Malycka

Hej,
Jag är ny på forumet och är inne på min 20 nyktra dag. Jag har länge haft en insikt om att jag har problem med alkohol. Under det senaste året har jag dagligen reflekterat kring mitt drickande men det tog lång tid att ta det faktiska beslutet att sluta dricka.
Övertygad om att jag hade jag förlorat arbete, familj, hus, körkort, vänner och allt som är viktigt för mig om jag fortsatt dricka. Kändes som att det eskalerade sista veckorna/månaden på ett obehagligt sätt.
Tycker nu att det går förvånansvärt lätt då jag är så övertygad och trygg i mitt beslut så jag är livrädd för att det bara är någon smekmånad och att det snart kommer bli tuffare framåt.
Nu njuter jag i fullo över att kunna köra när jag vill, se klart en film utan att somna ifrån och den närvaro jag har när jag umgås med min familj.
Jag har inte gått på möten och sökt liknande stöd (än) men har hittills funnit stort stöd i att lyssna på andras berättelser genom berättelser och poddar. Speciellt via Alkispodden där igenkänningsfaktorn ibland är skyhög. Börjar man någonsin fundera på om man verkligen har ett problem så är det bara att lyssna på några av dessa avsnitt så behöver man inte lura mer på det.
Så glad att jag kommit till insikt och att jag har tagit det här beslutet och hoppas av hela mitt hjärta att jag kan få fortsätta känna mig så här stark och trygg i mitt beslut.
Finns det fler som mig som har tagit hjälp av böcker och poddar för att komma till insikt om att man är maktlös och för att finna viljan att ta fighten.

Jag är på dag 19 och tittar, lyssnar och läser en massa om alkoholberoende.
Har haft vita månader och veckor men har snabbt fallit tillbaka i gamla vanor.
Känner en skillnad denna gång. Mer en acceptans att jag har problem.
Och detta sökande efter information har jag aldrig tidigare hållit på med.
Att läsa här på alkoholhjälpen är första gången för mig.
Tror vår strategi är helt rätt☺
Det finns mycket bra råd här i trådarna.
Och skönt att veta att det finns fler som jobbar med sina alkoholproblem.
Gläd dig åt att det går bra och din nya nykterhet.

Jag kallar det faktametoden. Fakta, fakta, fakta och sen repetera, repetera, repetera. Har hållit mig nykter i snart 7 månader, tjoho! Vill inte dricka alkohol mer.

I min tråd ”Behöver all hjälp jag kan få” hittar du en massa tips på böcker, poddar och youtube-klipp.

Välkommen hit!

Kram ?

Malycka

Hej Kaye,
Tack för ditt svar! Vad kul att du tänker som jag kring att läsa och ta in information. Det jag känner påverkar mig allra mest är andras historier och igenkänningsfaktorerna i vissa dråpliga situationer. Har tidigare läst mycket annan litteratur men tycker att det har varit svårare att ta till sig.
Underbart att höra att även du känner att det är något annorlunda den här gången, vi får lite på den känslan och leva upp till det så gott vi kan. :-)

Malycka

Tack! Känns bra att äntligen ha tagit steget in även i detta forum :-) Har tidigare bara läst andras inlägg, roligt att nu få vara med och bidraga.

Malycka

Hej Andrahalvlek
Tack:-)
Grattis till dina 7 månader! Då kallar vi det faktametoden ;-) har fungerat bra hittills. Ska absolut kolla din tråd., känner att jag behöver hitta ännu mer att sätta tänderna i. Nästan skrämmande om man tänker på hur mycket tid man lagt på att läsa,lyssna och ta in information kring detta de senaste månaderna :-)
Kram

Så bra beslut att sluta, heja dig?
Har också slutat för drygt 8 månader sedan. Så otroligt glad och tacksam. Inte tvivlat en sekund, så skönt?

Kommer aldrig glömma hur jag mådde och hur det var när jag skrev mina första ord här! Blir säkert så för dig med!

Finns absolut inget att sakna med eller runt alkohol. Kram?

Malycka

Tack för dina fina ord VaknaVacker!
Känns verkligen jättebra och kommer kämpa för att få fortsätta må så här bra. Det är så skönt att få gå och lägga sig varje kväll och veta att man klarat ännu en dag och veta att man har en god natts sömn framför sig (istället för att vakna mitt i natten med ångest). Bara det är värt precis allt :-)
Kram

Till detta forum som är en oas av snällhet, och stöd när det är kämpigt.
Det låter som du redan har en massa goda insikter. Bra där.
Läs och skriv här, det har hjälpt många av oss. Och kroka arm med några med ungefär samma tid nykter, så stöttar man varandra på ett bra sätt.
Jag började här med siktet inställt på tre månader. Nu har jag snart varit nykter 8 månader och har inte för avsikt att dricka mer i livet, undantaget min 80-årsdag då jag kan tänka mig champagne och en cigarrett. Men det tar jag, som varje dag, beslut om då! ?

Malycka

Hej Se klart!
Tack för ditt välkomnande :-)
Grattis till 8 månader! Skumpa och en cigarett på 80-årsdagen låter högst rimligt och trevligt tycker jag. Hur hittar jag personer som har ungefär samma tid som nykter som jag? Är det bara genom att kontakt och i forumen där det genom samtal framgår eller är det på något annat sätt.
Tack