Milkyway

Jag har aldrig mått dåligt av att hålla uppe/sluta mitt drickande tidigare.
Nu har jag alla konstiga symptom, kan inte tänka mig att det beror på annat.
5 dagar nykter, yes!
Men , jag mår så illa....
Domningar i ansiktet.
Plötsligt så.. har jag tappat närminnet, kommer knappt ihåg om jag for hem på lunchen idag eller inte...
Inte matlust eller sug på mat alls.

Aldrig haft dessa symtom tidigare... :-/
Kan jag göra något själv?

Domningar låter som att du andas ytligt, då får man stickningar och domningar i ansikte, händer och fötter. Dåligt närminne låter också som påverkan av stress. Dålig matlust likaså, med drag av depression kanske.

Oavsett så blir det inte bättre för att du dricker. Tvärtom.

Djupandas lugnt, planera in återhämtning, träna mindfulness och yoga är mina tips. Håll ut!

Kram ?

Det är säkert inget farligt, men har du konstiga symptom du inte känner igen tycker jag du ska ringa 1177 och höra om de tycker att du bör kolla upp det hos läkare. Och grattis till dag 5, bra kämpat!

Har det gått fem dagar är du högst troligen förbi den akuta abstinensfasen, och det är antingen mildare abstinens, ditt psyke eller annat bakomliggande som ger dig dessa obehag. Om du har nykterhet som ett mål få inte för dig att dricka i denna stund för att mildra ditt mående, det vore slöseri och du riskerar må lika dant om fem dagar igen, men du uppgav inget om hur du tänker kring detta.

Blir du orolig och får förvärrade symptom av att läsa mitt inlägg spelar ditt psyke dig ett spratt :)

Skulle det vara något annat bakomliggande och du dricker finns risk att du maskerar eller struntar i det bakomliggande.

Jag tror du kan avvakta. Men ring 1177 om du får förvärrade besvär. Finns det någon du kan umgås med är det ju toppen. Förstår det är svårt i stunden att försöka slappna av, så istället kan du hitta en intressant film, dokumentär eller lyssna på musik så du får lite ro från att uppmärksamma kroppens signaler.

Jag kollade på ett program på tv ikväll, under reklampausen hann jag glömma vad det var jag kollade på och fick anstränga mig. Men när jag väl kom ihåg fanns ju alla bitarna i minnet :)

Milkyway

Ja jag försöker hålla i. En dag till :-) men känner verkligen hur .. jag andas knappt. Har så ytlig andning, kan det bli bättre? Det är jätte jobbigt, kommer på mig själv flertalet gånger under dagen.

Milkyway

Känns lite bättre , jag tror och hoppas att det är även huvudet som ställer till det för mig. Det är ju en utmaning.

Milkyway

Det är fortfarande konstigheter men mår inte lika illa, men minnet det sviker mig. Men tänker när man druckit under en längre period så... kanske det kan bli så. Det jag är lite orolig över är om det inte kommer bli bättre... om jag nu håller mig från alkoholen.
Jo, jag har ju familj... men tyvärr är det även den som stressar mig. Jag dricker lite för att orka med vardagen och allt som skall göras.... jag är en prestations människa tyvärr.
Men ännu en dag nykter och det skall bli fler nu....

Så heter en sajt med massa viktig info och olika träningsprogram för hur man ska tänka med andningen.

Ytlig andning gör att du inte syresätter blodet tillräckligt, och då får du domningar och stickningar.

Kram ?

Hej vad bra att du hittat hit. Jag rekommenderar ett läkarbesök. Det kan vara nåt annat som spökar och det kan ju bara vara en fördel att kolla tänker jag. Jag vet inte hur mycket o ofta du dricker, men vitamin b-12 behöver vi problem drickare oftast fylla upp i förrådet. Så det är oxå en rekommendation.

Milkyway

Jo jag har läst lite och funderar på B vitamin ?.
Annars blir det nog läkare ....

Milkyway

Tack, måste göra ngt åt andningen känns nästan som jag slutat andas.
Men kan man få tillbaka en djupandning igen