroppen påminner en del om hur jag mådde som gravid. Då tänkte jag att jag var en såndär som mådde toppen under graviditet bara, men tänk om avsaknaden av alkohol i sig var en större faktor än jag fattat? Har en låååång historik med hetsätande och andra varianter av matmissbruk, och det var också en sån grej som helt automatiskt blev bättre under graviditet. Medicinerat mot depression till och från i 6 år, vikten har pekat stadigt uppåt under denna tid. Och alkoholkonsumtionen har gradvis trappats upp parallellt. Vad är vad? Svårt att veta, intressant att fundera kring.