Banankaka

Du är helt underbar! Hur du funderar dig fram. Älskar att du förmedlar dina insikter till oss andra.

"Att inte låta hjärnan gå igång på det spännande eller passionen" - är så bäst!
Jag försöker detta nu. Men det är svårt. Hjärnan försöker övertala mig med saker som "det är meningen" eller "att vi hör ihop". Jag kämpar emot. Försöker tänka på annat. Att jag har det bra ensam. Denna gången är riktigt svår då allt med honom känns rätt förutom den "lilla" detaljen att han är alkoholberoende.

Vill heller inte bli försörjd av en man. Isåfall hade jag gift mig för pengar för längesen. Jag är mycket hellre fri.

Jag vill prata och lyssna till precis samma saker som du. Jag tycker nästan allt är intressant.

Dina sista meningar är så bra: " Så en behöver inte ha så bråttom. Utan lära känna varandra i en sund takt. Och den andra ska gärna också välja en tillbaka. Så att man väljer varandra." Särskilt den sista meningen. Den är kanon och fick mig att le.

Det känns som att du kommer välja rätt nästa gång. Hoppas verkligen det!

Tack för dina ord. Dom betyder så mycket.

Massor av kramar!

Hej banankaka!

Alltså, det värmer väldigt att läsa dina svar! Jag blir berörd, glad och tacksam. Underbar är ett väldigt fint ord! Jag har känt mig underbar en hel del, men just nu så är jag bara på en plats där jag ska vara.

Och jag är säker på att jag har mött en mycket speciell man. Min mage säger det. Och jag gillar hur han kommunicerar med mig. Det bästa är verkligen att den märkliga tiden kräver att vi lär känna varandra.

Tänk att få landa i varje gång det pirrar.

Tack för att du tackar. Det är roligt att dela med sig, särskilt när jag får så fin feedback av dig!

Du ger mig också ännu en dimension i att det är faktiskt inte alls lätt med kärlek och relationer.

Men det som är svårast, det är inte att finna någon, det är att finna den som passar en. Och då är det bra att veta vad en behöver.

"Jag vill prata och lyssna till precis samma saker som du. Jag tycker nästan allt är intressant." Då är det bra om den du 'väljer' att bli kär i också gillar att prata om sådant!

Appropå din fråga "Så kanske borde sagt igår att han var duktig som inte drack under mars månad?" så tror jag inte att det är en hjälpsam kommentar för din skull.

Men observera, öva och känn efter. Det är bara du som kan göra valet. Om han är rätt eller inte. Vad du önskar och inte.

Många varma kramar!

Banankaka

Jag blir så glad för din skull! Att du valde en annan väg och kommit fram till en korsning med nya.
Kommunikationen är så viktig. Är han lika intelligent som du? Hoppas det. Kan bli obalans annars.

Jag tycker det varit riktigt svårt genom livet att hitta någon man både vill prata och ligga med.

"Tänk att få landa i varje gång det pirrar" - vilken dröm!

Den märkliga situationen är bra så att ni lär känna varandra. Kollar om ni verkligen passar.

Min bor alldeles för nära för att kunna hålla det på avstånd.
Men tack vare den fina egenskapen att han inte tänker med sin penis, så vill han göra det här i en långsam takt.

Mina observationer så här långt säger att vi passar varandra.
Förutom att han dricker alkohol. I måttliga mängder, men för ofta, så att han har blivit beroende.

Jag får ge honom lite tid. Kolla om han menar allt han säger.

Tack för det om kommentaren. Verkligen tack att du säger till. Jag förstår precis.

Hoppas du får en fin dag och en stor kram till dig!

Banankaka

Vår semester var hur fin som helst. Han drack inte så många öl. Några dagar var det bara en folköl. Vi gjorde utflykter i skogarna och vi träffade varandras familjer. Han sa när vi kommit hem att han inte gjort så mycket på flera år.

Men jag vet inte om alltihop, även om vi är jättekära. Jag har aldrig varit tillsammans med någon som dricker. Han pratar ofta om hur dålig alkoholen är. Tex att det är ett nervgift, och att immunförsvaret sänks när kroppen bryter ner giftet. Men ändå dricker han öl varje kväll.

Inte pratat så mycket om hans drickande. Men jag har sagt att jag tycker att han är trög, trött och inte minns allt som vi pratar om. Att han är lite kass helt enkelt. Han tog lite åt sig på det, och hade två nyktra dagar nu i veckan. 

Jag tycker att jag blir seg av att ha andats in hans alkoholångor när vi sover. Kanske är det inbillning?

En vecka innan vi åkte iväg på semester var jag nära att sluta träffa honom. Skrev ett långt sms och han bröt ihop fullständigt. 

Jag vill så gärna att vi ska vara tillsammans. Har aldrig träffat någon som honom och vi känns så lika på många sätt. Han uppmärksammar saker med mig som ingen annan har gjort. Men jag klarar inte av alkoholen.

Banankaka

Jag blev besviken igår, när han valde alkisarna och kvarterskrogen före mig. Jag skrev det på ett sms. Hade 11 missade samtal nu när jag vaknade. Så det är väl dags för den där diskussionen om alkoholen nu.

Jag ska inte skriva dig något på näsan.
Men om du har glädje av att vara tillsammans med denna man trots alkoholen, så stanna.
Om du far mest illa, så lämna.

En människa som trillat dit såpass att han sitter med andra beroende och dricker öppet har en lång resa och mycket kämpande framför sig.

Om det är ett krav från dig att han inte ska dricka så blir det jobbigt för er båda.
För dig för att du förmodligen kommer att försöka hålla koll. Och fara illa då han misslyckas.

För honom för att han troligen vill låta bli men kanske inte klarar det.

Sätt dig med tänkarhatten på och fundera.
Sen kan du bara hoppas att han väljer den nyktra vägen.

Jag själv valde också min man för 25 år sedan trots att jag såg.
Vi passade så bra ihop och jag älskade honom så djupt.

Men han klarade inte att sluta dricka trors egen vilja och mitt stöd.
Ofta behövs det hjälp utifrån.

Lycka till med din livsresa?

Banankaka

Tack för svar Ullabulla. Intressanta saker du skriver med din egen erfarenhet som är lite liknande vår situation. Att han ville sluta dricka men ändå inte kunde. Vilken svår drog alkoholen är.

Förut idag orkade jag inte svara när han ringde. Men nu ikväll gjorde jag det och vi pratade om hans alkoholvanor. Han sa att jag gett honom dubbla budskap med det, då jag var ok i början med att han drack. Men sen kom det ju känslor in i bilden och det blev något annat. Han sa att han förstår och vill att jag ger honom en till chans, för han vill verkligen ändra sig. Att jag ska guida honom rätt. Men jag får vara beredd på att det blir något återfall och att det är svårt att ställa om livet på en minut.

Han hade blivit upprörd när jag kallat hans kompisar för alkisar igår på sms, men jag sa bara att det är sant. Det höll han med om och även att han själv kanske är det, men tyckte ändå det var elakt att säga så.

Vi ska ses imorgon efter mitt jobb och prata mer.

Banankaka

Får se om jag pallar det, men jag vill nog verkligen försöka. Jag kommer dock bli besviken varje gång han går in där och tar en bärs.

Vi får kanske lägga upp en plan imorgon. Han måste få gå in där också, annars går man in på trots. Krav funkar inte.

Men han håller med om allt dåligt jag säger om alkoholen iaf. Han vet också. Och hatar den lika mycket som jag. Vi växte ju upp med den.

Han verkar lyssna på det dåliga jag märker. Att han är lite trög och att han inte minns allt vi pratar om. Att han inte tar hand om sig som han borde. Att han är lat och inte orkar göra så mycket efter jobbet. Att han skulle kunna vara så vass. Såna saker. Det tar. Får hitta fler.

Banankaka

Han mindes knappt vårt samtal eller att vi skulle ses.

Jag bara lade på.

Han skriver att han ändrar sig för mig. Att han mår så dåligt och älskar mig så mycket att det gör ont.
Jag svarar att det inte fungerar. Jag kan inte vara ett hinder till alkoholen.

Bara om han kan se fördelarna med att vara nykter istället.

Han svarar att jag låter likadant som hans kollega som inte dricker alkohol. Jag frågar om inte kollegan verkar må bra.
"Jo.. han mår mycket bra och är nästan för bra om man kan vara det."

Så det verkar finnas någon annan i hans liv som heller inte dricker. Som försöker påverka honom. Det är ju bra.

mig så mycket. Det där med att man har långa och seriösa samtal. Man tror man har seriösa samtal som han sen inte minns innehållet av. Kommer ihåg känslan när man insåg att man hade lagt ännu fler timmar på att prata utan att det leder någonstans. Och dom där orden man så gärna vill tro på: "jag älskar dig så mycket, älskar dig så det gör ont, kan inte leva utan dig" och mycket annat. Hoppas det går vägen för er och att han kommer till insikt. Jag lämnade för tre år sedan men han finns fortfarande i mina tankar. Kram

Banankaka

Tack Nordäng67 för ditt svar. Att han du lämnade fortfarande finns i dina tankar tar jag till mig.

Han kom i morse och har gråtit hela tiden. Han har inga svar på varför han beter sig som en åsna. Bara att det är alkoholen som gör honom dum i huvudet men att det inte är någon ursäkt.

Jag frågar om han haft någon nykter period i sitt liv och han svarar 4,5 år

Balans och livsstil tillsammans. Det låter som du har blivit kär. Så härligt. Och det låter också som du har det tufft med att han dricker alkohol. Jag känner igen mig. I mycket du beskriver. Det som har blivit sagt tidigare är passerat tänker jag. Hur tänker du nu. Hur tänker han nu. Det är nuet som är viktigt. Inte förr. Hur vill du ha det idag, imorgon och i framtiden. Det är en process. Men älta inte missförstånd, tolkningar och hur du sa tidigare. Livet förändras. Jag var förtjust och sedan var jag inte det längre. Jag var kär i en annan och sedan älskade jag honom och sa det, sedan förändrades allt. Hur han svarade mig. Jag fick se hans rätta sida. Vad han verkligen ville. Och jag vet mitt behov. Och vad jag ville. Och jag stoppade. För jag har fått klarhet och insett hur jag vill leva resten av mitt liv. Jag har inte tid med otydligheter längre. Och det är för att min resa har varit så otydlig med en massa missförstånd.

Se dina erfarenheter som nya nycklar.

Hur vill du ha det. I livet ditt. Landa i det. Var snäll med dig själv och ta reda på det. Så länge som du behöver. Och pröva var varsam i den relation som ni har nu. Just nu.

Det är inte enkelt. Livet är inte enkelt. Men det behöver inte heller vara svårt.

Prata med varandra. Och lyssna på varandra. Och prata igen.

Ta hand om dig. Om er.

Kram

Banankaka

Han brukar hjälpa en äldre dam med hennes trädgård. I söndags hade hon några vänninor hemma och han skötte grillen. Tanterna tyckte så synd om honom för att han hade bråkat med tjejen och de gav honom massa whiskey..

Han mådde så dåligt i måndags och hade panikångestattacker. En fick han när vi spelade maxi yatzy och hade roligt. Han fick sån ångest att han valt att dricka öl istället för att vara med mig.

Nu vill han inte dricka på åtminstone 3 månader för bli av med alkoholvanorna och bli ren. Lägga om livet. Må bra utan alkohol.

Du skriver så bra Självomhändertagande, för igår tänkte jag att det som hänt inte får påverka mig långsiktigt. Inte älta det utan bara tänka framåt. Han är i ett beroende så han menar inte att såra mig.

Igår var det andra saker han inte minns att vi gjort, och han skäms för allting.

Återfall. Får alla det? Något jag måste räkna med? Det kommer bli många prövningar. Särskilt med ”familjen” som dom kallar sig. Alkisarna på kvarterskrogen. De skriver varje dag i en gruppchatt att de ses o dricker en öl efter jobbet.

Det hade varit så mkt lättare att skita i honom om vi inte hade varit typ menade för varandra. När vi var i våra hemtrakter så visade vi varandras snowracer-banor som vi hade när vi var små, och sådana saker.

Vi har nästan undrat om vi är syskon och var lite rädda att min mamma skulle säga något när vi träffade henne.

Tack igen för dina ord Självomhändertagande. Jag ska försöka göra precis så. Vara varsam i relationen och se till mina egna behov. Jag kan inte leva med någon som dricker.

Kram

Banankaka

”Hej, jag heter ****** och jag är alkoholist, och nu ska jag avstå alkoholen i 90 dagar.”

Det första han sa när han kom hem från jobbet igår.

Han hade också berättat för en vän som också håller upp med alkohol sedan två veckor eftersom han känt sig slö. Är kanske bra att dom kan stötta varandra.

Min kille vill också vakna till för jobbets skull. Att det är så mycket han behöver göra där.

Vi får ut i vildmarken nästa lediga helg och plocka svamp o kanske fiska. Göra camp. Hitta på saker.

Det känns ganska bra just nu.

På många sätt. "Jag tycker att jag blir seg av att ha andats in hans alkoholångor när vi sover. Kanske är det inbillning?"

Jag älskar att sova själv idag. Jag har noll tolerans för alkohol. Jag andades in alkoholångor i 12 år och jag tyckte aldrig om det.

Jag tänker på att du skriver att "han uppmärksammar saker med mig som ingen annan har gjort. Men jag klarar inte av alkoholen."

Och jag tänker. Nu har du blivit uppmärksammad! Kanske du fått det du behöver av honom. Och kanske du har gett honom det du behöver ge och han får välja vad han vill göra med din gåva.

Det är bara du som kan avgöra. Du ska göra din resa som du ska göra den.

Jag tänker på dig. Och jag hoppas att du får det bra, på alla sätt. Oavsett din resa, så handlar livet om nuet. Och så länge du trivs och att det är mer plus än minus, så fortsätt att landa och utforska vad du vill.

Du bestämmer när du ska ändra kursen.

En varm kram till dig!

Banankaka

Han verkar ha bestämt sig att hålla upp. Igår var han och hjälpte någon annan i sin trädgård, och frun i huset hade smugit ner ett par öl i hans väska. Han gick till kvarterskrogen, drack en kaffe och gav dom till någon där. Fick också förklarat läget varför de inte sett honom där på hela veckan. De verkade lite tjuriga, och ingen hade sagt att det var bra att han slutat dricka. Han var lite besviken på det.

Tack Självomhändertagande för dina kloka och fina ord.
Så det var inte bara jag med alkoholångorna. Förstår verkligen att du gillar att sova ensam nu.
Just nu är allt bara plus och jag har börjat våga hoppas lite. Men vi får väl se.

I lördags var vi i skogen hela dagen och plockade svamp. Han mådde riktigt bra och sa flera gånger att det inte hade hänt om han varit bakfull.

Jag måste säga att jag faktiskt är lite imponerad. Första veckan har gått väldigt bra. Jag har berömt honom flera gånger, men inte pratat så mycket om alkoholen. Vill inte göra det till en för stor sak.

Han vill göra en förändring. Jag hoppas att det håller i sig!!!!

Pröva bara vara i det som är. Jag gjorde ett stort misstag i att tjata och jag vet att det förvärrade saken. På samma sätt som en annan sa till mig att "han ska ut". Den personen gjorde mig en otjänst då jag skulle bevisa för mig själv att han skulle stanna. Fast å andra sidan så behövde jag göra min process som jag gjorde min process.

Och det är det jag tänker att du också ska göra. Ta till dig allt från oss som skriver här, det du vill ta till dig.

Det är ingen av oss, som vet bättre än du.

Du vet hur dina känslor är och hur du vill göra. Så lyssna bara på dig själv.

Banankaka

Jag ska försöka göra precis så.
Ta till mig det jag vill från alla er som skriver här och vara i det som är. Lyssna på mig själv.

Tänker att insikterna han får kommer ta tid, så jag försöker att inte tjata ;)
Förhoppningsvis väljer han det här nya livet. Än så länge tycker han om det.