Lördaghelaveckan

Jag är helt förkrossad över att jag börjat dricka igen, var nykter i ett halvår och det gick så bra. Nu dricker jag igen sen 1,5 år tillbaka, har väl lyckats hålla upp lite här och där men har också druckit dagar i streck. Det värsta är att all motivation att göra något försvinner. Både att vara med familjen och hitta på något med min man kommer på andra plats och jag vill verkligen inte ha det så. Min man dricker också mer när jag dricker och jag blir mer orolig för att jag drar med mig honom i eländet än att jag dricker själv. Han missbrukar dock inte, och kan hålla upp utan problem.
Jag har aldrig sagt till mina barn att jag är alkoholist, men de märker ju att jag dricker.
Vill bara komma ur detta igen då jag faktiskt älskade mitt nyktra liv.

Hur ska jag ge mig själv styrka att bli den hälsosamma, pigga kvinna jag var för åtta år sedan? Så svårt och jag vill bara ta en återställare just nu för att slippa tänka på detta. Har iaf bestämt mig för att börja skriva här igen, hoppas det ger mig någon form av styrka.

...för jag har varit där själv. Vad är det som gör att man börjar igen? Jag tror helt enkelt att vi måste skaffa oss verktyg att hantera detta, för innerst inne vet vi att vi hamnar på samma ruta igen. Och det vill vi ju inte. Och jag upplever det som att man dricker mer för varje uppehåll - som att kroppen vill ta igen den alkohol den förlorat - eller snarare knoppen...för kroppen är nog glad om den slipper ta hand om eländet. Jag försöker läsa, kolla Youtubeklipp och vara inne här så mycket som möjligt för att få styrka. Det hoppas jag ska hjälpa hela vägen att få en varaktigt nyktert liv. Eller ett liv där jag kan dricka väldigt sparsamt vid speciella tillfällen, men det tror jag inte att jag kommer att kunna, tyvärr. Vill komma dit när jag känner att jag inte vill dricka en droppe till. Kämpa!
Kram

Lördaghelaveckan

Tack Rule74, ja jag gick en behandling som hjälpte mig mycket. Men ändå föll jag igenom. Det gäller väl att inte gräva ner sig och känna sig helt misslyckad men tyvärr är det just det jag gör nu.

Ha en bra eftermiddag?

Jag var nykter i 320 dagar, men sen fick jag för mig att jag kunde dricks normalt.
Min dröm är att kunna ta ett glas, bara lite sådär ibland.
Problemet är att ett enstaka glas ibland blir flera glas varje dag, och det går väldigt snabbt
Det är bara att göra om, görs rätt, och kanske inse att det är att avstå helt?
Inte så lätt men som någon sa, väldigt få har någonsin tänkt "fan jag ångrar att jag inte drack igår". Det säger ju något.
Kram och lycka till!

Välkommen hit, ja du det är precis det där första glaset som ställer till det, sakta men säkert anländer man tlll ruta ett igen. Det är svårare att hitta den riktiga motivationen. Iallafall för mig. Det kan lätt gå ett par år innan man inte orkar längre. Att du nu skriver här är ju positivt. Om du kämpar på ett par veckor nykter, kommer du förmodligen hitta lite ork och motivation igen. Kanske bara gå på vita knogar dvs, envist vara nykter ett par veckor, och se hur du landar. Du är värd att må bra och ha livslust. Kämpa på det fungerar. Jullan

Lördaghelaveckan

Söndag och nykter, tog några glas i går av det som fanns kvar i boxen? men inte mer så vaknade utan baksmälla vilket var skönt. Försöker låta bli att tänka på alkohol men lyckas väl inte så bra med det direkt. Men nu ska jag verkligen anstränga mig att vara nykter, dag ett i dag då och hoppas på fler.
Det jag tycker är värst är den första tiden/ dagarna när man känner sig helt matt/deppig/sliten och har ont överallt plus att man sover som en kratta. Det är då jag ger upp oftast, ska försöka tänka framåt mer och försöka minnas hur skönt det var efter ett längre tag istället.

Lördaghelaveckan

Dag 2 och jag har hoppat hopprep, tränade mycket förr och hade ett liggande så när frustrationen kom körde jag lite intervaller med det? alla sätt är bra utom de dåliga som sagt.
Vill ut och promenera men har ännu den där känslan av att göra en ” walk of shame” när jag går ut så får se hur det blir med det i dag.
Jag har gått upp väldigt mycket i vikt också så det gör mig också folkskygg, då jag tidigare i livet propagerade mycket för hälsa, träning och välmående.
Ironin är slående när jag tittar på min status nu, men det kan ju bara bli bättre om jag håller mig från det där förhatliga första glaset.

Önskar alla en bra måndag?

Lördaghelaveckan

Och än är det inte försent att förstöra denna dag med alkohol, men NEJ till det. En liten kort lunchpromenad blev det idag och det ska bli en mot kvällen också, medans dottern har sin aktivitet.

Grymt trött nu efter lunchen, försöker hålla mig från att somna men det är knepigt då jag sover katastrofalt dåligt på natten. Vilket är bäst egentligen, ta igen förlorad sömn eller tvinga sig vaken och hoppas på bättre nattsömn någon gång...

Tankarna på alkohol kommer och är dryga, just nu försöker jag bara låta de passera. Inte fästa mig vid dem, låta dem lösas upp som dimma lättar.

En bra tisdag till er här på forumet❤️

Om man sover dåligt på natten är det allra bäst att låta bli att ta en höneblund. Men det är ju SÅ skönt!

Har jag sovit riktigt dåligt kan jag ta udden av det värsta med hjälp av en höneblund, men inte längre än 30 min.

Bra kämpat! En dag i taget fixar du!

Kram ?

Lördaghelaveckan

Tack Andrahavlek!

Jag lyckades hålla mig vaken genom att lyssna på ljudbok, vilket jag brukar kunna somna till annars. När det är spännande så funkar det?

Ja en dag i taget, känns väldigt ouppnåeligt just nu men vet att det funkar❤️

Lördaghelaveckan

Dag fyra och känner ett sug som försöker få min kidnappade hjärna att tänka ”ska vi inte ha lite iaf”?

Nej, nein, no please säger jag upprepade gånger men det är som jag lider av Stockholmssyndrom ibland.

Kär i livet & tyvärr kär i det som håller mig som gisslan.

Heja livet! Vinn över mig, kämpa för mig & tro på mig.

Tänk hur det skulle bli, snabbspola filmen. Ett glas, två glas osv ända fram till förnedring och baksmälla. Tänk på hur du mår dagen efter. Tänk på allt du gjort på fyllan och alla du sårat.

Kan vara en taktik som funkar mot sug. Och glöm ett glas, det blir alltid flera och det vet du.

Kram ?

Lördaghelaveckan

Tack Andrahalvlek för påminnelsen, ja fy sjutton så vidrigt det är med baksmälla. Orkar knappt med tanken. Sen allt knas men ställer till får ju en att bli alldeles folkskygg
Bra med påminnelse???

Sega jobbiga dagar- snabbspola fram också, till imorgon bitti räcker! Och hur grymmers stolt du kommer att vara då. Vi hejar hela vägen in i delmål. ?

Lördaghelaveckan

Ja då var jag tyst några dagar, självklart för att jag använt alkohol. Finns inget som får mig så tyst, skamsen och apatisk som det.
MEN nu är det nya tag och på dag fyra igen så finns det liv finns det hopp?
Har fokuserat mycket på vila, promenader, mat och läsning de här dagarna.
Tänker inte slå på mig själv utan bara gå vidare, tillslut funkar det.

Upp igen och sikta mot målet!

Vilka är dina värsta triggers? Kan du hantera dem på annat sätt?

Själv känner jag mig helt överkörd efter en arbetsdag i 190 knyck. Snart telefonmöte och sen ska jag yoga. Det är precis vad jag behöver idag tror jag ??

Kram ?

...du kommer klara det - det känns som att du vet vad du vill, egentligen. Låt dig bestämma över alkoholen och inte tvärtom. Tänk på att det är ett gift som bara vill dig illa - som en lömsk fiende som vill få dig att tro att du har en vän. Nej, stå emot och skriv här innan du tar första glaset nästa gång (OM det skulle komma en nästa gång) och få stöd från andra här som förhoppningsvis ger dig styrkan att stå emot.
Så bra att du är snäll mot dig själv och börjar om på nytt. Jag tror på dig!
Kram

Lördaghelaveckan

Tack för er pepp och era kloka svar Andrahalvlek och Rule74, ja jag vet vad jag vill.. egentligen så gör jag ju det.
Jag vill vara en frisk, stark, klar, medkännande och empatisk kvinna i bra form på en bra plats i livet.
Det går inte med alkohol, inte för mig iaf.

Triggers för mig är stress, tristess och att det är helg, vilket är helt ologiskt då jag druckit de flesta dagar i veckan tidigare. Jobbiga känslor, känslor av vanmakt, frustration och ilska är också triggers för mig vet jag.

Ska jobba med mig själv, min självdestruktivitet och återfallsprevention nu tänker jag.

Jag VILL ju det här, mitt liv är ju bra när jag håller mig på banan.

Dag 5 i dag, i dag ska jag vara nykter?

Lördaghelaveckan

Vilket strålande väder! Iväg och handla lite, hungriga tonåringar i detta hem?sen blir det promenad.
Vaknade med ryggont, mindre roligt. Kan det bero på att jag fick spatt i går och körde intervaller i min trappa, med typ 25 kg övervikt kanske??eller är det ”slutamedalkohol” krämpor?

Hoppas ni alla får en fin och nykter torsdag❤️

Dag 6 och i dag är jag nykter?